×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата обвини ГДБОП в безпрецедентен натиск заради делото за „Хемус”


Прокуратурата обвини ГДБОП в безпрецедентен натиск заради делото за „Хемус”
Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор е получил обаждане от ръководителя на разследващите органи
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Декември 2021, Неделя, 10:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Образувано е досъдебно производство за опит за склоняване на прокурори от СГП да нарушат свои служебни задължения

Прокурори от Софийска градска прокуратура се оплакаха от оказан върху тях безпрецедентен натиск от страна на ГДБОП по досъдебното производство, свързано с източването на милиони от АМ „Хемус”. Това обяви на брифинг говорителят на СГП Десислава Петрунова.

„Разследването се води от 3 ноември от екип от двама разследващи полицаи в ГДБОП под ръководството и надзора на екип от трима наблюдаващи прокурори в Софийска градска прокуратура. По иницатива на разследващите органи на 6 декември беше повдигнато обвинение и беше задържан обвиняемият Борислав Колев за срок от 72 часа. На 9 декември, отново по предложение на разследващите органи, беше поискано от Софийския градски съд постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът постанови домашен арест. Към днешна дата срокът за протестиране не е изтекъл. Непосредствено след внасяне на искането в прокуратурата е била проведена среща между двама наблюдаващи прокурори, разследващи органи и работници. На нея прокурорите устно са били уведомени, че обвиняемият иска да даде обяснения по делото. Това трябва да стане в присъствието на прокурор. На следващия  ден – този петък, в Софийската градска прокуратура е постъпило и искане за разпореждане да бъде доведен обвиняемият в сградата на ГДБОП, за да му бъде проведен разпит", разказа Петрунова.

Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор е получил обаждане от ръководителя на разследващите органи. По думите на Петрунова той отново е потвърдил, че обвиняемият иска да даде показания само пред прокурор. Той се е срещнал с разследващите органи по делото в събота. Самият обвиняем обаче се отказал от намеренията си и заявил, че не знае защо е извикан. 

„Наблюдаващият прокурор е получил условие да се измени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождаване от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор отговаря, че извънсъдебните договорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях", поясни говорителят на СГП Десислава Петрунова.

Образувано е досъдебно производство за опит за склоняване на прокурори от СГП да нарушат свои служебни задължения. Предвижда се лишаване на свобода от 1 до 6 години, допълниха от прокуратурата. От държавното обвинение заявиха, че вероятно шефът на ГДБОП Калин Стоянов ще бъде разпитан по случая.


В категории: Темида


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
15
Коментара по темата
15.
Freedom fighter
12.12.2021 12:00:28
4
21
Проблемът е, че тези сделки обикновенно се правят от прокурорите, а в случая малко са ги прескочили. То е ясно защо и точно този брифинг доказва това. Стана ясно и че вече е оказан натиск на задържаното лице да не свидетелства срещу по-висшестоящите в схемата и то точно от прокуратурата.
14.
Работата ясна
12.12.2021 12:00:15
4
28
Човека иска да стане защитен свидетел и да каже на кого е дал парите, а прокуратурата не иска да му даеде защита. Всички прокурори са на барикадата да бранят Тиквата.
13.
Rincewind
12.12.2021 12:00:11
5
23
Много объркано написана статия за нещо съвсем просто. Задържаният иска по-лека мярка и присъда в замяна да изпее високопоставените крадци. Нещо, което прокуратурата прави с охота при всяка възможност. Назначените от Гешев чадъри разбира се ще опитат всячески да покрият дълбоката държава и герберодепесарските "фирми", а после и да торпилират делото. Този тумор трябва да бъде изстръгнат незабавно, защото сее метастази в цялото ни общество.
12.
Запознат
12.12.2021 11:42:15
4
6
Не се напъвайте излишно, всички са оплетени и зависими от дълбоката държава, включително и СЛАВЧО от ИТН, пример неговия министър на енергетиката идва от БАКБ- БъгароАмериканска Кредитна Банка, 49% собственост на Цветелина Бориславова ( уж бившата на Баце), айде честито
11.
Неделний опорник
12.12.2021 11:29:10
22
13
Едно е ясно, Рашков и калинката му ,Калин, искат да скрият истината и то така, че да цопне някой невинен. Защо? Дайте да видим при кого са гаците с парите ! Гадове.
10.
На показ
12.12.2021 11:21:11
6
25
Благодарение на поредната атака на прокуратурата в МВР, можете да разберете:
1. По случая работят 2 разследващи полицаи, но пък са надзиравани от 3 прокурори.
2. Прокуратурата не се има за разследващ орган въпреки, че по закон е такъв. Няма действие което не може да не бъде извършено от прокурор, но те се изживяват само като началници.
3. Прокуратурата не желае да работи. Тя възприема всеки опит да бъде накарана да работи за престъпна намеса.
4. Прокуратурата не желае задържания да говори т.е. процедира точно обратното на това с Бисер Лазов главния свидетел по КТБ, който е забъркан в абсолютно всичко, но прокуратурата упорито не желае да му повдигне обвинение.
9.
Мафията погроби България
12.12.2021 11:20:13
24
13
Имат си пРезидент, имат си парламент, имат си правителство, само прокуратурата им пречи!
Платили са си да им спрат делата, за това са атаките срещу Гешев и Цацаров!
Тролчетата се пенявят и радват на комунистическия динозавър, платена подлога на мутрите с 19 имота от закуски!
Злобата и омразата съчетана с мечта за реваншизъм, заслепява псевдо почИтенните!
Ако някой си мечтае да унищожи партията на Народа и я замести с аватарите на мафията, доста се надценява!
Рашков и Радев и всички комунистически динозаври, които извършиха преврата ще си получат заслуженото!
Да си спомнят Луканов, Боков и доста други сатрапи, наказани по един или друг начин за наглостта и деянията си!
8.
читател
12.12.2021 11:04:49
10
26
Тази Петрунова от де са я намерили за говорителка на СГП така се обърка че трудно свързваше изреченията които и бяха написали Започваше с едното отскачаше на другото отнасящо се ГДБОП После къв анонимни обаждания .Явно че се чудят как да отклонят въпроса за голямото крадене .
7.
Pidal
12.12.2021 10:51:47
10
37
От това което се разбра от брифинг е, че задържания иска да сключи сделка и да изпее шефовете си. Прокуратурата не е съгласна с това. Голям автогол си вкараха тия с този брифинг. Ама толкова му е умствения багаж на каскета
6.
ХХ
12.12.2021 10:31:11
7
24
за милиони няма закони за кокошка няма прошка !
5.
Е.ати б.клуците
12.12.2021 10:28:01
14
50
Цялата прокуратура начело с каскета трябва да бъде изметена буквално. Всички са слуги на герб и дпс. Тия и едно дело няма да заведат срещу свой без значение колко доказателства има. Трудно ще е но това е пътят.
4.
Б.Б.
12.12.2021 10:26:21
16
51
С прокурор като Гешев нищо няма да се промени. Тиквата и Пеевски ще продължават да си веят коня безнаказани, а милиардите левове, откраднати от шайката ГЕРБ ще бъдат безвъзвратно загубени!

ГЕШЕВ, МАХАЙ СЕ!
3.
дебили бургас
12.12.2021 10:24:59
50
19
Бясното куче Рашков такива ги забърква.....
2.
Експерт
12.12.2021 10:23:49
10
15
Слаба оперативна работа.
1.
Защо ли
12.12.2021 10:12:37
9
51
Иска да даде показания пред прокурор а не пред съдия?
Ами да предупреди ГешеФт,че или ме оправяйте или почвам да пея.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори