×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В парламента рискът от ковид определено е по-висок от този в стандартната администрация


В парламента рискът от ковид определено е по-висок от този в стандартната администрация
Най-правилно е Народното събрание да реши само за себе си въпроса със „зелените сертификати“, смята Стойчо Кацаров
10 Декември 2021, Петък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Новото НС и правителство да заемат ясна позиция, за да покажат, че всички сме единни в тази битка, зове здравният министър

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров днес изслуша пасивно дебата между депутатите за това дали трябва да влизат в Народното събрание (НС) със „зелен сертификат“. След това той обаче даде мнение пред репортери в кулоарите на парламента. Ето какво отговори на въпросите на „Флагман“*:

- Г-н министър, днес в пленарна зала не отговорихте дали депутатите нарушават заповедта Ви за „зелените сертификати“. Какво е Вашето тълкувание по тази тема?

- Моето мнение е, че ние сме парламентарна република. Народното събрание е върховният държавен орган. Аз смятам, че Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на цялото наше население, на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на „зелените сертификати“. Нека те да го направят, не ме карайте аз да го правя. Не е редно да го правя, смятам, че от гледна точка даже на народните представители е най-добре те да го направят. Виждам, че има противоречия в Народното събрание. Предлагам да им дадем още малко време, да обсъдят този въпрос. Видях, че се ангажираха другата седмица отново да го обсъждат, включително и да внесат нов проект за решение. Нека да им дадем тези няколко дни да го обсъдят и да го решат въпроса. Най-добре за всички, включително и за тях, е те да решат този въпрос.

- Т.е. Вашата заповед не касае Народното събрание?

- То не е упоменато изрично в заповедта. Това всеки може да го види.

- А в институциите как се влиза? Как влизат хората, които работят?

- В заповедта са определени сградите и дейностите, за които са поставени ограничения. Държавната администрация не е сред ограничените дейности.

- А не трябва ли здравното министерство да даде пример преди Народното събрание?

- Принципът в случая не е дали ми е симпатична здравната администрация, Народното събрание, върховният съд и т.н. Рискът на работното място в администрацията е значително по-малък от епидемиологична гледна точка. Там хората, които са в контакт, са едни и същи всеки ден. Т.е. няма среща на хора, които се виждат за малко, разменят си нещо и си отиват - когато епидемиологичният риск е по-висок. Когато са едни и същи хора непрекъснато в едно помещение, е допустимо (да няма „зелен сертификат“ - б.а.). В този смисъл Народното събрание е някъде по средата. То не е чиста проба място, където всеки може да влезе, да излезе, да се срещне. От друга страна, обаче, не е типичната администрация, в която няколко души влизат в кабинети – примерно трима служители, които са заедно всеки ден. Тука определено епидемиологичният риск (от ковид – б.а.) е по-висок от този в стандартната държавна или общинска администрация. Но отново ще кажа – според мен най-добре, най-правилно е Народното събрание да реши този въпрос за себе си и по този начин да поеме ясна отговорност, да отправи ясен призив към цялото население как трябва да се действа. Мисля, че едно такова поведение би се отразило силно позитивно на борбата с епидемията, включително на ваксинациите и спазването на мерките. Защото вие сте свидетели през тези шест месеца, когато нямаше Народно събрание, когато единствената институция, която трябваше да прилага мерки и да следи за спазването им, е здравното министерство, - как всички се нахвърляха срещу нас, включително и някои от политическите партии, които са тук в парламента. И това не помага за борбата с епидемията, не помага за прилагането на противоепидемични мерки. Сега имаме шанса със създаването на Народното събрание, с избирането на ново правителство и Народното събрание, и новото правителство да заемат ясна позиция, да отправят ясно послание и да покажат, че всички сме единни в тази битка, а не, както досега, да ме оставят сам да се оправям с всичко.

 

*Последният въпрос е на друга медия

 


В категории: Политика , COVID-19


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
12
Коментара по темата
12.
Ташо Ташаклиев
11.12.2021 23:45:26
0
0
Защо сте учудени в България законите са за едни майка за други мащеха.
Промяната продължава със стари к..ви нов бардак не става !
11.
Язон
11.12.2021 17:08:42
0
0
А какъв е примера, като депутатите на спазват правилата? Нищо добро не ни чака.
10.
_nib_
11.12.2021 11:14:01
0
1
https://m.youtube.com/watch?v=ft9KDqAvYQE
9.
Ей този няма научаване!
11.12.2021 07:21:41
0
7
А училищата всеки ден различни ли са? И защо този льольо смята, че на едни може да нарежда, на други не? Или ссертификат за всички! Или ги махай тези идиотии!
8.
Страшна работа
10.12.2021 23:45:34
0
2
Казват, че толкова било страшно да се ваксинираш против ковид, че от крясъка устата ти ставала правоъгълна като маска!
7.
Xxxx
10.12.2021 23:15:44
1
9
Най добре ще е да вземиш един ЗЕЛЕН сертификат,да го навиеш на руло,и да си го навреш от зад ;) Мама ви изруди!
6.
До 5
10.12.2021 21:52:10
1
2
Защо крещиш, m/la&deшт?!
5.
ДО 4 ФОШЬОРЪТ тцтцтцтцъ
10.12.2021 21:32:50
3
2
ТИ НЕ СИ ЛУД А ЛОГОРЕЕЦ/шизоф/реник С ДИСЛЕКСИЯ tctctctctc
4.
Мангъров Кукумицина
10.12.2021 20:59:45
2
11
Тоз е по луд и от мене.
3.
m
10.12.2021 20:31:09
1
17
Боклук! Освобождавай мястото утре, как спиш спокойно????!??
2.
Рошко
10.12.2021 19:25:39
0
23
Вие сте рак за обществото
1.
„Продължаваме подмяната“ ще чегърта на Радев калин
10.12.2021 19:14:54
1
22
До няколко дни ще бъде изчегъртана, така че да спре да изпълнява поръчките на менторите си!
Свърши ти далаверата другарю!
КПКОНПИ те разследва за корупция относно тестовете, червената пътека към бай Ставри е постлана и те очакват...
Този е с отнети лекарски права, другата крадла-плагиатства за да се хабилитира, а началник кРадев си надписвал летателни часове по времето на Висинов, когато самолетите не летяха, поради липса на гориво!
Вземи единия, удари другия, останалите сами ще паднат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори