Рецепта за кюфтета от картофи с лук
Традиционен вкус на трапезата
Подукти:
425 г намачкани варени картофи
125 г брашно
1 глава лук, ситно нарязан
1 яйце
½ чаена лъжица черен пипер
½ чаена лъжица сол
120 мл олио
 
Приготвяне:
 
Смесете намачканите картофи, брашното, лука, яйцето, пипера и солта в купа. Омесете всички съставки много добре, докато се смесят напълно. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. Оформете кюфтетата с ръце, като притиснете между длани, така че да са по-сплескани. Внимателно пускайте по едно кюфте в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна или по около 5 минути.
 
Отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте с млечен сос и поръсени с пресен лук.
													
													
													
													
													
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Застреляха кмет на публично място
													
													
																													
															
															
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Обявиха Идеалния футболен отбор
													
													
																													
															
															
															
															
															
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София
													
													
																													
															
															
														
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
								
							
							
							
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										
										