×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изненада: Президентът смени правосъдния министър, назначи Янаки Стоилов за конституционен съдия


Изненада: Президентът смени правосъдния министър, назначи Янаки Стоилов за конституционен съдия
Иван Демерджиев заменя Янаки Стоилов като министър на правосъдието
29 Октомври 2021, Петък, 11:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Радев приветства отнемането на лиценза на "Делта гард" - времето на дерибеите свършило, нямало място за частни милиции

Президентът Румен Радев предприе изненадваща смяна. Той назначи правосъдния министър Янаки Стоилов за конституционен съдия.

Новият министър на правосъдието пък е Иван Демерджиев. Той досега бе зам.-министър.

Президентът тази сутрин участва в тържество по случай завършването на випуск във Военната академия „Г.С. Раковски“. След това той говори за кратко пред репортери, където "хвърли бомбата": "Днес подписах указ за назначаването на г-н Янаки Стоилов за конституционен съдия. Авторитетът му на юрист е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист. За министър на правосъдието назначих г-н Иван Демерджиев - юрист с авторитет и позиции, който се утвърди като успешен заместник-министър. Принципен заместник-министър."

Румен Радев взе отношение и по новината от МВР за стартиралата процедура по отнемане лицензите на охранителната фирма "Делта гард", замесвана в няколко скандала и разследвания. 

"Искам да поздравя Министерството на вътрешните работи за процедурата по отнемането на лиценза "Делта гард". Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции", каза държавният глава. 

Той коментира и сезирането на прокуратурата от здравния министър "за внушенията, разпространяваните слухове от бившия министър-председател" Бойко Борисов. 

"Искам да споделя, че съм смаян как може г-н Борисов да прави подобни позорни внушения за българските медици, които изпълняват съвестно своята работа; да плаши българите, за да употребява техните страхове политически, предизборно. Това е недопустимо", отсече Румен Радев. 

След въпроси за решението на Конституционния съд, свързано с двойното гражданство на Кирил Петков, Радев каза само, че решения на този съд не се коментират. 

 


В категории: Политика


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Браво
29.10.2021 15:36:51
8
6
Ще гласувам за Румен Радев защото е единственият кандидат с топки.
16.
Пито-платено
29.10.2021 13:27:35
4
7
Някой да не е наясно за какви заслуги е назначен на този пост?
А за рейтинга му - тя и Цецка имаше такъв висок стъкмистически рейтинг ... пък не стана президент!
За ПКП имаше ли прогноза, че като е първа в листата пак няма да стане депутатка?
Та и Радавета работа същата!
15.
Гледахме
29.10.2021 12:53:54
5
7
Гледахме как Киро Канадеца, при наличието на юридически отдел в ББР, сключва договор за правни услуги с негова приближена съпартийка за едни доста прилични пари. Същата впоследствие се оказва след него в листата с кандидатите...
Това не е ли кражба и при това доказана? Ако аз съм един мениджър, че си поддържам на щат юристи, които да се занимават с регулярните дела, а когато изникне сложен казус - тогава бих се обърнал към външни адвокатски услуги, а не да плащам фиксирана годишна такса, без значение дали ще ми трябва тази външна услуга или не.
14.
Старец
29.10.2021 12:42:58
4
9
Янакито си уреди старините, да го ожалиш
13.
ss
29.10.2021 12:04:13
6
13
Изнедаващо е само, че не е назанчил Радевица..Той обича да я назначава
12.
Гледахте ли брифинга за злоупотребите на Хемус?
29.10.2021 12:02:45
6
17
Преди малко по Нова Нюз изгледах 10 минути от извънредният брифинг на МВР и Регионалното министерство на благоустройството относно злоупотребите със средства по строителството на автомагистрала Хемус. И след като стана много напечено, телевизията прекрати излъчването... Не е тайна, че Нова е близка до управляващите и явно някой се обади ня някого по телефона... След като Рашков и Комитова сведоха данни за чудовщни злоупотреби, се даде думата за въпроси на журналистите. Познайте... никой не зададе въпрос. По едно време чух в далечината че Никодимов от БНТ1 се представи, но въпрос така и нямаше. Накрая телевизията прекрати излъчването и пуснаха реклами. Това ако не е цензура здраве му кажи. Явно ще чакаме Сашо Диков по Евроком да дадат гласност, защото другите се насраха (без извинение)
11.
Избирател
29.10.2021 12:00:27
14
14
Въпреки цялото плюене Радев продължава да държи висок рейтинг и високи проценти в проучванията !
И аз не го харесвам кой знае колко, но го предпочитам пред безгръбначни кандидати или бивши президенти, някои от които завършиха мандата си с 15% одобрение !
10.
Шок, ужас, тотален обрат...
29.10.2021 11:57:39
4
15
Авторът на статията да си извади главата от нечии задни части и няма да се изненадва толкова лесно. Негови колеги още преди време предрекоха, че включването на Стоилов в атаката срещу Гешев ще му донесе място в КС. Дойде време за разплата. Никой не е изненадан, единствено г-н Лисицов е в шок...
В чест на истината и аз имах високо мнение за Стоилов. Защо се върза за тази схема....не ми стана ясно.
9.
До 4
29.10.2021 11:52:52
1
11
Преди да хвърляте помия , първо я помиришете !
Следващите няколко месеца на няколко съдии от КС им изтича мандата !
Поинтересувайте се на кои и от коя квота са !
8.
А военните съдилища
29.10.2021 11:48:35
11
13
Мунчо кога ще смени,че съвсем се притесни?
Ако не се покрие,или изтегли,няма как да измие поругаването на пагона с неспазване на върховенството на закона!
Мунчо не ги познавал министрите си!!!
Ми кой ти ги назначи бе,да не е Деса?
Тъпи оправдания на тъпоъгълен Фатмак-Простак!
7.
Burgas №3 e румянка
29.10.2021 11:38:07
11
17
Трябва да си тотален малоумник,за да даваш квалификации за състава на КС!
На калпавия пилот водораслите му пречат.
Уволнявка и при Гешев на спявка......
6.
Шафьор на айроплан
29.10.2021 11:24:23
14
23
Червените боклуци в действие!
5.
ami
29.10.2021 11:23:56
16
18
Радев побърка хората със зеленият си сертификат, и затова си отива на 14ти. Но Янаки Стоилов е качествен професионалист и честен човек, тъй че е качествено попълнение за КС.
4.
Народен артист
29.10.2021 11:22:48
17
34
Никаква изненада не е. Неговия човек в конституционния съд гласува че Кирил Петков е нарушил конституцията. Именно за това е смяната. Янаки е послушко и каквото му нареди партията ще го изпълни. Президентската партия е пред провал.
3.
Burgas
29.10.2021 11:21:09
21
15
Трябва да има някакъв"глас на разума" в гербавия конституционен съд, който впрочем, заедно с военните съдилища, специализирани съдилища и прокуратури и голяма част от държавната администрация, трябва да бъдат закрити! Да не забравяме и прокуратурата, която трябва да се извади от Съдебната власт и да отиде на мястото си в Изпълнителната, където всеки прокурор да носи отговорност за действията си, без да има контрол върху работата си.
2.
Бургазлия
29.10.2021 11:17:45
24
27
Аман от президентски машинации! Да си ходи! Пълен провал на правителството му. Ако и на тези избори не се избере редовно правителство ще има тотален срив на държавата.
1.
Silas
29.10.2021 11:11:29
22
30
За никой не е изненада,награда за слугинажа към Радев
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори