×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов за бургаския зам.кмет Костадин Марков: До вторник е готов


Бойко Борисов за бургаския зам.кмет Костадин Марков: До вторник е готов
Валери Симеонов показа sms-a, с който премиерът му обещал да свали Марков
05 Април 2011, Вторник, 16:14 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

На 13 май 2010 г. в есемес до Валери Симеонов премиерът обещал да уреди отстраняването му, но после се отметнал
Уродливият механизъм, по който работи политическата система в България лъсна за пореден път днес, след като неформалният лидер на групата на независимите общински съветници в Бургас Валери Симеонов направи разкритие за взаимоотношенията си с премиера Бойко Борисов. На пресконференция собственикът на опозиционната СКАТ ТВ показа есемес, изпратен до него от Борисов на 13 май 2010 г., в 14,46 ч, със следния текст: „До вторник е готов“. Besove.bg видя, че премиерът фигурира в указателя на Симеонов като Бойбор. Този, който трябвало да е готов е зам.кметът по строителството в община Бургас Костадин Марков, в смисъл, че ще бъде отстранен от поста. Есемесът е резултат от предоставени със специален куриер в кабинета на премиера документи и диск, съдържащи  факти около това как се раздават обществените поръчки в общината, кои са приближените до Марков фирми, които ги печелят, както и подробности около корупционната схема. Нашата справка установи, че през 2010 г. 13 май е бил в четвъртък.

Какво обаче се случва между четвъртък и вторник, та зам.кметът все още си стои на поста  и усилено изпълнява служебните си ангажименти, създавайки впечатление, че никога досега не сме имали по-разтропан ресорен отговорник по строителството в общината?

По думите на Симеонов денят „вторник“ не настъпва, защото междувременно при премиера  влязъл лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Той заплашил Борисов, че ще оттегли веднага подкрепата си за правителството, ако посегне на Марков в Бургас. Внасяме пояснение – Костадин Марков е бивш общински лидер на СДС-Бургас, настоящ областен лидер на СДС-Бургас и е


Борис Марков - брат на Костадин Марков
зам.кмет от квотата на СДС. Това обаче е само щрих от биографията на синия активист, защото неговият по-малък брат Борис Марков, който живее в столицата, е шеф на предизборния щаб на СДС и втора по важност фигура в националното ръководство след Мартин Димитров. Неофициално Борис Марков е наричан и ковчежникът на СДС, тъй като, според анонимни източници, бил запознат в детайли с финансовото състояние на партията през последните 3 години, откакто е на „Раковска“124.

Голям скандал ще стане, дойде тука Мартин Димитров и се застъпи за Марков, ще си оттегли подкрепата“, оплакал се Борисов в този промеждутък от време в личен телефонен разговор с Валери Симеонов, извинявайки се защо не може да му свърши работа.

„Заявявам всичко това с цялата отговорност, която мога да понеса, ако премиерът се отметне . Но ако той каже „а“, аз ще кажа цялата азбука“, заплаши Симеонов.

От май м.г. досега всички материали срещу кръга „Костадин Марков“ – около 750 документа, са били пратени на прокуратурата и в МВР, но всички се страхували да образуват преписки, допълни го общинският съветник Владимир Павлов, който влезе в ОбС от СДС, но бе изключен, след като започна да изнася компромати за съратника си в медиите.

„Всички тези документи са оригинални, дадени са на Националния институт по криминалистика и криминология“, допълни го Павлов.

 Молбата на шефа на СКАТ Симеонов от май м.г. била да се направи от ДАНС и МВР дискретна проверка на работата на зам.кмета Марков и той се надявал това да се случи. Междувременно неговата група на два пъти искаше оставката на местния управник, но така и не я получи. Днес групата декларира, че праща нови документи директно на строителния министър Росен Плевнелиев, прескачайки Георги Георгиев – настоящия шеф на РДНСК. Причината, по думите на Симеонов: „Човекът се подготвяше 12 години в БСУ, докато завърши право, после продаваше патладжани и чак след това оглави РДНСК, нямаме нужда от него“.


Групата на Валери Симеонов, към която се е присъединил
и бившият съветник от СДС Владимир Павлов (вторият вдясно)

Жената на Борис Марков „изплува“ от  незаконен, според опозицията, МОЛ край Бургас

Александра Николаева Михова, представителка на гръцката верига молове за спортни стоки „Джъмбо“, която строи от декември месец м.г. огромна сграда на 5-и км – до кв.Ветрен, живее на съпружески начала с Борис Марков. Молът е разположен върху 17 декара застроена площ. В момента е завършен на груб строеж, обяви Симеонов. Besove.Bg снима първоначалния етап на градежа на 14 февруари (виж подробности), но тогава не знаехме, че има нередности. „Ако се гледа строителната документация, този мол трябва да е вдигнат за 4 дни – от 31 март до 4 април т.г. , защото строителното разрешение за него е подписано на 17 март т.г. - за магазин промишлени стоки. По закон трябва да се изчака 14 дни, защото книжата минават през РДНСК за проверка, както и за съгласуване със собственици на съседни имоти. Затова казвам, че разрешението влиза в сила на 31 март“, каза Симеонов, а колегите му раздадоха на журналистите и снимки с дата 4 април т.г., от които се вижда, че молът е готов на груб строеж. Табелата била изработена вчера – 4 април, със странен номер 0123 и дата 15 декември 2010 г. Такова строително разрешение в общината обаче не е заведено и не съществува.


Според документите на Симеонов този мол е вдигнат за 4 дни - между 31.03 и 04.04 2011

 „Има строително разрешение от тази дата, но то е за поставяне на най-простото нещо - ограда, а не за масивно строителство. Табелата е измама. Ограда и до ден днешен няма. Нещо повече – липсва и утвърден ПУП за този строеж, такъв изобщо не е минавал през Общинския съвет“, заяви Симеонов. Той и Владимир Павлов продължиха с обвиненията: съгласно ЗУТ такъв строеж трябва да има и собствена пречиствателна станция, която да отведе пречистените отпадни води до канал и този проект да се съгласува с Басейнова дирекция-Варна. Такъв документ липсвал. Липсвало разрешително и за строежа на подземен резервоар за дизелово гориво,  което да удостовери, че не се създава опасност от замърсяване на намиращ се в близост водосборен пункт. Нямало и приети парцеларни планове – за водо- и ел- захранване, за канализация. Те също се утвърждавали с решения на ОбС. Документите те пращат на Плевнелиев по компетентност.

Опозиционерите отново припомниха, че фирмите „Манконсулт“, „Камстрой“, „Дарстрой“ и „Олимпстрой“ са обвързани с фамилия Костадин и Кремена Маркови, техният близък приятел Атанас Бошев и жена му Стела Нейчева. Именно те печелели най-често поръчки за детски площадки, ремонти на детски градини и училища, както и за гробищния парк. Стела Нейчева се явява и купувач на продадената чрез Общинската агенция по приватизация вила на община Бургас в Отманлий за 270 хил.лв. Покупката е станала през 2009 г., когато тя не би могла да докаже каквито и да било доходи чрез дейност на фирмата, която управлява

Оказа се още, че част от изнесеното днес е по данни на Красимир Крумов – доскорошен управител и съдружник с 50 % в „Олимпстрой“, а днес общ работник на „Трейс“, който Крумов всеки ден се труди по ремонтите на главната улица. Същият Крумов е ръководил и фирма, която е държала най-доходоносния обект в общината – частното депо за строителни отпадъци. Не стана ясно защо  Крумов е бил принуден да напусне кръга около Костадин Марков.




В категории: Власт , Политика


8
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 2
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
8
Коментара по темата
8.
до Бс
08.04.2011 11:11:22
1
2
Безмозъчният май си ти малоумник скапан!Личи си от далече че си от обкръжението на КоМара и сърфираш по сайтовете срещу дребни трошички от неговата софра.Лапай,лапай,че скоро ще ви приседне на всички копелдаци долни
7.
Бс
06.04.2011 20:02:13
7
3
Абе идиоти безмозъчни като Марков е толкова корумпиран и прави далавери,тогава защо след 10 проверки от какви ли не органи не е намерено НИЩО нередно??? Защото далаверите са само във Фантациите на ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ и компания...нека ви промиват мозъците (ако разполагате с такива) като стадо овце сте
6.
хип-хоп
06.04.2011 09:16:21
4
7
Абе всички вие какво се правите на луди? Не че В. Симеонов е чист, но пък Коцето Марков е с "двата крака в киреча". Едва ли има бургазлия, който да не знае за далаверите му. Той единствено работи в тая община за личния си интерес.
5.
АнаЛиЗаТор
05.04.2011 23:43:45
1
2
Има основна грешка... г-жа КазаПова Вий да не би да имате друг домейн... във видеото пише"архив бесове.бг"....дали не е заради присъствието на г-н КасаПов на мероприятието
4.
Бс
05.04.2011 19:36:46
5
7
тези са малоумници !!! Коцето няма снаха,всички документи на фирмата са изрядни и дано имаме един страхотен магазин,обаче предлагам като се отвори ДЖАМБО да сложат снимките на групата на ЗАВИСИМИТЕ на входа и да им е забранено да влизат
3.
Курти
05.04.2011 19:08:25
7
7
А бе може ли такава простотия?Дошла една фирма,строи в нивите дето и гарга не каца,прави нещо хубаво и дайте сега да хвърляме кал!!!!Било незаконо.А Симеонов дето слага камери незаконно навремето в цяла Б-я писаха вестниците.Аз разбирам да се строи в центъра,пък то в полето.Съвсем наблизо даже имаше незаконно сметище.Май подобре беше то да остане.
2.
Обективен
05.04.2011 19:03:42
9
8
Твърдо съм зад Марков и не вярвам на плювните на телевизия СКОТ.За 4 години този човек направи сто пъти повече от крадливия Йоан за 12 години.Нови улици,нови тротоари,нови комуникации, градът ни се преобрази,а не само преди избори да се направи някоя градинка.Трябва да подкрепяме Марков,а не да го плюем!
1.
Виждащ
05.04.2011 18:37:08
3
8
Като се увеличи снимката на телефона на Валерчо милионерчо се виждат и други SMS-и !!!Мария Пет... му иска суми от над 3000лв...... за какво ли ?Сигурно си плаща на бандата общински съветн....ъъъъ - послушници : да папкат ,слушкат и плюят!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори