×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костов подкрепи Лозан Панов и обясни защо Анастас Герджиков е човек на ДПС


Костов подкрепи Лозан Панов и обясни защо Анастас Герджиков е човек на ДПС
"Аз знам, че който е влязъл веднъж в орбитата на ДПС, ако няма мъжеството на Осман Октай, никога не може да излезе от тази орбита"
14 Октомври 2021, Четвъртък, 17:59 ч.
Автор: Флагман

Бившият премиер смята, че "Продължаваме промяната" няма да има ключова роля в следващото управление

Лозан Панов е моят представител на президентските избори. Това обяви бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов в интервю за bTV.

Костов изрази резерви към сегашния държавен глава Румен Радев. А човека на ГЕРБ Анастас Герджиков той определи за част от орбитата на ДПС.

Навремето Герджиков бил избран в ръководството на партия „Новото време“, към която Ахмед Доган имал специално отношение.

Иван Костов благодари задочно на Лозан Панов, че се е съгласил да се кандидатира за президент. 

"Искам да му благодаря, защото знам какво мъжество и каква сила се иска да се изправиш срещу една завладяна съдебна власт и да се опиташ да се бориш почти сам. Да се изложиш на тези непрекъснати тормози, непрекъснати издевателства от страна на прокуратура, на данъчни, на... защото съм го изживял това и го знам. Знам колко сила се иска от човек, след като е така прегазен, - не само той, ами и семейството ми, или поне е направен опит да бъде прегазен, - той да се окуражи и да излезе и да иска да се бори още. Това ми е много симпатично. И да ви кажа той е моят представител на тези избори", заяви Костов. 

Според него Румен Радев е можел да прояви още по-голяма твърдост, когато се е възпротивил срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. 

Освен това дълго време държавният глава се опитвал да бъде между двете конфронтирани страни - НАТО и Русия. В резултат Радев спечелил дистанциране от натовските държави и унизителното отношение за България откъм Русия. 

"Това за мен са много големи въпросителни", посочи бившият министър-председател. 

А за Анастас Герджиков той разказа "една лична история".

"Преди да се образува "Новото време", г-н Кошлуков и Мирослав Севлиевски бяха яростни говорители и хулители не само срещу мен, срещу съпругата ми, срещу дъщеря ми - това е записано в стенограмите на Народното събрание, всеки може да го прочете, - те така си извоюваха благословията на Ахмед Доган. Когато учредиха партията си, Ахмед Доган заедно с Емел Етем присъства на това учредяване. Той никога не е ходил на такива новосформирани партии. Обяви ги за велики, за голяма надежда на демокрацията, използва, за да охули "Демократи за силна България". На същия този форум г-н Герджиков беше избран в ръководството на "Новото време". И затова получиха този епитет, че са ДПС в НДСВ", обясни Костов. 

"Аз знам, че който е влязъл веднъж в орбитата на ДПС, ако няма мъжеството на Осман Октай, никога не може да излезе от тази орбита", добави бившият премиер. 

Според него в момента не може да се говори за икономическа или ценова криза. Инфлацията на този етап била едноцифрена. У нас енергоносителите били по-евтини от тези в другите държави от Европейския съюз. 

За да има икономическа криза или рецесия, това означава да има две поредни тримесечия спад на брутния вътрешен продукт. У нас обаче има ръст и то сериозен, посочи Иван Костов. 

За сметка на това в България действала политическа криза. Институциите били блокирани, нямало и върховенство на закона. Костов спомена като лош пример Прокуратурата, Комисията за защита на конкуренцията. 

Новоизгрялата политическа сила на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" (ПП) пък силно загубила доверието на останалите партии. Като пример Иван Костов посочи БСП и "Има такъв народ". Затова според него ПП няма да има ключова роля в бъдещото управление. 

Причината за загубата на доверие била, че оттам си служели с неистини - например, че Кирил Петков не е имал двойно гражданство, като станал министър. Неистина било и твърдение на Асен Василев, че Агенция "Пътна инфраструктура" е извършила колосални нарушения. Не било вярно и заявеното от Петков и Василев, че водят преговори за бъдещо управление с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

Това било некоректно политическо поведение. 

"И в този смисъл претенцията да излъчат министър-председател и ключови министри няма да бъде разрешена от останалите. Това го казвам предварително и съм почти убеден, че така ще бъде", заяви Иван Костов. 

Той нямал вътрешна информация, а просто то следвало "от това, което знам за политиката". 

 




Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 2
12
Коментара по темата
12.
След време всичко се изяснява
14.10.2021 22:15:29
0
2
На 10 март 2004 г. 11 народни представители от ПГ на НДСВ се отделят и обособяват ПГ на Новото време.[1]

На 10 юли 2004 г. в зала 3 на НДК в София е учредена политическата партия Новото време. На 11 юли 2004 г. Изпълнителното бюро избира от своя състав Емил Кошлуков за Председател на партията „Новото време“ и четиримата негови заместници – Борислав Цеков, Красен Кралев, Мирослав Севлиевски и Юлияна Дончева.[2][3]

През юни 2008 г. един от лидерите на Новото време – Борислав Цеков обявява, че се връща в НДСВ.

През януари 2009 г. се провежда нов конгрес на партията, на който за председател е преизбран Емил Кошлуков.[4]
11.
Стара новина
14.10.2021 21:45:32
1
4
Че Чехлъо е човек на ДПС се знае отдавна.
10.
6666
14.10.2021 21:08:42
2
11
На Буджака,целият полуостров е част от " Натура 2000" и е защитена територия.Сега е застроен от Прокопиев и половината министри от кабинета Костов. На последното правителственно заседание министър на околната среда Евдокия Манева издава заповед с която променя плана на защитена територия "Колокита" и разрешава строителството.Прокопиев купува 3 декара 2002г. с цена 69 лв. кв. м.
9.
Бургас
14.10.2021 20:12:14
1
25
Тоя боклук който започна затриването на държавата още ли не е в затвора???
8.
Костов
14.10.2021 19:46:28
3
29
Ти продаде Нефтохим АД за мижави 110 милиона долара, толкова струваше нова етиленова инсталация!
И сега имаш очи да се появиш!
КОСТОВ, ТИ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!
ПО ДОБРЕ СЕ ПОКРИЙ, ИЗЧЕЗНИ, ЧЕ СИ ЗАТВОРА!
7.
До6
14.10.2021 19:22:51
4
22
Ако тази мумия беше в затвора,където му е мястото ,ти щеше да продаваш праз и чесън омазана до уши в кал,колкото ти е интелекта и възможностите.
6.
Наталия
14.10.2021 18:55:08
28
12
Браво,Костов , ако този будала народ се беше вникнал в това,което започнахте да правите СДС през1999 г,сега щяхме да сме много преди Гърция и др, държави,но уви мафията така ние завладяла,че отъвване няма.Ние сами си избрахме да живеем така.
5.
_nib_
14.10.2021 18:47:36
5
29
Ей го....мръсния нагъл борсук....Че и сърдит го раздаваше паразита неден,че не го избрали друг мандат.От този трябва да почнат да се пълнят затворите.
4.
Кьосев
14.10.2021 18:46:57
17
11
Учудвам се, че на изборите се надява те на нещо различно от Румен Радев!)))
3.
Карадайъ
14.10.2021 18:31:56
4
39
Да та евааа и копанарина. Ма той мангал маа.
2.
синьо лъвче
14.10.2021 18:18:49
2
50
Щом крадливия Ваньо със СИНИ венци прави реклама на невзрачния Лозан с грозната прическа значи НЕ става
1.
BS
14.10.2021 18:12:20
5
57
Щом тази крадлива гад подкрепя някого, това е най-сигурната атествация, че той не става за нищо освен кражби.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори