×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа затяга мерките срещу Covid, но мнозина са недоволни


20 Ноември 2021, Събота, 17:20 ч.

Надигат се вълнения в страни като Австрия, която обяви нова национална блокад

Вълнения се надигат в Европа, докато правителствата се връщат към строги мерки като блокадите в опит да противодействат на новата вълна на коронавируса, пише Bloomberg.

Броят на новозаразените достига рекордни нива, а някои държави, включително Германия, Чехия и Гърция, налагат мерки, засягащи неваксинираните, тъй като здравните системи са на предела на силите си. Австрия отиде по-далеч като обяви национална блокада от понеделник.

Демонстрации, прераснали в насилие, избухнаха в Ротердам в петък вечерта заради рестрикциите, които Нидерландия наложи заради вируса. Полицията дори изстреля предупредителни изстрели и разпръсна тълпата с водно оръдие. Съобщава се за най-малко седем ранени.

Нидерландското правителство предложи отрицателните тестове да бъдат изключени от националния здравен пропуск, позволявайки в него да попадат само ваксинация и преболедуване.

Провинция Саксония в Източна Германия – една от най-тежко засегнатите страни от настоящата вълна, късно в петък обяви по-строги ограничения на обществения живот. Коледните базари бяха отменени, а хората, които не са ваксинирани, са изправени пред полицейски час на местата, на които има най-много случаи. Бавария също заложи на микс от блокада и полицейски час.

Австрия предприе най-драстичната стъпка досега, като обяви четвъртата си блокада от началото на пандемията. Повечето магазини, ресторанти, спортни обекти и културни институции ще бъдат затворени през първите три седмици от блокадата.

Хиляди планират да се стекат във Виена в събота, за да протестират срещу мерките, които включват и задължителна ваксинация от февруари за участие в различни части на обществения живот.

Службите в Австрия предупредиха, че протестиращите могат да се опитат да влязат в болници, след като се появиха призиви за „действия“ в групите срещу ваксините в социалните мрежи.

Полицията във Виена призова демонстрантите да останат у дома, предупреждавайки, че повече от 1300 полицаи ще бъдат на улиците, предава investor.bg.

Австрийската популистка Партия на свободата популяризира съботния митинг от дни. Демонстрациите бяха планирани, след като правителството въведе мерки, засягащи неваксинираните – стъпки, които сега обхващат абсолютно всички.

Дневните случаи на Covid-19 в Австрия нараснаха до рекордни нива този месец, а смъртните случаи, макар да не растат толкова много, са най-високите от миналата зима. Залцбург и Горна Австрия имат най-високата 7-дневна заболеваемост от Covid-19 в Европа, твърдят от Световната здравна организация.

Лотар Вилер, ръководител на института за обществено здраве в Германия RKI, коментира пред DPA, че контактите между гражданите трябва бързо да бъдат намалени в цялата страна, за да се спре нарастването на броя на заразените. Той също така призова са масово увеличаване на ваксинациите.

Около 68% от германците и 65% от австрийците са напълно ваксинирани срещу Covid-19, под нивата, за които се смята, че водят до „стаден имунитет“ срещу вируса. Те изостават спрямо съседни държави като Франция и Италия, но ваксинационните нива в Източна Европа са още по-ниски – от 59% в Чехия до 24% в България.

Болниците и интензивните отделения в голяма част от Европа се пълнят, предимно с неваксинирани. В четвъртък германският канцлер Ангела Меркел каза, че страната е изправена пред „драматична ситуация“.

В Гърция близо 9 от всеки 10 пациенти в интензивните отделения са неваксинирани, обяви премиерът Кириакос Мицотакис в телевизионно обръщение към нацията. Това е модел, който се повтаря през последните месеци от Италия до САЩ и Австралия.


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
6
Коментара по темата
6.
коронодебилници
21.11.2021 08:26:13
1
2
Мрънкате и ревете , но миналата седмица не гласувахте за промяна , а гласувахте за ПОДМЯНАТА. Сега следва задължително ваксиниране и за децата дори , джендърските педерастии и банково робство
5.
Тухлар
20.11.2021 19:58:41
0
6
Дотолкова промиха мозъците на хора, че дори някакси изведнъж всичко свърши и пионките (политиците) кажат, от днес отпада всичко, забравете за корона вируса, маските... Дори в този случай ще има клинични случаи които ще ходят навсякъде с маска. До такана степен изгладиха мозъзите на някой същества
4.
Хи
20.11.2021 19:40:24
2
11
Нали Европейците бяха ваксинирани и се връщат към нормалния живот?
Май всичко е лъжа.
3.
_nib_
20.11.2021 19:12:30
2
9
Не мнозина ами повечето....Щото вече и тези които са се излъгали да ги ,,ваксинират", разбраха че изобщо не иде реч за вируса или ,,грижата" на правителствата за хората....Иде реч за налагане на ФАШИЗЪМ.
2.
Хм
20.11.2021 18:15:29
10
3
Сега е рай за популистките партии.
Казваш, каквото искат да чуят хората и си на гребена на вълната.
Но не обясняваш как ще се реши проблема със заразените, болните и починалите, нито с икономическата криза, не казваш как ще се пребориш с проблемите.
Всъщност нямаш решение за нищо, освен за това, как да използваш момента, за да се докопаш до власт. Независимо на каква цена!
1.
Настъпват все повече
20.11.2021 17:52:15
3
16
думи от фашистката терминология - блокади, полицейски час - показващи повече от ясно за какво всъщност става въпрос! Би трябвало и слепите да прогледнат, но уви, ковидиоти все още съществуват! Ако някой ми беше казал, че ще видя в България идиот с намордник сам, в собствената си кола, или идиот с намордник на чист въздух, нямаше да му повярвам, но ги има... Не мога да повярвам до каква регресия стигна човешкият род! Депресирам се по улиците наблюдавайки подобни амеби.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори