×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От дует "Бургас" бесни на общината заради конкурс за песен


От дует "Бургас" бесни на общината заради конкурс за песен
Владимир Спасов от години изпълнява „Завръщане в Бургас”, заедно с Мария Чернаева
05 Май 2011, Четвъртък, 12:47 ч.
Автор: Боряна ГЕОРГИЕВА

Изпяхме песен „Завръщане в Бургас” още преди години, не може да обявят състезание за същото заглавие, реагира Владимир Спасов

Обявеният от община Бургас и оркестър „Горещ пясък” конкурс за написване на текст за песен с работното заглавие „Завръщане в Бургас” предизвика острата реакция на изпълнителя от популярния бивш дует „Бургас” Владимир Спасов, настоящ преподавател по музика в НБУ „Михаил Лъкатник”. Причината певецът да е гневен е, че песен именно с това заглавие е един от хитовете на дуета му с Мария Чернаева, който от години двамата изпълняват на публични мероприятия, включително и общински. „Не може така да се подиграват с нас, такава песен вече съществува, звучала е многократно на бургаски празници.”, реагира Спасов. Текстът на съществуващата вече песен е на Донка Стоянова.

Подетата сега инициатива за текст и музика на песен „Завръщане в Бургас” има за цел да се създаде музикален символ на едноименната кампания, подета от кмета Димитър Николов. Още преди дни от общината обявиха, че творбите ще се приемат до 30 май 2011 година. Оценяването ще се извърши от 5 членно жури, в което ще влизат музиканти от група „Горещ пясък”. Победителят ще има възможността да участва в цялостния процес по осъществяването на песента, както и да посети безплатно всички събития на Община Бургас през фестивалното лято на 2011 година.
Кампанията „Завръщане в Бургас”, е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии, и стартира още през 2007 г. на Никулден, когато незабравимия бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента „Бургаски вечери”, включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съраждани, в Бургас пристигна талантливият композитор Тончо Русев.

Припевът на песента „Завръщане в Бургас” на дует „Бургас”:

"Не мога Бургас да оставя,
притихвам до тебе море.
В пясъка бръчки заравям,
отново съм малко дете!"

В категории: Просвета


14
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
14
Коментара по темата
14.
Владимир Спасов
08.05.2011 20:07:37
1
8
Скъпими Александър,как ще се почувствате на мое място, ако някой досега ви използва с песента ви, а от днес обяви конкурс за песен със същото заглавие?Имам авторски права върху песента,а това вкючвамузика,текст и аранжимент.Не се жалвам,а споделям възмущението си-лошолие това?
Всички,които ме познават в Бургас знаят,че съм много точен човек и невероятно позитивна личност.Уважавайки твоето мнение,пак апелирам,защото знам ,че няма и такт крадена музика в песентани-всички чакаме да побликуваш песните от които сме ,,крали,,-даже ми е смешно.И не се оправдавай с годините си-аз съм на 54 и имам перфектна памет,още повече,що се отнася до музика. Приеми моите уважения и побързай,моляте-твърдиш нещо-докажиго.
13.
Критикар
08.05.2011 19:08:03
1
1
Уважаеми господин Спасов, никога не съм казвал, че песента е само една. Поне 3 са и една от тях даже са я пяли на Сан Ремо. Простете ми, но на моята възраст вече трудно си спомням заглавия. Ще си преровя грамофонните плочи и ще намеря някой да ги запише в цифров формат. Още по-лесно ще ми е ако си намеря списъка, който правихме навремето с изцепките на българската естрада. Там сте много зле представен - само с една песен - за разлика от Стефан Диомов например, който е в челните позиции. За Ваше успокоение - не сте само Вие. По онова време всички сте "заимствали фрагменти" от чужбинската музика: и Емил Димитров, и Диана Експрес, че и ФСБ даже.
А за да имате каквото и да е основание да протестирате първо трябва да покажете документ удостоверяващ правата Ви върху фразата „Завръщане в Бургас”.
Според мен никой не е имал намерение да се подиграва с Вас и Вашия труд, но жалвайки се по този начин карате цялата работа да изглежда смешно и наивно.

С другарски поздрав:

Александър Василев.
12.
Петрова
08.05.2011 19:03:31
0
1
Диета, защо не погледнеш първо себе си и тогава да критикуваш другите? Мисля,че Влади има защо да претендира с песента си. Положил е някакви усилия да направи нещо, а вие такива ще си останете- долни комплексари.
11.
Владимир Спасов
08.05.2011 18:00:43
0
5
Ей,КРИТИКАРЧЕ,чакам да побликуваш песента от която съм крал.Давай да я чуем всички,ще е интересно.До кога да чакаме,а? Иначе нямам претенции как ти звучи песента,то си е твоя работа.Но за музиката чакам.Хайде,човече!
10.
Владимир Спасов
08.05.2011 17:53:12
1
6
Бих искал да бъда разбран правилно-нямам претенции,че песента е ,,невероятна,, и трябва да да стане някакъв химн. Подразни ме,че се прави конкурс за име на песен,което вече съществува.Песента е издадена преди кмета да излезе с идея за такъв девиз. Трябва ли да кажа,че го е откраднал от името на нашата песен? Има логика,нали?Да си правят каквато искат песен,все ми е тая,но да не дублират името. Май имаше точно название за такова крадене.По същата логика,да направят конкурс за песен ,,Бургаски вечери,, ,та да си имаме две. Ана ,,ДИЕТА,, бих казал:,,Няма да отслабна,защото обичам да ми га надуват...корема,,!
9.
Диета
07.05.2011 09:07:09
1
1
И този от дуета да вземе малко да заслабне
8.
Критикар
07.05.2011 01:15:53
2
1
Песента на дует "Бургас" не струва! Като изключим факта, че е крадена от италианската естрада, текстът е единственото й достойнство. Аранжиментът е меко казано наивен, а изпълнението в официалния запис е под всякаква критика.
Убедете се сами:

http://vbox7.com/play:f710f8a3
7.
За дуета
06.05.2011 13:38:52
1
0
... и е песента му:
Сладникава е, не е бургаска хич.
6.
принцесата
05.05.2011 23:13:30
0
4
Аз не съм съгласна с ''айди'',че общината по пътя на логиката трябва да съди дуета,а напротив-трябва да се гордеем всички ние с такива талантливи изпълнители,още повече,че дуетът носи името на града ни!
5.
Светла
05.05.2011 18:43:16
1
0
Чувала съмпесента на дуета, не ми харесва. Трябва да дадат шанс и на други да напишат
4.
Бургазлия
05.05.2011 18:41:41
3
0
Аз съм от Бургас, не съм простак, но не съм чувал за дует Бургас.И за имат песен с такова име, защо общината да не си обявява конкурс? Никъде не е казано че тяхната песен трябва да е химн. Аз дори намирам че са нахални. И защо са сигурни че хората харесват песента им?
3.
Хайде де!
05.05.2011 15:34:07
2
2
Общината подмени Химна на Бургас с една пияндурска песньовка и не се извини на бургазлии, ти за революция говориш. Няма как селянче от Айтос да стои начело на града, и този град да не заприлича на миризлива айтоска кръчма. Не забравяйте, че Ивана, Къносаната Радка и кой ли не произтича от Орльовия град.
2.
певица
05.05.2011 13:18:36
1
13
Песента им е много хубава.Слушала съм я преди години. Общината да им се извини.
1.
айди
05.05.2011 13:07:34
8
2
Добре де,
то по тая логика общината трябва да им съди дуета, че се казва "Бургас"! :)

или аз нещо не разбирам ? :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори