×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пернишки измамник въртял схеми с месеци в Бургас, прибрал хиляди левове от пенсионери


Пернишки измамник въртял схеми с месеци в Бургас, прибрал хиляди левове от пенсионери
43-годишният криминално проявен мъж е в ареста
26 Октомври 2021, Вторник, 09:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Започнал да прилага схемата си още през лятото

43-годишен криминално проявен мъж от пернишкото село Дивотино е задържан от служители на отдел "Криминална полиция" в Бургас за поредица измами. Той обикалял в комплексите "Зорница", "Славейков" и "Изгрев" и вземал парите на пенсионери. Измамникът направил самопризнания и с определение на Бургаския районен съд е задържан с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Започнал да прилага схемата си още през лятото. Първата във времето измама е регистрирана на 24-ти юли около 10.00 ч.  Перничанинът въвел в заблуждение възрастно семейство бургазлии на 78 и 80 години. Отишъл в дома им в бл. 47 в ж.к. “Зорница”, откъдето откраднал около 3 350 лева.

На 29-и юли заблудил 69-годишна бургазлийка, че е приятел на дъщеря й, отишъл в дома й в бл. 4 в ж.к. “Братя Миладинови”, където получил сумата от 200 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента, откраднал сумата от около 6 200 лв., съхранявана в спалнята на пенсионерката.

На 15-и октомври, когато въвел в заблуждение 71-годишна бургазлийка, отишъл в дома й в бл. 39 в ж.к. “Изгрев”, откъдето откраднал сумата от 700 лв. На 18-и октомври след като въвел в заблуждение 96 - годишен бургазлия, че е приятел на сина му, отишъл в дома му, разположен в бл. 42 в к-с “Братя Миладинови”, където получил сумата от 180 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента откраднал сумата от около 3 000 лв., съхранявана в спалнята на пенсионера

Същият ден около 15.00 ч., след като въвел в заблуждение 77-годишна бургазлийка, че е колега на дъщеря й, отишъл в дома й, разположен в бл. 14 в ж.к. “Славейков”, където получил сумата от 200 лв. назаем с обещание да бъде върната.


В категории: Крими


13
Коментара по темата
13.
Габи
26.10.2021 17:51:19
0
4
И аз съм пенсионер от голям град, но не мога никога да спестя толкова пари. А ако ги имам не бих ги държала в къщи. Все още има банки за това. Друг е въпроса този престъпник от къде е запознат и посещава имащи пенсионери?
12.
Да яде бахура в пангото сега
26.10.2021 16:28:25
0
2
Тия пари ги слагате за награден фонд в Пангото и всеки който ко изкалти по веднъж получава по 5лв. Нека задника му да свири като гумите на стара волга на обратен завой с 80км/ч
11.
Дааааа
26.10.2021 12:04:35
6
3
Протестърската мафия от миналото лято, партиите на измамата и те лъжат хората по този начин , да живее хунтата на Радевата секта малоумни чалгари.
10.
Ами
26.10.2021 10:58:03
0
21
Обикновено възрастните хора с години отделят по някой лев от пенсията си за да не обременяват децата си за погребението си. Някои не го правят, а други, които имат много разноски за лекарства и да искат не могат да заделят. Това е прословутата спестовност на българина. Може да заделят и за операция или нещо друго, свързано със здравето, за да не ощетят децата си. Не мисля, че като цяло може да се завижда на пенсионерите. Е, може да има и такива спестяващи от високи пенсии, наеми на имоти и други, но те не са много.
9.
До Непознат
26.10.2021 10:51:36
9
4
Всеки има право да коментира каквото реши, не си ти човека, който да задава темата на коментарите. Колкото до кътането на пари под дюшека-ето го резултата! Това е понеже повечето пенсионери наистина изкуфяфват, вероятно същте, дето са имали по 2000-3000 под дюшека стоят на измата увити с десет одеала и се къпят веднъж седмично за икономия. И къде ще си отнесат парите? В ковчега?
8.
До 6
26.10.2021 10:49:30
9
10
Ама изобщо не ме интересува кой колко има...Ама като гледам как пенсионерите ни били най-бедните в Света, а съществеменно постоянно им обират по 5-10 000 лева ми идва малко.....
7.
до-гражданин...
26.10.2021 10:31:42
4
18
В големите градове повечето пенсионери не са за оплакване. Масово дават имоти под наем и са с големи пенсии.
Виж друго са хорицата по селата, но там кюмюрите като ги оберат и им вземат зимнината или последните 6 лева от пенсията, фуражките пръста не си мърдат.
6.
Непознат
26.10.2021 10:28:34
1
21
Към 4 и 3 : Вие какво, ще броите парите на хората ли ? Като прочета коментар като вашият, независимо на каква тема е статията, просто се възмущавам ! Акцента на материала не е колко спестяват възрастни хора, а измамите на определен човек !
Най-малко уместно в случая да определяте колко много пари имали потърпевшите !
Това , колко спестяват възрастните, от какво се лишават, за да имат някой лев (за всеки случай ) ама изобщо не е ваша работа !
5.
Тодор
26.10.2021 10:23:16
0
18
Хората от соц.поколението са такива.
. вярват в това което им се казва,а пък парите са спестени от мизерните пенсии..
4.
Glarus
26.10.2021 09:44:37
18
12
Уш малки пенсии от каде толкова пари
Дъжд във апартамент
3.
гражданин...,..
26.10.2021 09:43:26
15
13
Тия пенсионери уж все не им стигат пенсиите, а кътат суми по-големи, от които могат да съберат работещите....
2.
TNT
26.10.2021 09:36:37
2
30
Ми вкарайте го в Бургаския затвор да си изсплати борчовете.
1.
Докато
26.10.2021 09:19:44
11
17
има шарани, ще има и рибари.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори