×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изобличиха кмет за корупция, взимат му близо 100 хиляди лева!


26 Ноември 2021, Петък, 10:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Следва Реджеб да освободи поста на кмет

КПКОНПИ установи конфлик на интереси по отношение на кмета на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб (мандати 2015-2019 г. и 2019–2023 г.). Производството срещу него е започнало по сигнал от орган на изпълнителната власт.

В сигнала се съдържат твърдения, че кметът е разходвал бюджетни средства по сключени договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб. Отделно от това се твърди, че са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира и синът на кмета.

В хода на производството на КПКОНПИ е установено, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 бр. преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“. От  2016 г. до настоящия момент член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета. Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43170 лв.

Отделно от това, Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода м.08.2018 г. – м.08.2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

На Ешреф Реджеб е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв. В полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието. Общата им стойност е 88 864, 91 лв. При влизане на решението на Комисията в сила, Реджеб следва да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За лицето, посочено по-горе – Ешреф Реджеб, приетото решение на КПКОНПИ не е влязло в сила.

На заседанието Комисията взе и решение за внасяне на искова молба в Окръжен съд – Плевен в размер на 859 031, 28 лв. срещу Виктор Викторов. В цената на иска е включена стойността на един недвижим имот и едно МПС. Производството на КПКОНПИ е започнало след повдигнато от прокуратурата обвинение срещу Викторов за участие в организирана престъпна група за финансови и данъчни престъпления.




9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
шумен
26.11.2021 18:01:38
0
1
Този кмет на общ.Н.Козлево обл шумен Ешреф е живял в турция и там е лежал 12 години в турски затвор заради убийство на човек,снахата зам. обл. управител.Фамилията имат голям супер/бивш супер ПЕНИ/,а срещу супера страхотно голям хотелски комплекс......Всичко това с благословията на бате бойко който лично посети кмета по втеме на изборите
8.
Жеко
26.11.2021 16:48:03
0
2
В общ сунгурларе има един такъв кат тоя него кога
7.
абе те са му
26.11.2021 15:01:53
0
4
взели 100 бона....ама... той има скатани н някъде още 2 пъти по толкова....мхм...
6.
кмета на Созопол
26.11.2021 14:13:10
0
7
Панайот Рейзи кога ще влезе в затвора за огромните кражби?
5.
Влади
26.11.2021 13:43:34
1
4
Всички общински кметове трябва да се проверят.С какви средства влезнаха в политиката и сега с какво разполагат.То не бяха къщи за гости на приятели и родниниуасфалтиране на улици с намален размер ,субсидиране на спортни клубове и много други.Просто гербаджийските кметове имаха чадър и задминаха всички по далавери.Особено това се отнася за малките общини.Айде дайте да видим промяната,да се спре корупцията и краденето.Ето такъв като Рашков и Кьовеши ни трябва.
4.
Иван
26.11.2021 13:23:57
6
2
България щеше да е чудесно място за живеене, ако ги нямаше циганите и мюсюлманите.
И те самите доказват този ФАКТ всеки ден.
3.
Тава ний ногу дубре гу знайм
26.11.2021 12:32:12
1
9
Ако се разровят малко сигурно ще излезе, че кметовете които не са щипнали нищо се броят на пръстите на едната ръка
2.
до 1
26.11.2021 11:10:53
0
11
Така е. В с.Велика има една хубаво асфалтирана улица и познайте до коя къща отива, не е на местният кметски наместник.
1.
Селянин
26.11.2021 10:54:39
0
29
Едва ли има кмет, който да не е в подобна схема. Народна приказка е как да познаете коя е къщата на кмета в едно село. Ами по новоасфалтураната улица. Обикновено е единствената асфалтирана в селото, а родата на кмета е закачена на всички възможни места и позиции в селото. Разликата с кметовете в големите градове е само в мащаба на схемите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори