×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Може ли да извадите зелен сертификат за преболедувал, ако имате положителен антигенен тест


Може ли да извадите зелен сертификат за преболедувал, ако имате положителен антигенен тест
ПСР тестът ви осигурява зелен сертификат, но с антигенния въпроса стои по друг начин
22 Октомври 2021, Петък, 14:31 ч.
Автор: Флагман

Според здравния министър д-р Стойчо Кацаров нямало да има проблем, но неговите подчинени от Министерството на здравеопазването го опровергаха

Може ли да извадите зелен сертификат, ако сте боледувал от ковид, но сте само с антигенен тест? Този въпрос задават хиляди българи от вчера. Отговорите са противоречиви. Според здравния министър д-р Стойчо Кацаров нямало да има проблем, но неговите подчинени от Министерството на здравеопазването го опровергаха и обявиха, че антигенният тест не осигурявал зелния паспорт.

Ето какво написа по темата Дончо Златев, PR и маркетинг специалист от Бургас:

Личен пример за малоумието на системата със зелените сертификати: Преболедували сме КОВИД, но не получаваме сертификат. Няма ни в системата. Хакерите са виновни сигурно. И това макар да сме установени с бърз тест в УМБАЛ, да сме били под карантина и т.н.

Звъня на РЗИ, за да разбера как по-точно следва да процедирам в случая. Д-р Паздеров, на когото благодаря за адекватни съвети, ме насочи към микробиологична лаборатория на УМБАЛ, която да ми издаде копие от теста, за да имам поне някакво доказателство докато се оправи системата за издаване не сертификати.

Звъня на УМБАЛ, след няколко различни разговора ми обясняват, че не е тяхна работа и да си го искам от личния лекар.

Следва разговор с личната лекарка, която с изненада научава от мен и ми казва, че нямат яснота как се процедира, затова най-рано в понеделник. Тук питам здравния министър и онзи дето се извини, т.нар. служебен премиер: Вие като ги въвеждате тези мерки, положихте ли минимални усилия да информирате всички замесени страни как се процедира? Защото това не е хакерска атака, която възпрепятства издаването на сертификат. А до понеделник? А след понеделник? И ако си мислете, че сме само ние така...


В категории: COVID-19


13
Коментара по темата
13.
Мери
22.10.2021 18:52:19
1
13
Въртят, сучат и все едно баят: набодете се. Какво толкова има в тази течност, че нищо друго няма значение? Това за мен е въпросът, отговорът на който ще излезе след време.
12.
до 8
22.10.2021 17:19:46
6
2
Според мен решението беше да се обяви и след три седмици да влезе в сила. Проблема на моето решение е, че разчита хората да са разумни. Реално нищо нямаше да се случи в тези три седмици. И пак щеше да има хаос и молене да им се признават антигенните тестове. Коментара го написах преди новината, че планират до понеделник да стана. Съмняваме да се случи. За ваксинационният цикъл при с еднодозова. Времето е 14 дни след поставянето. Няма това странно изискване от още 14 дни които си измислил. Акосъм те разбрал правилно. 8 месеца гледам колкото подробно да имсе обясня на хората, колкото и да ги чакат нищо несе случва. Да не говорим че и сме в служебно правителство. Решението е ваксинация, за жалост в България масово никой нищо не върши освен ако не е накаран. Случаите растат от седмици, седмици в които можехте да се ваксинирате и без опасения от струване на хора.
11.
Вакси
22.10.2021 17:11:39
13
4
Сертификат само за ваксинирани, така ще ще решим въпроса с селските тарикати, хахаха!
10.
Смях
22.10.2021 16:51:00
2
9
За кръчма,кино и мол е достъчно да си наметите снимка на сертификат в гугъл.На входа ги гледат полуслепи дядовци на по 70 г. :).Ако искате да пътувате вече ще трябва да се изръсите!
9.
Моряка
22.10.2021 16:21:37
0
4
Хаосът в системата на МЗ грижливо е обграждат през последните 12 години...
8.
До 4.
22.10.2021 15:55:06
1
5
Значи, ако не ми се чака да се ваксинирам, така ли?! Ако не ми се чака да бъдат сканирани, качени, обработени или Бог знае как още "избаени" документите на хиляди и хиляди преболедували хора до понеделник, когато изтича гратисния период? Тоест след 2 неработни дена? Дотогава аз ще трябва да съм се боцнал и ще ми е решен проблема със зеления сертификат? И ще мога да отида на работа? И сигурно ще е така, докато се борим със системата да издирваме безуспешно кой трябва да ни реши проблема, да ни намери стария положителен тест и издаде документ за това, че сме преболедували, ще мине един пълен имунизационен курс плюс двуседмичното изчакване да хване ваксината добре. Това ли е решението според вас? А не трябваше ли преди да се предприемат тези мерки да се обмислят добре всички произтичащи за много хора от това проблеми? И не само за потърпевшите, а и за хилядите лекари, медицински работници, лаборанти, чиновници в РЗИ, които вместо да си гледат работата - т.е. да се занимават с това да лекуват и помагат на болните, да се занимават с бюрократичните идиотщини, недомислици на правителството и здравния министър, които вместо да помагат, пречат и създават много по-голям хаос от досегашния?!!! Тези мерки не са за сега, когато е пика на епидемията. И това ви го казва човек, който по принцип е за ваксинирането, и който не го е направил досега точно заради това, че съм преболедувал - преди точно 6 месеца. Но не съм убеден, че сега е най-подходящия момент за това - в разгара на епидемията, сред опашките чакащи пред лаборатории, болни и здрави. Здрави, които искат да се тестват, за да установят дали са наистина добре, преди да се ваксинират. Кой ще ми гарантира, че няма да се заразя докато чакам и след това отида да ме набодат, или пък на опашката пред ваксинационния пункт? Сред стотиците хора, които ще го направят на юруш, защото не са убедени, че трябва, но просто нямат друг избор? Това ли е решението според вас?
7.
до 2
22.10.2021 15:40:49
4
2
Да харесва ми, свиквай.
6.
Nfvj
22.10.2021 15:18:18
0
0
Нищо няма да издават . До този момент тези антигенни тестове не са били вписвани в никаква система, единствено РЗИ то са водили хората подкарантина докато са били болни . С една дума тези които са били преболедували , и са има ли само антигенен тест , могат да пият по една студена вода.
5.
До 3
22.10.2021 15:04:44
5
3
А от началното ви училище , трябва да ви вземат дипломата за завършен начален етап , ако изобщо сте ходил!
4.
Боже
22.10.2021 14:58:56
11
2
До този "PR специалист" който не може да прочете два реда. До момента цифорвият зелен сертфикат се издава в три направления. 1. Завършен ваксинационен цикъл- безсрочен, 2. ПСР тест- 72ч.|byrzt antigen -48ч., 3.преболедувал 6 месеца. Във връзка със новата заповед и след запитване Министъра на Здравеопазването се ангажира МЗ да издава "зелен" сертфикат за преболедували установени с антиген тест. В кавички зелен, тъй като той е за вътрешно ползване, както беше казано от министъра. Този вариант не е част от официалната спецификация за Цифров Covid сертификат на ЕС. Тъй като не отговаря на горепосочените му разновидности. И не важи пред никой освен посочените случаи в наредбата в сила от 21.10.21г. За генерирането на тези документи и добавянето им към приложението за да бъдат сканирани ще отнеме време, това би трябвало да е ясно на всички. Ако не ви се чака, ваксинирайте се. Имам чувството, че слушахме два различни брифинга с този човек, По точно май само аз съм слушал.
3.
Стоян
22.10.2021 14:45:30
2
4
И аз съм в същото положение, но днес като говорих с хора от МЗ казаха, че са почнали да се вкарват в Системата хората и до понеделник трябва да ни има във системата и да можем да си такъв сертификат. Също може от РЗИ да ви издъдът документ че сте преболедувал и не о да го ползвате като сертификат.
2.
NWO
22.10.2021 14:41:34
3
31
Следващата стъпка е Дигитален зелен сертификат. Понеже заптиетата не могат да вардят навсякъде, на всеки ваксиниран трябва да бъде поставен електронен чип на ръката - знакът на Звяра. При влизане в Мола, вместо да се носят хартийни сертификати, сканира се чипа и всички ваксани влизат като офце. Мечтата на господарите е реалност - тотален контрол. Офцете са доволни, че са ги допуснали в Мола или на работа. Ваксъри, харесва ли ви модерният фашизъм, а?! Добре измислено, нали?!
1.
ne na kontrola
22.10.2021 14:39:42
3
22
Бързите тестове трябва да са безплатни, както в редица други европейски държави. Тук средната заплата не е 3000 евро. За инфорамфия daimgo.com.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори