×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Суматоха в кръчми и магазини: Младежи, които не искат да се ваксинират, напускат


22 Октомври 2021, Петък, 19:00 ч.

Не искат и тест през 2 дни

Изискването за зелен сертификат и още повече тежките глоби, които предстоят за нарушителите от другата седмица, създадоха истинска суматоха и паника в магазини и заведения. 

По кръчмите върви верижна реакция от напускащи служители-антиваксъри, които нито са преболедували Covid, нито имат намерение да се ваксинират. Това означава, че трябва да се подлагат на антигенни тестове, за да бъдат допуснати на работа, според новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, пише lupa.bg.

„Млади хора напускат масово и си търсят работа, която не включва обслужване на клиенти и не се налага да представят сертификат. Положението е критично.”, призна управител на ресторант в южните квартали на София, който е наясно с драматичната ситуация след охулената заповед на здравния министър Стойчо Кацаров.

Младежите-антиваксъри зарязват службата с железен аргумент – няма да ходя през 2 дни на тестове, за да ми се разреши да вляза на работа.

По-възрастните неваксинирани служители в търговската мрежа са по-склонни да направят компромис и да се тестват начесто, за да не останат на улицата. Някои от тях дори все пак обмисляли да се съгласят на еднодозовата „Янсен”, за да си решат проблема за 1 година.

Бутици в моловете и доста заведения обаче са в критична ситуация с върволицата от напускащи служители и много от управителите са принудени да обещаят да осребряват фактурите за тестове на работещите, които категорично отказват ваксина. Други работодатели са категорично против този вариант, защото смятат, че ще им излезе твърде скъпо този непредвиден разход.

Нямаме избор, хората масово предупреждават, че си тръгват, защото не искат да се подлагат на стрес през 2 дни, да висят по опашки и да удължат работния си ден с поне час, докато минат през процедурата и изчакат резултатите, обясняват паникьосани съдържатели на заведения.  


В категории: Бизнес


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
Дидо
24.10.2021 13:53:16
0
2
Дреме ни за подлогите на АлиДаГоЕбегов...В къщи си правим СТРАХОТНИ събирания!Мръвки на терасата на скарата,потна бира в хладилника,няма салата 300 грама за 12 лв,няма разреден и фалшив алкохол,няма нацупени и криви сервитьори (на които НИЕ сме им виновни че ТЕ не могат да си намерят доходоносна работа и се държат все едно НИЕ сме им ДЛЪЖНИ за мизерния живот) ,няма мръсни и мазни готвачи,няма чалга....РАДОСТ!
18.
Хм
23.10.2021 12:05:42
4
4
Първо - не вярвам на този анонимен ресторантьор. Това че си тръгват от неговото заведение, едва ли е само заради ваксините и тестовете.
Ако някой има добра работа, няма да тръгне да я напуска точно преди зимата, освен ако не е намерил по-добра алтернатива.
Второ - това са ревове на работодатели, които не искат да плащат тестовете на служителите си. А бързи тестове могат да се купят във всяка аптека, без да се "виси" пред лабораториите.
17.
Някой
23.10.2021 09:56:40
9
4
Като не искат да седят без работа.
16.
Kfkf
23.10.2021 08:07:57
1
12
В някои отношения на запад са доста по-тъпи от нас. За мен ваксините чипове нямат, кратките странични ефекти са ясни, дългосрочните не са. Ефективноста от предаване им е ниска, от заразяване също ниска(след петия месец), от тежко протичане сравнително висока, от смърт висока. Искат ваксиниране по ред причини като първата е, че ги натискат от ЕС. Втората, че макар и да си пак заразен ти и други ваксинирани ще го изкарате леко и няма да товарите здравната система и държавата. Няма да има локдауни и да спира бизнес. Третата причина е, че са закупени сума ваксини и трябва да се приложат, щото вече са дадени парите. Това е. Никой не се е загрижил толкова за вас. Всичко е сметки и за пари.
15.
Ами
23.10.2021 01:35:54
15
8
Сега да разясня.Специално Пфайзер е много добра.Аз не си обяснявам как ще си муслуш че като те ваксинират ще те чипосат или тем подобни тъпотии.Няма такова нещо.Вируса е изкуствено създаден и организма не може да осигури добра зашита това е но оък който не иска да не се ваксинира.Но аз,съм много доволен.Да не би западна европа да са по орости че 90% са ваксинирани.Никой не ви лъже просто е да си живеете живота но ако пък искате да рискувате ок хаха
14.
!!!
23.10.2021 00:49:22
5
25
Простаци, хората не са антиваксъри! Антиваксър е човек, който никога не се е ваксинирал! Тези хора съм сигурен, че до един са ваксинирани с всички ваксини до момента, но не искат да се ваксинират с нещо съмнително, което е много вероятно да им донесе повече проблеми от колкото полза.
13.
До 12
23.10.2021 00:30:16
2
4
На това дередже сме, заради астралопитеци като теб!!
А колкото са останали живи от интЕлигенцията ще си направят сепуко, като ти прочетат есето!!
12.
до ниб-а
22.10.2021 23:07:47
5
8
аре стига с твоя народен съд. Кой народен съд бе дето изби интилигенцията на България ли? Дето заради това че си изби народния съд интелектуалците сме на това дереже. Народния съд не е ли сам по себе си фашистка практика ве лек м?
11.
_nib_
22.10.2021 22:10:06
6
10
Всички виновни на народен съд....
1-всички от правителството което въведе извънредното положение т.е-ФАШИЗМА....
2-всички от служебното правителство като продължител на фашистките практики....
Всички по веригата до най-дребните пионки слугуващи на фармацевтичната мафия.
,,Ама аз изпълнявах заповеди."......нищо той екзекутора и той изпълнява заповеди.
10.
Гошко до 9
22.10.2021 21:27:18
13
12
Браво!!! Това също е и поколението, на което като забранят да ходи въобще на работа, ще пише по цял ден с патос тук!! А тези, които "превиха гръб" ще го хранят с пенсията си!!
"Свободна воля", а?!! Знаеш ли откога още не си свободен, мойто момче?
Откакто си се родил! Като те пошляпка още малко живота по розовото дупе, ще си приказваме пак.
9.
Браво!!!
22.10.2021 21:01:23
12
29
Браво на младите!!! Те, възрастните.. нагаждачи, това е поколението което наведе кръст и гръб, което прекъсна връзка с достойнството си, с душата си дори! Ще се продадат за 5 лева!
Но повечето млади- НЕ!
Така се прави свободен избор и се заявява свободна воля!
8.
wed
22.10.2021 19:54:10
11
21
Много правилно постъпват, здравето и свободата са по-важни от тъпата работа. Ако всички си отстояват правата като софиянци държавата ще лети. За съжаление обаче София не е България и повечето хора ще клекнат в един момент.
7.
за да не останат на улицата
22.10.2021 19:52:55
0
29
Ама как така? Нали всичко е ДОБРОВОЛНО!
6.
лаборант
22.10.2021 19:50:52
1
22
Малееее, сега лаборатория да имаш....милионерче баце...в евро....няколко пъти !
5.
до 4
22.10.2021 19:49:31
2
32
Абсолютно вярно, няма да ида да ми пробиват носоглътката...та ако ще в МОЛ-а да подаряват новата колекция, а в ресторанта да ти плащат за да влезеш !
4.
Abc
22.10.2021 19:39:46
2
28
От честите проби, които се взимат от носа могат да се увредят рецептори познавам няколко човека, които от година нямат обоняние , лекар им е казал че не може да се оправи.
3.
гражданин
22.10.2021 19:37:41
1
36
Откакто почна пандемията и аз спестих сума ти пари от неходене по кръчми, купона в къщи е в пъти по-евтин, че и по як !
2.
1
22.10.2021 19:36:43
7
5
Parodia na shengen ste vii
1.
Пешо
22.10.2021 19:18:34
2
39
Дъ Гъ Дъ!
Ще ме бодат заради тъпия мол и смотаната кръчма.
Ай сиктир! Таман ще спестя пари. Със спестените пари ще си направя една маса в нас, ще поканя приятели на купон и ядене и пиене на корем!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори