×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Кунчев обясни в коя фаза на четвъртата ковид вълна сме и да очакваме ли нов локдаун


Доц. Кунчев обясни в коя фаза на четвъртата ковид вълна сме и да очакваме ли нов локдаун
Най-натоварено е в столичните болници, както и в Габрово, Видин, Монтана, Кюстендил, Перник, обясни главният държавен здравен инспектор
10 Октомври 2021, Неделя, 09:24 ч.
Автор: Флагман.бг

За момента областите в тъмночервената зона са 5-6

Ако се задържат тези нива на COVID-19, тъй като втора седмица броят на случаите в болниците е един и същ, засега локдаун не се налага, това заяви пред NOVA главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и уточни: "За момента областите в тъмночервената зона са 5-6, а не преобладаваща част. Нека да видим как ще се развият нещата. Все още, обаче, ще имаме проблеми с четвъртата вълна", допълни той. 

„Следим натовареността на болниците, миналата седмица беше между 70% и 90%. Това значи, че все още има някакъв резерв. Но броят на случаите е много висок. Виждате, че всеки ден регистрираме по над 2000 нови случая. Но има едно задържане в броя на настанените в болница, включително и хората в интензивно отделение, което е сравнително добър показател. 5400-5500 са настанените във всички болници в страната и около 400 са тези в интензивни отделения. Това е динамична величина. Снощи са били едни, тази сутрин са други. Зависят и от това всеки район в кой стадий от епидемията се намира. 5-6 са в тъмночервената зона, там е и най-напрегнато. Но всичко това не е нещо, с което вече не сме се сблъсквали“, обясни Кунчев. 

По думите му най-натоварено е в столичните болници, както и в Габрово, Видин, Монтана, Кюстендил, Перник.

"Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна. Не мога да кажа кога ще достигнем пика. Ако сравняваме с първите три вълни, според мен, сравнително бързо се достига до максимума. 3-4 седмици има покачване, след това плато и спад. Надявам се това да е в рамките на октомври. Дали ще е така, няма как да знаем", посочи той и уточни, че не само в България цифрите са високи. По негови думи цяла Източна Европа е в пика на четвъртата вълна.

Затова експертът още веднъж призова да бъдем отговорни и да се ваксинираме, за да се завърнем постепенно към нормалния начин на живот. 

„Ако не увеличим процента на ваксинираните, ще имаме много други проблеми, не само ходенето по заведения. Ще имаме проблеми и с туристическия сезон, и с организирането на каквито и да е мероприятия. Все по-често ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи”, каза още доц. Кунчев.

Относно новите мерки в заведенията специалистът заяви, че именно това е целта и стремежът им - хората с COVID сертификат да имат пълна свобода на предишния си живот.

"Да могат да посещават културни и спортни събития, да ходят на  заведения, театър. Тази практика не е измислена от нас, ясно е, че това е пътят, по който ще вървим. Лошото е, че в западните страни при 80-90% имунизирани, това важи за цялото общество. При нас ще важи за един ограничен брой хора около 20%. В крайна сметка това е начинът да покажем как можем да излезем от тази криза”, обясни здравният инспектор.


В категории: COVID-19


24
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
24
Коментара по темата
24.
Пеерас
12.10.2021 12:33:31
0
0
Забавно ми е как неваксинираните ревът из коментарите и обиждат...Научи се народе веднъж за винаги да си понасяш последствията за гяволъците...
23.
До 16. Лошия Бойко
10.10.2021 20:37:03
0
2
Смееш да твърдиш, че бай ти х*й лекева в болниците, че е оправил здравната система, че е обзавел болниците по последна дума на техниката, че е оправил образованието и всички лекари са номер едно, че нямаме липса на мед сестри, които също са мега необразовани, че нямаме липса на санитари, лекарства, линейки? Не знам на какво си, но ако те държи по месец, ще те помоля да ми пратиш?
22.
СтрахливКоронар
10.10.2021 17:03:18
2
9
този ми стана скучен , искам Ген. Годжи!
21.
до 17
10.10.2021 15:11:55
2
6
Аааа, няма такова нещо почивка! Току-виж си се зарадвал на нещо или, пази дяволе, не си излизал и не си виждал мръсни парцали и си забравил за фалшификацията им!

Уикендът е дори жътвата им. Да не би случайно да имаш добро настроение и в почивните си дни! Тогава, и особено при хубаво време, и най-много се пръска, защото най-много хлебарки щъкат навън.
20.
292
10.10.2021 14:16:01
3
14
Този голям артист излезе. Даже Рачков не тече от всеки екран като него. Дано поне е захлебил достатъчно, че иначе му остава само едното излагане.
19.
_nib_
10.10.2021 14:12:38
2
8
Както е обяснено в коментар 15....само че малко по-завоалирано....работата стАна:,,шибнал бАти буля...за полвИн дУля".
18.
СИНГАПУР
10.10.2021 14:12:06
14
4
ЗА ЛУДИЯ ГЕЙ И ЛЪЖЕЦ - ДЕТО ПИШЕ ЧЕ В СИНГАПУР УМИРАЛИ ПО 10 НА ДЕН И БИЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ ВАКСИНИРАНИ.
ИСТИНАТА Е ЧЕ УМИРАТ ПО 3 ЧОВЕКА НА ДЕН СЕГА.
ОБЩО УМРЕЛИ ИМА 153 ЧОВЕКА ОТ КОВИД ДОСЕГА ЗА ЦЯЛАТА ПАНДЕМИЯ.
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА БГ ИДИОТИ ЗАЩОТО ТЕЗИ 21 000 УМРЕЛИ ЩЕ СТАНАТ МНОГО ПОВЕЧЕ. ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДА СВЪРШИ ПАНДЕМИЯТА И ДА ОЖИВЕЕТЕ ДОКАТО НАМЕРЯТ ЛЕКАРСТВО ЗА ТАЗИ ИЗКУСТЕНО СЪЗДАДЕНА С ВСИЧКИ ЕКСТРИ И ИЗПУСНАТА ЧУМА!
17.
Поне събота и неделя не го показвайте
10.10.2021 12:54:19
5
25
Даже и в неделя не можем да си починем от тоя
16.
Лошия Бойко
10.10.2021 12:43:15
21
6
Нали той беше некадърен и плюехте по него, ето ви сега още ковид - не ваксинирана сган.
15.
A
10.10.2021 12:13:03
8
23
НАПРАВО ШОК !!!!

Сингапур стана първата страна в света, която извърши аутопсия на тяло с C # O # VI # D-19. След задълбочени изследвания беше установено, че C # o # v # i # d-19 не съществува като вирус, а като бактерия, която е била изложена на радиация и причинява човешка смърт чрез съсирване на кръвта.
Установено е, че C # o # v # i # d-19 причинява кръвни съсиреци, което води до съсирване на кръвта при хората и причинява съсирване на кръв във вените, което затруднява дишането на човек; Тъй като мозъкът, сърцето и белите дробове не могат да получат кислород, хората умират бързо.
За да открият причината за липсата на дихателна способност, лекарите в Сингапур не спазиха протокола W # H # O и извършиха аутопсия на C # O # VI # D-19.
След като лекарите отвориха и внимателно прегледаха ръцете, краката и другите части на тялото, те забелязаха, че кръвоносните съдове се разширяват и се пълнят с кръвни съсиреци, което възпрепятства притока на кръв и също така намалява притока на кислород в тялото, причинявайки смъртта на пациента. След като научи за това проучване, Министерството на здравеопазването на Сингапур незабавно промени протокола за лечение на C # o # v # i # d-19 и даде аспирин на положителните си пациенти. Те започнаха да дават на пациентите аспирин 100 mg и Imromac. В резултат
на това пациентите започнаха да се възстановяват и здравето им започва
да се подобрява. Министерството на здравеопазването на Сингапур евакуира повече от 14 000 пациенти за един ден
и ги изпрати у дома.
След период на научни изследвания, лекарите в Сингапур обясниха метода на лечение, като казаха, че болестта е глобална измама:
„Това не е нищо друго освен вътресъдова коагулация" (кръвни съсиреци). Метод на лечение:
антибиотични таблетки,
противовъзпалителни, антикоагуланти (аспирин).
Това показва, че болестта може да бъде излекувана.
Според други сингапурски учени респиратори и интензивно отделение никога не са били необходими. Протоколи за тази цел вече са публикувани в Сингапур.
Китай вече знае това, но никога не е публикувал докладите си.
Споделете тази информация с вашето семейство, съседи, познати, приятели и колеги, за да се отърват от страха от C # o # v # i # d-19 и да разберат, че това не е вирус, а бактерия. Само хората с много нисък имунитет трябва да бъдат внимателни. Жертвите трябва да приемат Asprin-100 mg и Apronik или Paracetamol 650 mg.

Източник: Министерство на здравеопазването на Сингапур Разпратете допълнително по всички групи и т.н. нека възможно най -много хора да видят това.
14.
Стефан Бургаски 1
10.10.2021 12:00:48
18
6
Колко много простотия по земята българска!!!
Не винаги новото е по-добро!Особено,ако е добре прикрито старо с ДС произход,както Кутев обясни приликата със СПИН-а, по полов път или по наследство.
Мата Хари на Майстора
Се похвали на мъжлето си,боклукчията на Радев,че има достъп до служебната спалня на Премиера!
Майстора на Радев я накара да направи една арт инсталация с шкафче,докато ББ е на работа, типично активно ДС мероприятие,когато са ползвали проститутките по същия начин!
Протестерите на подсъдимите олигарси издигнаха шкафчето като лозунг!
Позор на Радев,позор на Позорища 45 и 46,позор на пРезиденството на ДС агенти,крадци,рушветчии,тъпаци,фатмаци, общото помежду им е,че са алчни простаци!
Това ако е алтернативата на ГЕРБ,тогава последния да гаси осветлението,
България става руска губерния,
населена с мигранти,за които чрез Ковид се освобождава място!
13.
ДО 5 Ваксиниран гербер
10.10.2021 11:24:55
7
13
МИШКА Е БАЩА ТИ ,БЕ КРЕТЕН
12.
ДО 5 Ваксиниран гербер
10.10.2021 11:11:49
11
25
Абе ей.....копеленце мръсно,ти какво си мислиш бе ???? Всички ваксинирани малоумници,като тебе ги чака изненада след 4-5 години.....ТЪПАНАР НЕЩАСТЕН.....ХАЙДЕ ПРИБИРАЙ СЕ ПОД ПОЛАТА НА МАЙКА СИ....Герберастки циганин
11.
Мр
10.10.2021 10:58:58
10
27
Радев изгуби изборите. Ако неговите подопечни Кацаров и Кунчев въведат сертификати, играта му свършва без Хепи енд. От тук насетне гласувам само за хора и партии, които са против задължителните ваксини и сертификати.
10.
LSFC
10.10.2021 10:52:46
8
22
Не знам що за пандемия е това,ама смъртността у нас за ,2018,2019,2020та и до юни 2021ва си е една и съща,даже намалява щото остана по-малко народ...И това е и в уж бедстваща Италия,САЩ и други унищожени от вируса държави
9.
ddddd
10.10.2021 10:46:56
6
24
Този кога ще му спират излъчванията и парите да му плащат за да говори лъжи и глупости
8.
БРАВОс
10.10.2021 10:43:07
11
22
Кунчовци...Мунчовци ..и тям подобни.....
Ако вместо за вирус,ни тестваха за простотия,е те тогава щеше да излезе наяве и да се разбере ко е туЙ ПАНДЕМИЯ........вервайте ми


Всеки е свободен да избира,да се ваксинира или да не се ваксинира и всеки да си носи последствията от избора който е направил....
ама не да се плюем тука и да се делим на анти и за..... .но....ИСТИНАТА Е,че ваксините са спасили повече човешки животи
,отколкото са погубили.....това е....
7.
КороноТъпак
10.10.2021 10:35:29
7
31
Сингапур при население от около 6млн. и 90% ваксинирани от скоро започнаха да отчитат по 3-4 хил положителни дневно.
Обаче смъртни случаи от Ковид до 10 на ден !!!
И тук и скрита уловката.
Сингапур, по препоръка на СЗО е въвела нов начин на отчитане на починалите с Ковид.
И вече пневмонии и сърдечни атаки не се слагат в графата Ковид. И хоп. Имаме резултат !
Добро утро Кунчев !
Нов Световен Ред със стари тъпанари бива ли бре Кунчев ?
6.
KyH4o KayH4o
10.10.2021 10:28:22
6
24
Kolko pribra toz ot vaksini negovata firma li gi vnasq
5.
Ваксиниран гербер
10.10.2021 10:23:14
26
11
4ти... къв си ти е паляк хахахах. Какво ми седиш тука да ми се правиш на умен, изключи си capslock-a и натисни за малко за тия 800 дето ги чакаш на 10то число, мишка.
4.
Др Иванов
10.10.2021 09:57:43
17
40
САМО ИДИОТИ,КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ СЕ ВАКСИНИРАТ........А КОЧИНАТА ОТДАВНА Е ФАЛИРАЛА,БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРАВАРИТЕ И ГЕРБ......ЧЕСТИТО
3.
Стефан Бургаски
10.10.2021 09:39:28
16
63
Аз на този г-н д-р искам да му кажа две неща: 1. Скрий се! 2. Моля те!
За никой не е тайна, че 20% от обявените, че лежат в болници, реално не лежат в болниците, а само се точат пари от здравна каса. Миналата година при 980 човека в интензивни отделения ревахте, сега при 500 човека в интензивни отделения два пъти повече биете тъпана... След като половината народ се е ваксинирал - гледам случаите не са на половина... И как като има 2500000 поставени ваксини, на население от 7000000 души, от които 1500000 роми (тях нищо не ги лови), 1500000 лица под 18 години (вкл. и такива, на които не могат да се поставят ваксини по медицински причини) продължаваш, г-н доктире, да бълваш врели некипели че сме назад с ваксинирането и заради това хората умират... Айде да си го кажем в очите - хората умират, защото живеят мизерно с мизерни заплати, ядат мизерни храни, управляеат ги мизерни политици и ги лекуват "рекетьори в бели престилки".
Благодаря за вниманието!!!
2.
Freedom fighter
10.10.2021 09:36:29
9
54
До кога ще третирате хората които са преболедували инфекцията, като просто неваксинирани. Вие дискриминирате хиляди медицински работници, учители и милиони други българи като им ограничавате правата въпреки, че е научно доказано, че преболедували не могат да разпространяват тази инфекция. Това е доказателство за истинската ви подмолна цел.
1.
Стефан Бургаски
10.10.2021 09:28:34
7
54
Държавата потъва... Но да не забравяме, че държавата не е подводница... Морето е дълбоко, нагазим ли още малко... ще ни погълне нацяло...
Трябва нова форма на управление... Видно - 240 льольовци ми могат да ни оправят... Харвардски бастуни - единия гледа като хлапак на концерт с голи мадами, другия като лисугер, глътнал умряла мишка... И те няма да ни оправят, но тях ще си се оправят... Държава с АЕЦ да плаща най-скъпият ток в Европа... Само в България може да го видиш това... От велика сила, станахме подай гъзец на всички... Някакви джендераси от ЕС ще ни дават акъл кое как да правим, по колко да правим и кое да не правим... Луда работа...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори