Рецепта за печено пиле с тиквички и чоризо
Крехко, сочно и вкусно
Продукти:
4 бр. пилешки гърди без кост и кожа
2 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица червен пипер
1 тиквичка, средно голяма, нарязана
1 жълта чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
6-8 бр. гъби печурки, нарязани
150 г чоризо, нарязано
400 г домати, нарязани
50 г настъргано сирене
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете пилешкото в голям съд. Поръсете с чесън и пипер. Втрийте добре подправките в месото. Добавете чоризото, зеленчуците. Покрийте отгоре с нарязаните домати. Поръсете с настърганото сирене. Печете в загрята фурна за 40 минути или докато месото е напълно сготвено.
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
