×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чудесна новина за Бургас! Спортното училище ще има своя сграда и корпус за тренировки


Чудесна новина за Бургас! Спортното училище ще има своя сграда и корпус за тренировки
Предложението е заложено в мащабния План за развитие на Бургас за следващите 7 години - главният архитект на Общината Емил Бурулянов разясни подробностите
30 Ноември 2021, Вторник, 12:37 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

От 48 години школото няма свой дом. Сега се предвижда се създаването на цялостен спортен комплекс край ж. к. „Меден рудник“, който да се използва и за нуждите на НСА

Изграждането на нова сграда за спортното училище в Бургас заедно с корпус за тренировки към нея е заложено в Плана за развитието на Бургас за следващите 7 години. Това е отлична новина за бъдещите бургаски спортисти, тъй като вече 48 години Спортното училище в Бургас няма собствена сграда. „Десетки шампиони – държавни, балкански, европейски, световни, олимпийски, са били без собствен дом, но за миг не са се поколебали да дадат сърцето и душата си за България и Бургас. Радвам се, че благодарение на тях, на целия педагогически и непедагогически персонал, на заместник директори и директори, както и на множество спортни деятели, които сме едно семейство, днес направихме още една крачка напред за постигането на голямата цел – собствен дом“, коментира директорът на училището Янчо Стойчев.

Той благодари на целия екип в Община Бургас, които работят усилено по проекта. „Инвестицията в училищна инфраструктура е инвестиция в бъдещето на нацията, а в допълнение на това, че е спортна – инвестирате и в една здрава нация“, добави Янчо Стойчев.

Пред Флагман.бг главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов внесе яснота, тъй като работата по предложението вече е започнала.

В момента се оглеждат терени, където може да бъде построена сградата и тренировъчният корпус към нея. „Към момента сме се ориентирали към района зад магазин „Мосю Бриколаж“ и имотите на север, които непосредствено около мястото. Там трябваше да бъде изграден и новият футболен стадион в ж. к. „Меден рудник“. В района има няколко държавни имота, но заедно с проектите за кръговите кръстовища и алтернативните връзки за най-големия комплекс в града, те трябва да се урегулират, отчуждят и с решение на Общинския съвет и на държавата за започване на процедура, там е добре да се построи корпус за тренировки, сграда за училището и новият стадион, което да задоволява нуждите и на НСА“, каза арх. Бурулянов.

Той добави, че терените са в един диапазон. Има изготвен проект за сграда на училището, който в годините поради липса на финансиране и подходящ имот е спрян. Може да се използва част от техническия проект, но трябва да бъде пригоден за новия терен, обясни главният архитект на Бургас.

„Искаме да направим зона, която да съвмести няколко неща. Ако се продължат плановете за изграждане на стадиона, може да се оформи цялостен спортен комплекс, където може да се развива мащабна дейност. Но още на базата на техническия и идейния проект ще трябва да видим дали са достатъчни квадратните метри на терена за всеки ученик. Ще се наложи да отправим питане за това до МРРБ, МОН и Министерството на младежта и спорта“, каза арх. Бурулянов.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
Гошо
01.12.2021 09:26:14
0
4
Да вземат да преместят с тях и досегашните съученици по сграда на Спортното, а именно неграмотните, малоумни неговорещи български помакоцигани от ЛУСК-а, които някой комунистически "гений" навремето е решил да сложи до входа на Немската и тези примати бъдещи клиенти на затворите да щъкат насред цивилизация да свиркат след момичета и да се трупат на тумби... това за тях е нов свят много различен от родните им руенски катуни. Образовайте ги първо в руенските им училища! Та те идват от там без да знаят и дума български и функционално неграмотни с явни симптоми на дебилизъм кретенизъм и дебилност- как са завършили 8-ми клас, другари другарки гербаджии от учителския инспекторат? Половината от тях учат в спортното уж да стават боксьори и борци все чаавета бъдещ контингент на затворите.
9.
Галя
30.11.2021 20:43:22
0
0
Стига реклама на на вашият приятел
8.
*********
30.11.2021 14:14:57
6
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Питам се
30.11.2021 14:11:23
15
19
Колко световни,олимпийски,европейски шампиона създаде това училище за последните 25 години?
Това измислено комунистическо творение отдавна трябваше да е закрито.
С прием на нискочели, няма града да тръгне напред. Само ще се попълват наказателните бригади с пушечно месо.
6.
Мислещ
30.11.2021 14:03:42
7
34
И с какво ще ходят децата зад тоз Бриколаж? Те хората на работа не могат да отидат, щото няма автобуси и е кал ужасна.
Сградата на Морското е почти празна. Едвам успявате да съберете деца. До Морското е стадион "Черноморец". Айде стегнете стадиона, направете Морското спортно и да ползват базата на "Черноморец". По-малко пари ще изхарчите и ще поддържате и сградата, че сега разходите й сигурно са огромни, а стадионът се руши.
5.
до 2
30.11.2021 13:45:13
5
21
Тази нова сграда изпълни предназначението си, в момента когато започна да се строи. От тук насетне ще стои празна и самотна. Защо ? Защото ще бъде изключителен харч да се поддържа топла през зимата и хладна през лятото веднъж и проветряване през всички сезони. Не знам дали някой обърна внимание на думите на ББ, че на бургазлии не стига, че им построил огромна зала ( само че не знам на кой му е била нужна, при положение, че имахме две зали, чиито общ капацитет не е и 1/5 от това грандоманско нещо и пак не успяхме да ги поддържаме в добър вид ) ами искали част от поддръжката ѝ да бил от републиканския бюджет. Е, аз се питам кога и кой ще напълни тази зала и за кое спортно мероприятие, при положение, че едва 400 човека присъстваха на волейболния финал преди 3 години между Хебър и местния ни Лукойл Нефтохимик. И друго. Спорт на закрито се играе целогодишна, като програмите на по-известните състезания е през есен-зима, Някой давал ли си е сметка, какви ще бъдат режийните по осветление КЛИМАТИЗАЦИЯ, вентилация за един такъв двубой, че аз само се досещам. Ако тази сграда се използва ударно и целенасочено, ще струва на обикновения данъкоплатец не по-малко от 100 000 лв. на месец, а за година, а за две ? А за ремонт и поддръжка ? И да, такива зали и във Фрнация вече не поддържат, а националната им Берси се стопнаисва чрез националния бюджет. ПС: Ако някой мислещ не с портфейла си беше направил съпоставката с Арена Армеец в София, не трябваше и копка да направи в Бургас. Всички знаете, че националните ни отбори по волейбол, баскетбол и прочие, предпочитат по-малките зали ( Фестивална и Универсиада), защото федерациите им не могат да си позволят големия наем и режийни на Армеец. И пак да попитам. А защо ни беше такова чудо в Бургас ????
4.
123
30.11.2021 13:16:50
10
26
Пак безобразия и пръскане на милиони от нашите пари.
Сградите на училищата в Бургас стоят празни от години - огромни СОУ-та с по 1 паралелка от випуск, които могат да се използват, но те нови училища ще строят.
3.
Гошо С Голфа
30.11.2021 12:53:42
10
29
Чудесна новина . За тези Които ще приберат едни Кинти, и нищо няма да се случи... Всичко ще завърши със "ниво- Експертна оценка- и инвестиционно проектиране"...
Това ще струва... 116хил.лв....
Другото.... другия път. Айде весели празници...-
2.
xx
30.11.2021 12:50:33
10
32
Ми да тренират в тая нова зала. За какво се наляха толкова пари в тая глупост,при положение,че в Бургас спорт няма не знам.
1.
уууу
30.11.2021 12:45:47
7
23
Колкото и направихте градски стадион , че сега и училище пълни приказки !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори