Рецепта за кюфтета от картофи с лук
Традиционен вкус на трапезата
Подукти:
425 г намачкани варени картофи
125 г брашно
1 глава лук, ситно нарязан
1 яйце
½ чаена лъжица черен пипер
½ чаена лъжица сол
120 мл олио
Приготвяне:
Смесете намачканите картофи, брашното, лука, яйцето, пипера и солта в купа. Омесете всички съставки много добре, докато се смесят напълно. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. Оформете кюфтетата с ръце, като притиснете между длани, така че да са по-сплескани. Внимателно пускайте по едно кюфте в сгорещената мазнина. Пържете до златисто от всяка страна или по около 5 минути.
Отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте с млечен сос и поръсени с пресен лук.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
