×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са най-добрите прахосмукачки роботи за 2021?


29 Октомври 2021, Петък, 12:11 ч.

Прахосмукачките роботи не могат да заместят класическите напълно, но се справят чудесно в ежедневното обиране на дребни боклуци, косми, прах и пясък

Какво представляват прахосмукачките робот?

Прахосмукачките роботи навлизат все по-забележимо в нашето ежедневие през последните пет години. Ако преди това бяхме виждали подобни машини единствено във филмите за далечното бъдеще, то развитието на технологиите и появата на пазара на първите модели на достъпни цени, поканиха тези домашни помощници право в нашите всекидневни. 

Прахосмукачките робот са автономни машини, захранвани от батерии, въоръжени с четки, мопове, сензори и модерен софтуер, които се грижат за чистотата на вашия дом тихо и ефективно ден след ден. Най-често са с кръгла или квадратна форма, а някои приличат на летящия робот Закс от детския филм Бенджи, Закс и Звездният принц.

Прахосмукачките робот не могат да заместят класическите прахосмукачки напълно, но се справят чудесно в ежедневното обиране на дребни боклуци, косми, прах и пясък. Ако имате такъв помощник вкъщи, спокойно можете да разредите основното почистване на пода на вашия дом от веднъж на всяка седмица до един път месечно, което ще ви освободи доста време за нещата, които обичате да правите. 

Кои са най-добрите прахосмукачки робот за 2021 и какви са техните характеристики?

Eufy 11S RoboVac

Тази прахосмукачка робот е най-ясно доказателство, че не е нуждо да чупите касичката на детето, за да се сдобиете с автономен домашен помощник. Цената и варира около 400 лв., което я подрежда в ниската част на средния ценови диапазон, но за сметка на това, според оценките на американската организация за тестове на потребителска техника Consumer Report, роботът се справя чудесно с почистването на килими и подове с твърда настилка. И въпреки, че понякога пропуска малки отпадъци, тя си върши работата тихо и притежава сензори, които и помагат да не пада по стълбите. 

Прахосмукачката няма WiFi, което означава, че не можете да я управлявате от разстояние, но и не може да бъде хакната. Може би най-големият и плюс освен цената е нейната здравина. Повечето ревюта показват, че можете да очаквате най-малко три години безпроблемна експлоатация. 

Eufy 11S има средно добра батерия за прахосмукачки, която издържа между 50 и 100 минути преди да има нужда от повторно зареждане. То обаче отнема цели 5 часа. 

Eufy 30C 

Eufy 30C е изключително тиха прахосмукачка. Понякога дори е трудно да разберете кога е включена. Това я прави чудесен вариант за тези от вас, които смятат да я ползват, докато са вкъщи или имат малки деца. Това е един от най-евтините модели на пазара, които действително вършат добра работа. Справя се чудесно при почистването на подове с твърда настилка и прилично при килими. Съвместима е с Alexa на Amazon и google assistant и може да я управлявате през мобилно приложение. Ако се притеснявате от потенциално хакване и теч на лични данни обаче, може би трябва да имате едно наум, защото информацията относно усилията на производителя по отношение на осигуряване на киберзащита и постоянни ъпдейти, е доста оскъдна. 

iRobot Roomba 960

Не е най-новият модел на компанията, но за сметка на това е доказан в битки и вече повече от три години е начело на класациите за най-добри прахосмукачки роботи. Цената е по-скоро близо до горната граница на средния сегмент, но за сметка на това роботът получава отлични оценки за почистването на твърд под, както и за килими. Лек недостатък е трудното почистване на животинска козина от самата четка на прахосмукачката. Роботът получава добра оценка по отношение на съхранението на вашите лични данни и много добра оценка, що се отнася до цялостната защита на вашите данни. 

Батерията на Roomba 960 не е най-добрата батерия за iRobot. 70-те минути на работа я правят по-скоро средно добра спрямо другите предложения на компанията.

iRobot Roomba S9+

Прахосмукачката се справя отлично при почистването на подове и килими и е ненадмината по отношение на труднодостъпните места, които често се оказват предизвикателство за повечето роботи. Като например ъглите и местата, в които се пресичат различни видове настилка. Поддържа и функция да изхвърли събраното количество боклук в специална торба, без да е необходима вашата намеса. Както и другите модели на iRobot, S9+ получава висока оценка за опазването на потребителските данни.

Батерията на S9+ издържа едва около 60 минути между две зареждания, но този недостик може да бъде коригиран като купите втора бройка от магазин за батерии

Samsung POWERbot R7040

R7040 на Samsung получава отлична оценка за почистването на твърди подове и килими. Освен това е много лесна за настройване и употреба. През приложението SmartThings можете да проверявате докъде е стигнала с почистването, да създавате график и да преглеждате историята на почистванията. Според потребителите на този модел, които са споделили своят опит с Consumer Report, прахосмукачката не е толкова надеждна, колкото моделите на Eufy и iRobot и шансът да има нужда от ремонт през първите три години е по-висок. Батерията и може да работи в диапазона 36 минути - 67 минути преди да има нужда от зареждане, което отнема около 2 часа и половина. 


В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
България Всички новини
Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата
Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори