Рецепта за вкусно щастие: Пилешки бутчета с мед и чесън
Ето как да ги приготвите
Продукти:
227 г броколи
285 г сладък грах
6 стръка пресен лук
шепа кориандър
1 с.л. сусам
олио
сол
За бутчетата:
8 пилешки бутчета - горни и долни
6 скилидки чесън
3 с.л. мед
3 с.л. ябълков оцет
3 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган с капак. Поръсете бутчетата със сол. Поставете ги в тигана с кожата надолу и гответе 5-6 минути.
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги при пилешките бутчета. Обърнете бутчетата и добавете соевия сос, оцета и меда.
Нарежете броколито на розички. Пресният лук нарежете на кръгчета, под диагонал. Добавете всички зеленчуци при бутчетата и ги наместете добре. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Гответе 6 минути.
накрая поръсете ястието със сусам и листа кориандър.
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
Как се съставят годишни финансови отчети за 2025 г. следното въвеждане на еврото от 1 януари 2026 г.
Кореспондентът на „Таймс” на Балканите който се пренесе за постоянно в София - Джеймс Баучер
