×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чакам сериозни сблъсъци, затова прецизирам връзките с медиите


07 Април 2011, Четвъртък, 16:45 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Питайте поотделно Йорданова и Маджарова какво мисли всяка за другата. Няма да е беда, ако Николов не води листатам казва Иван Вълков

- Г-н Вълков, в какъв формат беше срещата на актива на ГЕРБ този понеделник в Бургас, разбрахме, че е имало яко стягане на редиците?

- Бяха председателите на клубовете, общинските съветници, общинското ръководство. Такава сбирка се провежда всеки месец. Този път обсъждахме започналата предизборна кампания.

- Бихте ли внесли яснота колко са клубовете, защото до този момент се спрягат бройки от 30 до 90, на какъв принцип и как структурирани – другите партии имат различно от вашето строителство?

- От порядъка на 40 на брой са и са два вида – по интереси и на териториален принцип. Първите включват юристи, икономисти, еколози и т.н. На териториалния принцип са обособени клубове по квартали и комплекси, това е по устава на партията. Дава се възможност всеки квартал да има клуб, по-големите квартали - и по два.

-Откъде взехте модела за клубове по интереси, знае се, че те са банка за кадри, които ГЕРБ назначава на държавни постове?

- Останали са от гражданското сдружение ГЕРБ, нали в началото не бяхме партия. Тези клубове останаха, защото повечето от хората имаха различни интереси и желания да работят в съответните области. Те са много полезни и отраслово, икономически  - могат да дават компетентно мнение при изработване на наредби, закони.

- От Вас самия до каква степен ще зависи кои от тези председатели на клубове заслужават да са общински съветници, има боричкане за избираеми места, и на тях им се иска да усетят какво е власт?

- От мен ако зависи, аз ще кажа, че заслужават тези, които работят – и в клубовете на сдружението, и в клубовете на териториален принцип. Но за да няма обидени, ще има номинации, които ще се правят в съответния клуб, там където членуват желаещите да станат общински съветници. След като се съберат тези номинации, ще заседава общинската организация на ГЕРБ и там ще има гласуване за съответните кандидати. Самият механизъм ще излезе скоро, ще го видите.

- Тайно ли ще е гласуването в общинската организация?

- Предния път не беше тайно, но сега още не мога да ви кажа.

- Ако е тайно – ще има голямо напрежение, търгуване и няма да е честно.

- О, и предния път преди местните, после преди парламентарните избори, имаше голямо напрежение. Но имайте предвид, че при местните избори нещата стоят по-различно, защото хората се познават помежду си, те искат силни личности, зад които да застанат.

- Вие сте далече в София и няма как да имате пряко наблюдание върху работата на групата ви в Общинския съвет, каква оценка й давате?

- Аз съм в София във вторник, сряда и четвъртък, всеки понеделник съм тук и съм запознат в общи линии с работата на групата в ОбС. Има интернет и много електронни медии, имам информация.

- Според Вас кои от настоящите общински съветници заслужават още един мандат и кои трябва да останат отвън, защото, простете, но вътре има и недоразумения?

- Поставяте ме в положение да коментирам работата им по един неудобен начин. Тези хора внесоха много нови неща за Бургас, да - някои не са достатъчно активни, други влязоха по-късно и нямат опит. Аз също бях общински съветник и признавам, че нивото на подготовката ми тогава и очакванията ми се разминаха с действителността в началото, нужен е период за адаптация за новите. Трудно е да се дават оценки без да е приключила работата на този ОбС, има още време. Това е колектив – специално групата на ГЕРБ е колектив. Дори и да има различни мнения, важното е да могат да се консолидират за обща политика. Аз не крия, че вътре има различни като характери и способности личности, но съм удовлетворен от работата на групата, сигурно има още много да се желае, но и постигнатото не е никак малко.

- Знае се, че Диана Йорданова и Снежина Маджарова не се разбират и че рецептата е едната от двете да бъде изключена от състава на следващата група, за да има мир. Коя ще елиминирате?

- Задайте този въпрос на всяка от тях и нека те да ви отговорят какво мислят една за друга. Аз нямам  мнение. За мен и двете са стойностни личности, имат си неща, в които са добри и мисля, че могат да се допълват. Толкова по този въпрос.

- На миналите избори Димитър Николов беше издигнат като кандидат за кмет на ГЕРБ, но бе подкрепян от огромна дясна коалиция. Притеснявате ли се, че ще имате много по-малко съветници, ако този път той не води листата?

- Той и предния път не водеше листата. Нямаме такива притеснения. Но можете да бъдете сигурни, че Димитър Николов ще бъде издигнат като кандидат-кмет от ГЕРБ.

- И няма да допуснете той да бъде кандидатура, подкрепяна от всички вдясно?

- Да бъде подкрепен от други партии няма проблем, но той си е наш кандидат, той вече е номиниран като наш кандидат от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов.

- Да, но Николов не е казал: аз съм кандидатът на ГЕРБ, напротив - често подчертава, че е кмет на всички бургазлии.

- Николов е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е политическо лице от политическа партия ГЕРБ.

- Да уточним - обсъждани ли са в актива на ГЕРБ този понеделник медии, с които трябва да се контактува и такива, от които трябва да се бяга?

- Да, в общи линии така е говорено, но много внимателно. Обяснено беше, че всеки, който иска да говори, трябва да си мери думите, така че каквото каже, да не се изтълкува погрешно. Ние работим с някои от председателите на кубовете заедно от 5-6 години – всички могат да си говорят помежду си каквото си щат, но да не говорят анонимно пред медиите или каквото си споделят - да си остава вътре, на наши сбирки. Аз съм привърженик на откритите отношения. Но ние сме вече в предизборна кампания, тя е стартирала, очакват се сериозни сблъсъци и могат да се интерпретират думи по всякакъв начин. Ние искаме да бъдем отразявани толерантно, затова искаме да има ред.




Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
11
Коментара по темата
11.
точния
11.04.2011 16:22:18
0
1
Иван Вълков е толкова точен докато не му се обади бат Бойко или някой министър-веднага запява друга песен.Селски хитрец.
10.
TNT
11.04.2011 13:45:50
1
1
Вълков е отговорен и морален човек. Не пишете простотии.
9.
Мария
11.04.2011 11:11:15
1
1
Вълков е много готин :)изразява се точно и ясно - такива хора трябват на България и бургас
8.
Диди
10.04.2011 09:19:40
1
1
Като чета злобните коментари много се кефя! Иван Вълков очевидно не им дава мира на разни неосъществени другари
7.
Нели
08.04.2011 23:23:27
2
0
Как ке пише прецезирам или прецизирам?
6.
Киро кмета
08.04.2011 14:11:28
1
3
Мили, гербери, възможно ли е да забраните на този човек да говори до изборите? Само питам, за ваше добро е:):):):)
5.
агент
08.04.2011 11:40:17
1
4
Брех,колко били притеснени,че чак ще си мерят приказките !Сигурно им подготвят по няколко листа с готови отговори които трябва да ги наизустят,за да ги рецитират като пионерчета и след това да рапортуват:Рапорт даден,Рапорт приет !Колкото до "клубовете по интереси" на мен ми звучи еднозначно като "обръчи от фирми" на Доган.
4.
Роси
07.04.2011 22:36:05
7
1
готино интервю! вълков е готин, жалко, че вече не е в общинския съвет
3.
наивник
07.04.2011 18:40:17
1
7
Като че досега са работили. И като са работили, каква са я свършили.
Хората по- бедни отвсякога, но пък боклуци, рекат ли да се оплачат.
Надявам се поне един журналист да им събира гафовете и простотиите и за следващите избори да издаде книгата- бетселър ще стане.
2.
Гришата
07.04.2011 18:14:01
1
7
А бе, как ще е стартирала предизборната кампания? Ми изборите не са ли септември-октомври.
Че както сте го подхванали, няма ли вече да работите, ами само с изборите ще се занимавате.
Имах некои съмнения за ГЕРБ , ама сега вече съм наясно.
1.
Dani
07.04.2011 17:21:18
1
6
Преди "редът" беше въдворяван от мускулести младежи, които не допуснаха ни журналист, ни птичка на прехвръкне. Такива им баха съвещанията "по интереси". Ех, че правилна дума! А сега с калашници ли ще го въдворяват? Хах!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори