×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отивам във формацията на Манолова, за да хвърлям мостове към всички групи в парламента


Отивам във формацията на Манолова, за да хвърлям мостове към всички групи в парламента
Ще работя за управленска коалиция, в която да са и БСП, и формацията на Манолова, и проекта на Кирил Петков, заявява Минчо Христов
Ключови думи: ДНК, ИБГНИ, БСП
28 Септември 2021, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

С БСП имахме някои различия, но това е съвсем нормално, казва съпредседателят на ДНК

Днес стана ясно, че към коалицията на Мая Манолова „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ се присъединява и партията "Движение на непартийните кандидати" (ДНК). Преди изборите за 46-о Народно събрание ДНК сключи партньорски договор с БСП и дори излъчи депутат в лицето на Минчо Христов. Той е един от четиримата съпредседатели на Движението, когото потърсихме за коментар на новата ситуация.

- Г-н Христов, вярно ли е, че „Движението на непартийните кандидати“ се присъединява към коалицията на Мая Манолова?

- Вярно е. Аз отивам там да хвърлям мостове към всички групи, за да не се повтори ситуацията, на която бяхме свидетели в последния парламент. Иначе Движението си е същото и ще изпълнява същата програма, която сме изпълнявали и преди.

- А имахте ли някакъв конфликт с Корнелия Нинова?

- Не. Имахме някои различия в групата, но това е съвсем нормално.

- Беше ли проблем за Вас, че не бяхте в истинска коалиция с БСП?

- Не, за нас беше важно да помогнем да бъдат приемани социални закони, като например преизчислението на пенсиите, на майчинските и редица други неща. Имахме някои различия, но това е нормално за всяка група. Например, за мен БСП не трябваше да връща мандата, а да предложи един почтен премиер и той да бъде гласуван в пленарна зала.

- Т.е. беше проблем, че не предложихте правителство?

- Не, просто моето мнение беше, че БСП трябва да предложи кабинет. И най-добре беше да отиде при Румен Радев и да предложи служебното правителство, каквото решение, между другото, беше взела самата БСП. Това беше най-добрият вариант, но това са неща, които са нормални. Всеки има различия. Имахме различия и по отношение на някои закони. Например, аз внесох закон за това не повече от 25% от загубите на вода да могат да се начисляват в сметките на гражданите. В момента загубите в България са около 60% и те се начисляват в сметките. Бях подкрепен от Министерството на околната среда и водите официално, бях подкрепен от омбудсмана на България, от други парламентарни групи, но нашата група беше по-резервирана – не знам защо. Но пак казвам, това е част от демокрацията, аз не се сърдя на колегите. Към БСП имам прекрасно отношение и аз, ако вляза в следващия парламент, ще направя всичко възможно да се преодолеят тези личностни проблеми и да се гледа важното, а важното е да има правителство, което да предложи бюджет, и парламент, който да приеме този бюджет – говоря за следващата година. Така че трябва да се гледа отговорно.

- Споменахте, че смятате да допринесете за партньорство с другите формации.

- Разбира се.

- А в БСП какъв беше проблемът...

- Нямаше никакъв проблем. Напротив, аз останах с много добри впечатления от моите колеги.

- Могат да Ви обвинят в безпринципност – току-що сте се присъединили към „БСП за България“, а сега изведнъж отивате при други.

- Ами те (ИБГНИ) ни поканиха, а това са решения, които взима ръководството на нашето Движение, то е напълно демократично. Просто решиха, че сега е моментът да се хвърлят мостове и да се направи всичко възможно между различните парламентарни групи, включително и БСП - твърдо го заявявам, да има някаква координация и просто да има най-сетне едно нормално, разумно правителство – това, което не се получи в последния парламент.

- И сега ще сте официално в коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, а няма да е като при БСП, нали?

- Дали сме официално, или не - за нас това не е от такова значение. Но, да, мисля, че коалицията ще е официална.

- Това има значение за субсидията...

- Не, между другото, в последния парламент - само преди месец и нещо, аз внесох закон за пълното и безусловно премахване на партийната субсидия. Така че той е в деловодството и предстои да бъде предложен отново. И ако аз имам тази възможност, ще го предложа още в следващия парламент. А ако нямам тази възможност, тогава го предоставям на всеки един народен представител, по съвест, ако желае, да го внесе. Законът е готов и е наистина добре написан и той казва „пълно и безусловно премахване на партийните субсидии“.

- А какво е Вашето отношение към новата формация около Кирил Петков и Асен Василев? Симпатизирате ли им или по-скоро сте скептичен?

- Аз лично приветствам всички нови формации, мисля, че това е част от демокрацията. Мисля, че като министри в служебното правителство двамата свършиха добра работа. Така че ще работя, - включително ако има една сериозна коалиция, която да е в полза на България, - да бъдат включени и те, и БСП, и формацията на Мая Манолова, за да може да се решават проблемите на хората.




7
Коментара по темата
7.
Пецата
29.09.2021 06:17:49
2
4
Минчо започна като независим кандидат и много години беше такъв в парламента, направиха това сдружение с други като него но тъй като неговата партия започна да набира а до преди това никой не го смяташе за сериозен играч въпрекк че в парламента винаги е задавал правилните въпроси, но за съжаление големите партии явно са го подлъгали с нещо , явно без да играеш с големите никога няма да се случат нещата , пребоядиса се и той , може в началото да е имал кауза ама материала ни е такъв че наистина няма смисъл този народ не може да бъде оправен само като бойко с 200 може да бъде оправян
6.
Цветарка
29.09.2021 00:11:33
6
11
Отвратителен лизач, минал през кой ли не за заплата...
5.
мале мале
28.09.2021 23:47:34
19
6
Мая е СУПЕР!!!
Днеска ги размаза по Канал 1. Тази жена е страхотна!!
4.
Burgas
28.09.2021 21:12:29
5
10
дс пуска метастази.
3.
всичко виждам
28.09.2021 20:57:14
8
20
Поредният лизач,който иска да се докопа до кокала.
2.
Възмутен
28.09.2021 20:46:19
9
25
Тоз ми прилича на пчеличка... прескача от цвят на цвят. Мостове щял да хвърля.... Боже, опази ни от такива самонадъхали се индивиди. До миналата година никой не го знаеше, сега благодарение на БСП и крила му поникнали.
1.
Киро
28.09.2021 20:30:05
3
27
После да върнеш мостовете по местата им да не ги оставиш разхвърляни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори