×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще направя всичко възможно да остана същият човек


Ще направя всичко възможно да остана същият човек
Екип от 240 човека не съм ръководил, но за всяко нещо има първи път, заяви Никола Минчев
Ключови думи: Никола Минчев, парламент
03 Декември 2021, Петък, 14:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Надявам се охраната да не повлияе на личния ми живот, каза избраният за председател на 47-ото Народно събрание

Депутатът Никола Минчев стана председател на 47-ото Народно събрание. 34-годишният адвокат бе водач на листата на „Продължаваме Промяната“ в Перник. Той обаче стана народен представител като трети от 24-и изборен район-София. Работил е в адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. След избора му на поста г-н Минчев даде брифинг за медиите. Ето какво отговори на репортерските въпроси:

- Свързана ли е Вашата адвокатска кантора с ББР и с ДКК?

- Аз не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към „Продължаваме Промяната“.

- Вие имате ли договори по тази линия?

- Нямам.

- Нямате нищо? Абсолютни никакви договори нямате?

- Аз нямам договори. Това е.

- Уверен ли влизате в тази Ваша позиция? От кого ще очаквате най-голяма подкрепа предвид липсата на политически и парламентарен опит?

- Влизам с уважение към институцията. Знаех, че това е огромна отговорност. Ще положа необходимите усилия, за да отговоря на изискванията, която самата институция поставя. На кого ще разчитам? Най-малкото на заместник-председателите. Бих казал, че екипът е доста сериозен; хора с доста сериозен опит до мен. На председателската банка също се чувствам уверен. Ще разчитам и на тях.

- Бихте ли се съветвали с Ива Митева, която ще е и Ваш коалиционен партньор?

- Бих се съветвал, да. Тя е и заместник-председател също. Така че – при всички положения.

- Имате ли уверение, че ще изкарате цял мандат. Ще действа ли ротационен принцип, както се говореше?

- Не, няма да има ротационен принцип.

- За председателя на Народното събрание се казва, че е пръв между равни. С какво сте пръв между всички тези хора – 239 депутата?

- Аз съм избран за ръководителя на тези 240...

- Ясно е за какво сте избран. Аз питам за какво сте пръв?

- Не се чувствам с нещо по-голям от тях, ако това имате предвид. Просто съм избран на тази позиция. Но най-важното е, че сме равни. Всеки от нас има еднакви права, еднакви задължения и, разбира се, всеки има своята компетентност. Така че уважаваме всеки.

- Имате ли някакви страхове? Ръководел ли сте някога екип от хора и колко голям е бил той?

- Ръководел съм екип от хора, доколкото се е налагало в адвокатската ми практика. А това се е случвало. Екип от 240 човека не съм ръководил до момента, но за всяко нещо има първи път.

- Ще въведете ли промени в работата на парламента? Например, заседанията ще бъдат ли както е сега обичайно, или депутатите ще заседават по-рядко? В работата на комисиите, в гражданския контрол, във формите на парламентарен контрол имате ли амбиции за промени?

- Тепърва ще видим това. Промените в комисиите изискват и промяна в правилника. Тепърва ще сформираме и групата. Сега влизам в длъжността, не мога да кажа нещо конкретно.

- Кое ще е първото, с което ще се заемете?

- С опознаване на всички функции, които са свързани с председателството. Има и доста административни сред тях, с които също тепърва трябва да се запозная. Почвам от днешния ден.

- Колко време ще Ви отнеме?

- Максимално кратко.

- В миналите два парламента твърде много се изостри диалогът вътре в зала. Как смятате да овладявате това?

- На първо място, всичко трябва да е в рамките на правилата. Все пак и правилникът задава някакви критерии – да не се отклоняваме от темата, без нападки... Тези неща трябва да се следят и когато има нарушения на тези разписани правила, това трябва да се санкционира. Това е начинът да се държим в рамките на установеното.

- Главният секретар ще остане ли на поста си, или ще го смените?

- Тепърва ще имам среща днес по-късно.

- Кой Ви предложи за поста? Кога Ви предложиха?

- Кога - честно казано, не мога да си спомня точно. С Кирил Петков беше първият ми разговор за поста.

- От днес вече неминуемо сте с различен статут в обществото. Ще ходите с охрана, ще бъдете охраняван от НСО. За Вас това проблем ли е? По някакъв начин ще повлияе ли на личния Ви живот, чисто, на Вашето психологическо състояние?

- Надявам се, че не. Тепърва ще трябва да свикна с този статут. Да, действително, с охраната е голяма разлика, но се надявам, че няма да повлияе на личния ми живот. И ще направя всичко възможно да не повлияе и да остана същият човек, който съм.

*Използвани са въпроси и на други медии


В категории: Политика


10
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
10
Коментара по темата
10.
СТАНКО Капута
03.12.2021 17:08:26
4
5
Искам си ПКП и Бойко!
9.
Хахахаха
03.12.2021 16:23:01
2
10
След простата кърджалийска п0тка нищо не ме учудва.
8.
Антонио
03.12.2021 16:09:39
4
8
Основното правомощие на председателя е да ръководи разискванията и гласуванията в заседанията на Народното събрание,удостоверява с подписа си съдържанието на всички приетите актове. И това само с има няма 10 годишен стаж, за мен неясно и какъв си е меко казано авантюра. Но няма лошо можеше и Луна да сложат на този пост, поне щеше да е забавно.
7.
ПКП
03.12.2021 15:16:48
9
14
Най-накрая млад и образован човек да сложат на това място който няма нищо общо с ДС и дърти комуняги изкарани от нафталина.
6.
Може и да е добро момчето...
03.12.2021 15:11:44
5
11
... но няма никаква харизма
5.
ХХ
03.12.2021 15:06:19
0
18
Работата на председал на парламента не е да ръководи депутатите, а да ръководи заседанията.
4.
Дернев
03.12.2021 15:04:26
3
9
Ще му е доста по-леко от при предишните два. Сега ясно се усеща едно масово послушание. Но до какво ще доведе това е трудно да се каже. В БГ намеренията почти винаги са се разминавали с резултатите, заложени първоначално. Крайно време е да не е така, но дали?
3.
Мераклиев
03.12.2021 14:54:04
4
11
Аз па искам да стана депутатин,за да мога да са променя изцяло щот нещо не са аресвам такъв,къвто съм в мумента.
2.
ахаха
03.12.2021 14:50:01
11
23
Той ако е олигофрен, смятай ти кво си. Единия председател на парламента, другия коментатор във флагман.......
1.
Talasuma
03.12.2021 14:32:18
20
23
Пълен олигофрен ми се вижда
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори