×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туроператор от Бургас: Без пари от държавата как да възстановим парите за отменените екскурзии


Туроператор от Бургас: Без пари от държавата как да възстановим парите за отменените екскурзии
България не е обезпечила средствата на потребителите на туристически пакети, каза Павлина Русева от Бургас, която е туроператор от 20 години.
23 Септември 2021, Четвъртък, 10:07 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Павлина Русева припомня, че заради забраната на пътуванията, колегите й натрупаха дългове

Правим опити за възстановяване на средствата от отменените заради пандемията от коронавирус екскурзии, но без помощ от държавата няма как това да бъде постигнато. Бяхме забранени дълго време – почти до края на април, каза пред Nova News Павлина Русева от Бургас, която е туроператор от 20 години.

Все още обаче не е получила помощта, която се отпуска за бизнеса. Тя твърди, че голяма част от сумите от дейността на туроператорите няма как да бъдат възстановени, защото колегите й не работят ефективно.

Преди 2 седмици е приключила втората фаза за подпомагане, но все още няма информация дали фирмата й е одобрена, за да получи помощ, с която да възстанови средства, предварително взети от клиенти. 

„Средствата са в размер на 90 000 лева. Една трета от тях вече съм възстановила. Значителна част от тази сума подлежи на предоговаряне за пътувания“, уточни Русева.

„България не е обезпечила средствата на потребителите на туристически пакети при такива условия. Нямаме създаден гаранционен фонд, нито застраховка, която да гарантира тези средства на клиентите“, добави дамата, която е член на сдружението на туроператорите и туристическите агенти у нас.

Колегите й вече година и половина чакат адекватни мерки, с които да бъдат подпомогнати заради мерките срещу пандемията. 

Заместник-председателят на „Обединение за туризма“ Димитър Балтов пък каза в „Твоят ден“, че парите, които се отпускат на туроператорите няма да свършат никаква работа.

По думите му 60 млн. лв. за помощи звучат много, но фирмите са десетки хиляди.

Според него никъде не са публикувани причините за неодобрение на 30 от фирмите, кандидатствали за помощ, а заповедта се бави неоправдано. Той заявява, че са останали 5 млн. средства от програмата за подпомагане.

Определя като подигравка забавянето на средствата. 

"Бяха ни обещани безплатни антигенни тестове за туристи, които се връщат в България, 2 месеца се протака, програмата тръгна само за 9 дни и казаха, че сега ни трябват за учениците, това е абсолютна гавра“, коментира Балтов. 
 


В категории: Бизнес , Бургас


6
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
Флагман.БГ Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд 18/04/2024, Четвъртък 10:57 2
6
Коментара по темата
6.
Ама защо ?
24.09.2021 14:46:20
0
0
Ако дейността ви е спряна това разбира се е лошо но държавата ви дава за да преживеете докато бизнеса се възстанови...Дълговете откъде идват ...имате няколко служители може и толкова да няма...Ако тая година бай Рътьо не произведе пъпеши щото има градушка и няма застраховка кой му помага...
5.
да
23.09.2021 12:14:17
0
6
Ми как. Със застраховка която си правиш и мисля по закон си длъжна да си я имаш. Това, че не си могла да я направиш защото си спестила едни 50 лева на година говори меко казано лошо и такива като теб трябва да се махнат от този бизнес. Така си работи системата по принцип. Да не говорим, че ако всичко ви беше наред, щяхте да имате освен застраховката и резерв в сметка за непредвидени разходи.
4.
292
23.09.2021 11:31:21
0
5
До 1. Ти джипа го остави. Ами няма да има за джуки, цици, ботокси, лифтинги, екстейшъни и тям подобни изгъзици. А това вече е трагедия.
3.
Значи така!
23.09.2021 11:04:17
0
14
АЗ РАБОТЯ ЦЕЛОГОДИШНО, СЪС СОБСТВЕН БИЗНЕС, БЕЗ ДА ПОЧИВАМ. АКО ГО ПРАВЯ Е В БГ. ПЛАЩАМ СИ ДАНЪЦИТЕ РЕДОВНО. ОБАЧЕ ДРУГАРКАТА ОТ СНИМКАТА ЗАЩОТО ВЕЧЕ 2 ГОДИНИ НЕ РАБОТИ, НЯМА ГРАМ СТОТИНКА НА СТРАНА ЗА ДА ПОСРЕЩНЕ ЗАГУБИТЕ! ТАКИВА ГЛУПАЦИ КАТО МЕН ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ СМЕТКАТА НА НЯКОЙ, КОЙТО СИ РАЗВЯВА ЗАДНИКА ПО ПОСТВА СНИМКИ ВЪВ ФЕЙСА, ЗА ДА МОЖЕ ДА МУ РЪКОПЛЯСКАТ И ДА СЪБИРА ЛАЙКОВЕ! СЕГА ОТ ДАНЪЦИТЕ ДА МУ ВЪРНЕМ ПАРИТЕ! ТО БГ МАНТАЛИТЕТ, ТО ЧУДО, ТО КАРТИНКА!!!!!!! ДА СИ БЯХА ПЛАЩАЛИ РЕАЛНИТЕ ДАНЪЦИ И ДА СИ ПРАВЯТ ЗАСТРАХОВКИ! ЕДНА ОТ НАЙ СИВИТЕ ИКОНОМИКИ Е ТУРОПЕРАТОРА, НАРЕД С ХОТЕЛИЕРИ И КРЪЧМАРИ!
2.
Истината
23.09.2021 10:58:25
0
23
Павлина Русева не заслужава никаква държавна помощ. Не е върнала никакви средата на клиентите си. Крие се като мишка , офисът и е затворен, а не е спряла да работи. Нека институциите да се самосезират за проверка/НАП, НОИ, МТ и др./ Най- некоректният туроператор в Бургас. Бягайте от Сейф травел.
Само за информация вижте колко запора има фирмата й. Относно това, че не е получила помощ за ковид - ЛЪЖА. https://eumoney.bg/bg/projects/BG16RFOP002-2.092-0567-C01/detail/
И да добавя, че колегите ти възстановиха сумите на клиентите си или раздадоха ваучери, но истината е , че от Сейф травел никой не иска ваучер.
1.
Такива трябва да фалират окончателно
23.09.2021 10:42:47
1
33
А като са отменени екскурзиите, къде са парите? Или с парите на предстоящите екскурзии плащате вече минали такива? Да не сте пирамида? "Държавата да ни даде, че изядохме парите" - това ли искате да кажете? На мен кой ми дава? Когато си се докарал до такова положение е съвсем нормално да фалираш като фирма и да не тежиш на държавата. Вярно е че няма да има за нов джип, ама това е положението
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори