×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Балотаж ще реши битката за президент, няма да е ясно кой ще я спечели до последния момент


Балотаж ще реши битката за президент, няма да е ясно кой ще я спечели до последния момент
Има известно разколебаване сред симпатизантите на „Продължаваме промяната“, което може да е повлияно и от скандала с гражданството на Кирил Петков, коментира Добромир Живков
09 Ноември 2021, Вторник, 09:11 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Коалицията ГЕРБ – СДС се очертава като категоричен победител на изборите, коментира социологът Добромир Живков

Очаква и интересен втори тур от битката за президент, на който може би резултата няма да е ясен до последния момент. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Добромир Живков.

„Откриваме динамика през последните два месеца в електоралните нагласи за президентския вот. Изглеждаше така сякаш шанс Румен Радев да спечели втори мандат още на първия тур. Разместването на обществените нагласи водят до извода, че вторият тур е почти сигурен“, добави той, коментирайки данните от последното социологическо проучване на „Маркет линкс“. То е финансирано и реализирано съвместно от бТВ и агенцията. Проведено е сред 1112 души над 18 години в страната в периода 2 – 7 ноември по методите на прякото лично интервю и онлайн анкета. 

Сред решилите да гласуват Румен Радев събира подкрепа от 46,7%. Над 20% е дистанцията между него и подкрепеният от ГЕРБ-СДС проф. Анастас Герджиков. 

„Дистанцията между Радев и Герджиков е голяма и може да очакваме да е достатъчна за спечелване на балотажа. От друга страна обаче трябва да имаме в предвид сложната политическа ситуация, динамиката между отделните политически сили. Затова ни очаква интересен втори тур, на който може би резултата няма да е ясен до последния момент“, обясни Живков. 

„5 процента от гражданите, които твърдо обявяват, че ще гласуват, но още не са решили кого да подкрепят. Възможно е развитие в нагласите през последната седмица“, добави той.

„Страхът от COVID-19 и несигурност през последните шест месеца водят до неудовлетворение. Мерките срещу коронавируса се политизират твърде много от всички партии“, изтъкна социологът. 

Той намекна, че динамиката в нагласите за президентския вот са свързани с решението за зеления сертификат. 

„Коалицията ГЕРБ – СДС се очертава като категоричен победител. Има възстановяване на партията на бившия премиер Бойко Борисов, както и относително висока степен на мобилизация. Може би тези 23 % са максималния резултат, която ГЕРБ може да постигне“, прогнозира Живков. 

Според него има известно разколебаване сред симпатизантите на „Продължаваме промяната“. Може би гражданството на Кирил Петков в някакъв степен се е отразило, но ефектът е по-скоро свързан с мобилизацията на ГЕРБ и ДПС. 

„Има признаци за събуждане при симпатизантите на ИБГНИ, но тази политическа формация е на границата и не се знае дали ще бъде в следващия парламент. Появата на „Продължаваме промяната“ доведе до свиване на подкрепата на „Има такъв народ“, каза още той.




В категории: Избори 2021


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
16
Коментара по темата
16.
Гол охлюф
09.11.2021 13:21:43
0
3
Тоз като фане мъжко магаре, все познавал, ама туй дет до последно нямало да се знае, нещо магарето ще го е ритнало.
15.
Не че нещо
09.11.2021 13:17:18
4
4
На Радев може би няма да му стигне малко за победа на първи тур, но нямам против да опъна още някой лев от комисията, а на втори тур ще размаже човека на бочу.
14.
Николай
09.11.2021 11:56:20
7
5
Герб този път не трябва да признават манипулираните избори.И да изкарат привържениците на демократичното развитие на страната на протести. Както по времето на Орешарски Който беше също поставен човек на бсп като радев Но в сравнение с радев беше интелигентен и начетен пич . И нямаше нищо общо с кгб. Радев е невероятен злодей!!
13.
морски
09.11.2021 11:09:17
4
5
Не зная колко е закъсал кандидат президентската двойка Радев Йотва подкрепяна от БСПза псрещачи в Хасково но като гледах тази Герджикова Митева подкрепяна от ГЕРБ много се изненадах Вместо посрещачи преобладаваха повече гости престигнали като придружаващи двойката кандидат президенти Вмного неудобно порложение лично Аз се почувствах а камо ли Герджиков Който застанал сред празната шатра на ГЕРБ И НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ПРЕСТРАШИ ДА ЗАСТАНЕ ЗА СНИМКА С НЕГО От тук си правете извода и за предстоящия резултат .
12.
Не на Тея 4етирмата
09.11.2021 11:05:21
4
2
Тези четиримата добре че са социологическите агенции да ги види народа.
Тези четиримата са за сертификати,маски,ф@ксинации,
Електората им е от 4-тата възраст хора податливи на внушения и розови думи за перфектен живот с пенсия от 1000евра.
Тези четирата ако няма телевизии и медии само на програма да се надяват няма да имат и 3-4% вот.
Всичко е нагласено и подредено .
Не виждате ли по 3-те уж БГ-теввизиии се говори са за 4 партии.
Останалите кучета ги яли.
Цирка в политиката е огромен и мислете преди глауване.Не се доверявате на скалъпени проучвания и агитации от фашистките телевизии.
Хората ясно ви го казаха.
Не на зеления сертификат,не на маски,не на експериментални течности за да живеем както преди.
11.
220%
09.11.2021 10:43:48
6
8
Румен Радев много го е закъсал откъм фенове, след като се налага да карат хора от различни части на страната, които да правят масовката на предизборните му срещи.
Това се потвърждава от самохвални постове в социалните мрежи на шефа на БСП в Плевен Васил Антонов, който се оказа… посрещач на предизборната среща на Радев… в Хасково.
След като сайтът „Биволъ“ разкри как в Бургас мутри с качулки и кърпи на лицата охраняваха заедно с гавазите на НСО президента, в Хасково бе приложена друга тактика.
10.
Звезда
09.11.2021 10:41:34
1
3
Луна президент
9.
Да така е
09.11.2021 10:41:02
6
7
Машините ще решат вота. Те за това са и тук.В 30 годишнината на прехода. За първи път се гласува по този начин.От бсп сме видели какви ли не боклуци Но такъв демон като р радев никога е нямало . За да остане президент и да продължи да разделя нацията кгб заложиха всичко на него.А той самия изгубили имунитет ще бъде веднага съден За многобройни конституционни нарушения. Така че въпреки недоволството на нормалните хора в страната . Руските служби олигархията в бг и извън нея няма да позволят герб да направи правителство А радев да изчезне в небитието.Софтуерите на машините които бяха измислени и гласувани за избори с гласовете на патерици на бкп/бсп Славиту ,ДБ и Манолова .Са вече пак така манипулирани Че герб печели но не може да състави правителство .Защото всичко останало в парламента е патерици без програми .А с радев ще направят пак същия номер като последните избори До края не се знае???? ....ама на края печели радев с 1% така е по убедително . Айде чао и помнете какво ви казах и гласувайте може да стане някое чудо!!
8.
Смърт на фашизма,свобода на народа!
09.11.2021 10:36:31
6
8
Радев вижда своя край и е в голяма паника,а човек в паника прави грешка след грешка не му пречете да затъне още повече в собственото си блато хахаха!
Българският народ иска да разбере кой лапна милиардите похарчени за 7 месеца и защо теглят всяка седмица по 500 милиона заеми?
Няма съмнение,че част от тези огромни пари отиват за изборни манипулации,а с машините е много просто,дигитално и лесно!
Радев се изживява като фюрер!
7.
тристан
09.11.2021 10:10:06
7
17
Радев ще победи и това трябва да е ясно на всички комуняги, които подкрепят банкянския бидон...всеки трети гербаджия е по-кух от първите двама...
6.
бивш симпатизант на нфсб
09.11.2021 09:59:07
9
20
герберите не могат да повярват че ще загубят президентските избори харесва ли ви или не Радев ще е новият стар президент а що се отнася до парламентарните избори Герб и да ги спечелят никой не иска да управлява с тях
5.
до 2
09.11.2021 09:47:34
3
10
Смешно е да се използва думата "честен" в разговор за която и да е от тия джубернийски марионетки, а и за който и да е "политик" по света.
4.
Мунчо е шампион
09.11.2021 09:45:07
13
8
Трето място в света по смъртност! И бележим нови рекорди, т.е. отиваме по-напред! И това никак не се отразява на рейтинга на управлявалите през последната половин година?! То международното положение виновно и за скока на тока, ама ние и по смъртност, и по скок на цените все сме на челните места.
3.
Селянин
09.11.2021 09:43:39
0
3
Мдамм, започнаха статийте на платените социолози. Дори се чудя, как не са блокирани коментарите.
Аз съм прост аполитичен селянин. Гледам вечер по БНТ с платените репортажи и виждам с просто око колко са симпатизантите на Радев и, колко са на Герджиков и на Карадая. Даже ми направи впечатление на Карадая две лелки които в два поредни града бяха на първа линия с едни и същи дрехи. Има много голяма разлика в броя на хората и в израженията на лицата им. Ясно се вижда, че Радев ще ги счупи, освен ако не изкарат някоя много голяма цигания за него в последният момент. А мненията на тези платени социолози едва ли биха повлияли на някой.То само като видиш Герджиков каква обърната кофа е и как му е тясно сакото на шкембето и те отвращава.
2.
Тони
09.11.2021 09:41:34
10
20
Сума ти платени политолози и тролове се изредиха да ни казват, че Радев ще стане трудно президент и битката ще е оспорвана. Много им се иска...но реалността е друга. Радев ще ги смачка, просто защото няма нищо общо с тях- нито с кражбите им, нито с лъжите, нито с гнусните им медии!
Честен е, а това ГЕРБ и ДПС няма как да простят!
1.
Някой си
09.11.2021 09:29:09
16
9
На първите избори гласувам срещу Радев и срещу ГЕРБ.
На балотажа отивам за гъби, ако е КРадев срещу Гербджипков!
Просто и ясно!
Ще разбере КРадев кон зелен сертификат яде ли!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори