×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

12 причини тялото да боли след секс


25 Октомври 2021, Понеделник, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Ето кои са те

Всички сме били там. Току-що сте правили невероятен секс и се гушкате с партньора си, когато започнете да усещате спазми или болка, които не сте изпитвали досега. Кои са най-честите причини за чувство на физически дискомфорт след размяна на ласки?

1. Тазовото дъно се нуждае от тренировка
Докато умът ви може да стигне до някои страшни заключения, нека бъдем рационални за секунда. Понякога, ако имате болки след полов акт, това се дължи на обикновени мускулни крампи. Ако имате слабо тазово дъно, това може да остави известен дискомфорт по време и след секс у вас. Може да упражнявате тези мускули, като ги стегнете и след това освободите 10-15 пъти.

2. Натоварвате прекалено много гърба си
Ако гърбът ви създава проблеми след секс, може да е време да преразгледате някои позиции в леглото и може би да обърнете малко повече внимание на тренировките за горната част на тялото. Според Флойд Н. Келер-младши, национален директор на Панамериканската спортна федерация, болките в гърба могат да бъдат причинени от редица различни пози по време на секс: "Имайте предвид, че някои позиции като тази, когато жената е отгоре, могат да натоварят долната част на гърба. В зависимост от теглото на половинката ви, може да бъдете натикани по-дълбоко в матрака. Тогава мускулите на долната част на гърба ще се опитат да компенсират, опитвайки се да повдигнат бедрата нагоре, за да ви балансират."

3. Може да сте сухи
Саманта Морисън, експерт по здраве и уелнес в Glacier Wellness, съветва жените да са по-наясно с вагиналната сухота. "Въпреки че най-често се свързва със застаряващи жени поради намалено производство на естроген, вагиналната сухота може да се случи на всеки, страдащ от дехидратация. Освен че причинява лющеща се кожа, сърбеж и инфекции, вагиналната сухота може сериозно да попречи на сексуалното удоволствие и да доведе до коитално кървене. За щастие, сухата вагина може лесно да бъде преодоляна чрез увеличаване на любовната игра или чрез включване на лубриканти ", съветва Морисън.

4. Може да се случва нещо по-сериозно
Множествената склероза е имунно разстройство, при което защитното покритие на нервите ви се изяжда. Морисън обяснява: "Тъй като сексуалната възбуда започва в централната нервна система, множествената склероза може да играе важна роля в сексуалния живот на човека. В допълнение към промяната на настроението и енергийните нива, МС често причинява нарушена сексуална чувствителност или болезнен полов акт. Проучванията показват, че почти 7 от 10 жени с множествена склероза изпитват вагинална сухота."

5. Нещата може да са станали прекалено интензивни
Линдзи ван Клиф, сертифициран секспедагог, казва, че понякога не винаги осъзнаваме колко интензивни могат да бъдат нещата в момента. "Поносимостта към болките на нашите тела се увеличава по време на секс от ендорфини, които се освобождават от физическата активност и вълнение, което изпитваме. Това е биохимичното извинение за това, че сте" пометени от момента". Може да се разтегнете или да се преуморите и да не осъзнавате 100 процента ефектите върху тялото си. Може би едва след или дори на следващия ден ще разберете как сексът е повлиял на тялото."

6. Може да сте дехидратирани
Линдзи ван Клиф съветва категорично да се пие повече вода. "Една от водещите причини за мускулни болки е дехидратацията. Уверете се, че сте хидратирани преди и след секс, за да помогнете на тялото си да се грижи за себе си", предупреждава тя.

7. Това може да е алергична реакция
Ако усещате болка долу, може да сте чувствителни към презервативи. Всички кожни алергии причиняват възпаление и невероятна чувствителност на кожата. Ако имате непоносимост към презервативи, вагиналните ви стени могат да бъдат възпалени, което прави полов акт болезнен. Може да намерите решения с презервативи от полиизопрен или агнешка кожа. Потърсете етикета "non-latex".

8. Киста на Бартолиновите жлези
Кисти на Бартолиновите жлези се случват, когато жлеза до вагиналния отвор започне да нараства, защото е блокирана. Прилича на малка подутина от едната страна на вулвата, но ако е заразена, може да се зачерви и да се напълни с течност. Кистата може да направи секса болезнен.

9. Гъбична инфекция
Гъбичните инфекции са често срещани, а гнойна инфекция обикновено се причинява от излишък на кандида гъбички в рамките на вулва. Този вид инфекция може да причини дискомфорт под формата на сърбеж, подуване и лека болка.

10. Полово предавани инфекции
Някои инфекции, предавани по полов път, могат да причинят сериозно дразнене във вагината, което може да доведе до болки в тялото след секс. Хламидиите и гонореята може да предизвикат вътрешно дразнене, а херпесът може да причини рани по вулвата.

11. Инфекция на пикочните пътища
Симптомите включват парене, мътна урина и чувство, че постоянно ти се пикае. Ако не се лекува, тази инфекция може да причини киста в пикочния мехур. Това може да доведе до болка при напълването му и тъй като пикочният мехур се намира точно над влагалището, сексът може да предизвика повече дразнене на инфекцията. Следователно може да почувствате болка или болезненост след секс.

12. Може да имате вулводиния
Вулводиния е хронично състояние, което причинява болка във вулвата, която продължава повече от три месеца. Това води до парене, „ужилване” и сърбеж в областта. Тази чувствителност на вулвата може да причини допълнителна болезненост около отварянето на вагината след секс. Експертите не знаят точно какво причинява вулводиния, но имат няколко теории: възпаление, увреждане на нервите в областта (невропатични проблеми), хормонални фактори, мускулно -скелетни проблеми и генетични (наследствени) фактори. Лечението на вулводиния може да отнеме време. Повечето терапии включват локални лекарства, перорални лекарства, нервен блок, физиотерапия, вестибулектомия.


В категории: Лайфстайл


3
Коментара
Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
3
Коментара по темата
3.
абе
26.10.2021 21:12:15
0
0
почне ли да пари

вади го
2.
най вероятно е
26.10.2021 18:02:16
0
0
протрита шунда

било от алчност за чукане
било от свършил секрет за смазване

ама всичко си е
от
таз не е ли чукана един учебен час никога ,бе
1.
И в секса
26.10.2021 02:17:31
0
3
навряха болка! Утре може да ни припомнят и за смъртта на Вазов.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори