×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добромир Гюлев – кандидатът от ИТН, който прониза с харпун една от болните теми на Южното Черноморие


Добромир Гюлев – кандидатът от ИТН, който прониза с харпун една от болните теми на Южното Черноморие
Добромир Гюлев превръща в своя кауза любовта си към морето, търсейки баланс между икономическото развитие на Бургаска област и природата
21 Октомври 2021, Четвъртък, 18:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е човек с интереси и експертиза в няколко сфери, следи отблизо процесите в страната и призовава партиите да поставят приоритетите на избирателите пред тези на лидерите си

Добромир Гюлев е едно от новите лица в листата за 2 МИР-Бургас на „Има такъв народ“ за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Той е човек с интереси и експертиза в няколко сфери на обществено-политическия живот в страната ни. Досега не се е занимавал с политика като пряк участник в нея, но е категоричен, че е социално ангажирана и активна личност, която приема, че промяната трябва да тръгне от хората. Oт години Гюлев следи процесите в страната ни и напълно подкрепя идеите и приоритетите, заложени в програмата на „Има такъв народ“.

Добромир Гюлев има и своя кауза – по-добър баланс между икономическото развитие на Южното Черноморие и опазването на невероятната ни природа. Той е запален по подводния риболов и непрекъснато вижда с очите си непоправимите щети, които нанасяме на морето – едно от най-големите богатства на страната ни. Именно опазването му е една от основните задачи, които е поставил пред себе си, ако бъде избран за народен представител.

Добромир Гюлев е на 42 години, роден и израснал в Бургас. Завършил е ГРЕ „Г.С. Раковски“ през 1997 г. като възпитаник на първата паралелка с профил италиански език. През 2000 г. и 2001 г. е живял и работил в САЩ. През 2003 г. завършва Италианска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента работи като редактор, анализатор и специалист по качеството в компания, специализирана в медийни и бизнес анализи, както и обработка на данни и информация. Работил е също така като бизнес журналист и медиен анализатор. Женен, с две деца.

Добромир Гюлев (в средата) заедно с областния лидер на ПП ИТН Тодор Иванов се подготвят за поредната предизборна среща

„Не изпитвам срам или притеснение от това, че съм решил да бъда активен политически, въпреки популярното клише, че политиката е „мръсна работа“. Политиката се прави от хора. Чистите хора правят чиста политика, мръсните – мръсна. Аз считам, че политиката и обществената дейност като цяло са част от отговорностите, които всеки от нас като граждани трябва да поеме в даден етап на живота си, за да е полезен на обществото. Вярвам, че човек, за да е удовлетворен, трябва да поема на плещите си най-голямата тежест, която може да носи. Това дава смисъл на живота.

Имам и по-лична причина. Искам да мога един ден с чисто сърце да кажа на дъщерите си, че съм опитал да им оставя една по-добра България. Че не съм се скрил в комфорта на безразличието или зад извинението „от мен нищо не зависи“. Като гражданин на демократична държава не мога да си позволя това“, каза Добромир Гюлев.

Кандидатите за народни представители от "Има такъв народ" започнаха обиколката си в Бургаска област от Карнобат и Айтос

И добавя, че съвсем добре съзнава, че за широката бургаска общественост е напълно непознато лице. „За подводните риболовци обаче се надявам това да не е така. Любовта ми към морето и гмуркането са може би най-интересното нещо, свързано с мен. Взаимодействието ми с морето играе изключително важна роля в живота ми и е оформило до голяма степен това какъв човек съм днес. Голяма част от времето ми минава насаме, с харпун и камера под вода“, казва за себе си Гюлев и добавя, че се опитва от години да „заразява“ с вируса на морската вода колкото се може повече хора.

От години Добромир Гюлев се опитва да „заразява“ с вируса на морската вода колкото се може повече хора 

 Дюбромир Гюлев има свой канал в YouTube, в който разказва за своите приключения под вода. Гмуркайки се обаче става свидетел и на опустошителните щети, които нанасяме на морето.

„Промяната на нашето крайбрежие през последните 20 години е една от най-важните за мен теми. Като бургазлия съзнавам, че огромна част от икономиката в региона зависи от туризма и свързаното с него строителство. Но също така виждам с очите си щетите, които нанасяме на морето... Сигурен съм, че има по-добър баланс между икономическото развитие на Южното Черноморие и опазването на невероятната ни природа. Не бих щадил никакви усилия, за да помогна да постигнем този баланс. Знам, че е възможен! Виждал съм го в средиземноморските държави и считам за своя лична мисия да помогна с каквото мога, за да го наложим и тук“, казва Гюлев.

Според него, именно „Има такъв народ“ е партията, която може да стане проводник на осъществяването на неговата цел, защото със сигурност е по-различна от останалите. „ИТН е единствената политическа партия в последните 30 години, която е стъпила на нещо реално и материално – проведения през 2016 г. референдум за промяна на политическата система в България. Референдумът и последвалото неглижиране на резултатите от него дадоха началото на може би единственото истинско “grassroots” движение (спонтанно появило се политическо движение за промяна отдолу-нагоре) в България след 1989 г. в лицето на ПП ИТН. Всички останали политически сили в най-новата ни история са създадени, за да удовлетворят управленските амбиции на определени личности. Генезисът на ПП ИТН и нейното развитие до момента са кристално ясни и чисти, защото се случиха пред очите на всички ни“, казва Гюлев.

Своята лична причина да се включи в ПП ИТН обаче той изтъква, че се корени в програмата и приоритетите на партията. А именно идеи като предоставяне на гражданите на възможност да участват във вземането на важни политически решения чрез референдуми; пряко да избират главния прокурор и ръководителите на правоохранителните органи по места; намаляването на бюрокрацията и т.н., според него, това са все мерки, които връщат част от властта в ръцете на хората и намаляват тежестта на държавата в техния живот. „Това изцяло съвпада с моя мироглед. За мен държавата трябва да бъде като „предпазната мрежа“ под цирковите акробати. Да можеш да разчиташ, че е там, ако паднеш, но да не ти пречи да излетиш нагоре със собствени сили“, казва Добромир Гюлев.

Той споделя още, че изключително внимателно е следил политическите процеси в страната ни през последната година.

За това какво е попречило на ПП ИТН да направи правителство в предишните два парламента – Гюлев има своя позиция на база на тези наблюдения.

„Както на повечето български граждани, и на мен много ми се искаше промяната на модела, наложен в последните 10-12 години, да дойде колкото се може по-скоро. За съжаление пътят към по-добър живот почти никога не е лесен. Ако е лесен, значи е много вероятно да не е правилният!

В 45-ото Народно събрание, според мен, не съществуваше практическа възможност за съставяне на правителство. ПП ИТН имаше 51 депутати и дори с пълната подкрепа на „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“ пак нямаше никаква възможност за формиране на реформаторско правителство. Имаше сериозен риск кабинет, съставен с втория мандат (този на ПП ИТН), да бъде привидно подкрепен от нашите опоненти от ГЕРБ-СДС и ДПС и веднага или в кратки срокове да бъде бламиран от същите тези две партии. Това би им помогнало да се циментират на власт при неизбежните предсрочни избори. Този риск беше прекалено голям! Освен това, главната задача на 45-ото Народно събрание беше да промени Изборния кодекс, за да могат да се проведат за първи път от много години насам едни наистина честни избори. ПП ИТН успя да се пребори това да се случи!

Досега Добромир Гюлев не се е занимавал с политика като пряк участник в нея, но е категоричен, че е социално ангажирана и активна личност, която приема, че промяната трябва да тръгне от хората

В 46-ото Народно събрание ПП ИТН влезе като първа политическа сила, практически затваряйки достъпа на ГЕРБ-СДС до властта. Нещо, което не се беше случвало от 12 години! За съжаление фрагментираният парламент не позволи да се образува стабилно реформаторско мнозинство и това беше ясно още в деня след изборите. В такава ситуация ПП ИТН взе единственото правилно решение – да предложи все пак правителство на малцинството, изградено от професионалисти и експерти и базирано на една базисна управленска програма (представена от Слави Трифонов на 12.07.2021 г.), която да бъде доразвита при евентуалните разговори с останалите две реформаторски партии плюс БСП.

Разговори между експертите на ПП ИТН и тези на останалите три партии бяха проведени и общата управленска програма беше договорена и подкрепена почти изцяло от всички участници. За съжаление, в един момент към края на разговорите, лидерът на „Демократична България“ реши да торпилира тези преговори и практически да сложи спирачка на всякакви опити да се състави правителство. Целите и мотивите за това му решение и до момента не са известни...“, казва Добромир Гюлев.

А с какво, според него, 47-ото Народно Събрание ще бъде по-различно?

Надявам се с повече разум, повече толерантност и по-малко предразсъдъци. Сигурен съм, че след като изпиха горчивата чаша на двата неуспешни парламента, политическите партии сега ще подходят по-мъдро и ще поставят приоритетите на избирателите пред тези на лидерите си. В едно съм сигурен – ПП ИТН отново ще играе водещата роля в 47-ото Народно събрание, благодарение на силната си програма, която ще послужи за основа на управленски консенсус, и на силния си екип от професионалисти, които са способни да я приложат“, казва Добромир Гюлев.

За да подкрепите Добромир Гюлев, гласувайте с преференция 5 в листата на "Има такъв народ" под номер 24.




Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 3
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори