×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф.Тодор Кантарджиев: С политика няма да се занимавам, да не съм Че Гевара


Проф.Тодор Кантарджиев: С политика няма да се занимавам, да не съм Че Гевара
Проф. Кантарджиев при едно от посещенията си в Бургас като Шерлок Холмс с лула и небрежно рошава коса
11 Септември 2021, Събота, 19:38 ч.
Автор: Флагман

Лекар не бива да се занимава с политика, защото имаме лошия пример на Че Гевера и Салвадор Алиенде, каза в типичния си духовит стил проф.Тодор Кантарджиев

"Не съм политик. Отклонявам любезните покани за политическа кариера. Лекар не бива да се занимава с политика, защото имаме лошия пример на Ернесто Че Гевера. Също и на Салвадор Алиенде. И двамата завършиха кариерата си със смърт. Аз съм си лекар, ще бъда лекар, докато с нещо съм полезен". Това каза пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, когото мнозина анализатори спрягаха като потенциален кандидат-президент на ГЕРБ.

"Вече се разчу, че се отклонявам и спрях да ги получавам поканите. Няма смисъл. Какво да ви кажа. В България е така, но не е от социализма. От край време е така. Даже поручик Балан има такова изказване. В Германия като те видят, че си добър летец ти дават най-добрия самолет и обслужващ персонал. Докато в България ти дават най-лошия аероплан и най-калпавите техници", коментира професорът.

"Когато има тежка ситуация, тя ражда силни хора, които оправят нещата. А когато тя се преодолее, се раждат други. Голяма част от българите не си дават сметка, че ще става следващите месеци и години доста тежко. Когато липсва идеал - нещо, което да сплотява нацията, това е лошо, даже и нещо опасно", допълни той.

По думите на професора, вместо да обедини нацията, пандемията беше използвана по най-грозния политически начин да разделя хората -  на ваксъри - антиваксъри. 

"Спомняте си предпоследните парламентарни избори. Един месец, когато трябваше да се представят политическите програми, се говори само за коронавируса и се чуваха неща, които ме смаяха. Една комбинация от популизъм и абсолютна грижа за бъдещето и здравето на хората", добави Кантарджиев. 

Коментирайки отбелязването на 20-ата годишнина от атентатите от 11 септември в САЩ и начина, по който американският народ се е обединил след тях, професорът каза: "Тази нация е ръководена от мъдри хора. Спомням си какъв ужас изживяха обикновените американци.Разговарях с хора, които бяха в Америка, това беше изпитание за здравината на тази нация, но най-отпред бяха най-умните хора". 

По думите му, след терористичните актове САЩ са приели "патриотични закони, които са много по-тежки от убоцкването и носенето на маска, не дай си боже". "Когато има трудни временна, всички трябва да сме единни, а в България е много лесно да подготвиш една малка креслива групичка от тролове и нещата се объркват. А можеше тази есен да сме по-спокойни, поне за децата в училище", каза той, визирайки антиваксърската пропаганда, новата вълна на К-19 и факта, че най-новия щам, който бушува в страната ни, е много по-опасен за децата.

По думите му ковид беше използван по най-грозния начин и отрече в щаба да са били взимани политически решения. 

"Преди всяко излизане с членове на правителството и премиера, час-два са били изслушвани нашите аргументи и много спорехме. Бяхме упреквани, примерно за многото тестове. Не бяхме на една и съща позиция, но пролетта на 2020 година, ако бяхме допуснали епидемично разпространение, ситуацията със смъртността щеше да е много по тежка от Италия и Испания, която потресе Европа. Ако бяхме допуснали. На 20 място сме по брой заболели, а това, че сме на челни места по смъртност, представяте ли си и ако болните бяха много", каза той. 

По думите му, сега имаме стациониране на болните 1600-1700. "Но виждате ли колко са умрелите. Вчера бяха 50. Много са. Въпреки, че бяхме критикувани за смъртността от служебното правителство", добави Кантарджиев. 

"Броят на починалите и на тези на командно дишане процентно обаче е малко по-висок спрямо броя на новите случаи. Трябва да се направи нещо, така че хората, които са си направили бързи антигенни тестове, да бъдат регистрирани", каза той. "Затова трябва да се направи нещо, хората които са си купили антигенни тестове, да бъдат регистрирани. Имам чувството, че хора си купуват тестове, виждат, че са болни и се скриват. 

"Всеки, който е с положителен тест трябва да е карантиниран. Хората не трябва да правят грешката да чакат да им мине. Защото минава на много, но има хора които се влошават и имат нужда от интензивни грижи и интубация", каза той. 

Кантарджиев каза, че медиците от щаба били залепени към ГЕРБ. "Станахме в трагично положение на момчетата българи, които втората световна война, родени в Северна Македония, са служили в българската армия. До един след войната са пратени в концлагери, а завършилите в ШЗО просто ги убиха", обясни той. 

"С освобождаването ми направиха услуга. Беше много тежко. Само безсънни нощи, чакат се постоянно данните. Сега помагам с каквото мога, обикалям България", разкри още бившият член на НОЩ.  

Кантарджиев коментира и възможността на колегата си Асен Балтов да се кандидатира за президент.  "С удоволствие бих подкрепил един такъв личен избор, защото повече от две години се познаваме с него и трудностите, особено тяхното преодоляване, заедно го направихме и мисля, че това са едни приятелства, които си останахме приятели. Не бих се съгласил да стана вицепрезидент, ако ми предложат. Има много по-подходящи от мен", каза той. 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
11
Коментара по темата
11.
123
12.09.2021 19:53:52
0
0
https://www.facebook.com/Fipeta/videos/407151164092128/
10.
пецата
12.09.2021 09:59:11
1
1
костюм за 20 хил лв, риза 800 лв, очила за 3000 лв , лула за 2000 лв , бай шиле си уреди пра правнуците да си почиват и да обикалят света, дано дойдат комунистите като 44та и да има народен съд, тоя път не 30 хил трябва да дадат фира а 300 000 изедници и душмани на народа
9.
Гласувайте за Балтов !?!?!?
12.09.2021 04:44:49
4
6
Тошееееее , Тоше ...
Много си далеч от Че Гевара , приятелю . И знаеш ли защо ?
Защото си долна продажна душичка !
8.
кьорфишек
11.09.2021 21:08:46
8
23
Разбира се, че другарят професор, цицал дълго време от партия ГЕРБ, и продължаващ да цица от герберасткото ведомството на върлата русофилка - другарката Фандъкова, няма да иска партия ГЕРБ да го УПОТРЕБИ като ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ на президентските избори.
И защо ли тоя (може би) съвестен човечец се отказва от мазната хапка да е президент? Защото (може би) е света вода ненапита? Или защото трябва да се откажи от ЗАПЛАТА 5 000 лева и да се надява на подобна (горе-долу), ако се осъществи малката вероятност да спечели изборите за президент?
Но другарят Кантарджиев е както се казва "гърмян заек" и знае (подобно на плъховете) кога да напусне потъващия кораб.
А 5 000 лева са си 5 000 лева, дори да си лапнал лула или каквото и да е друго цигаре...
7.
Това го кажи на Балтов
11.09.2021 20:40:07
2
17
"Лекар не бива да се занимава с политика, защото имаме лошия пример на Че Гевера и Салвадор Алиенде."

Ангелов и Балтов да слушат Кантарджи Холмс
6.
LMAO
11.09.2021 20:08:08
1
8
духов стил
5.
Adfdfhgh
11.09.2021 20:04:50
23
9
Тролчета, Проф. Кантарджиев е член на БСП и изгонен от слугите на Радев , ако това не е помиярска история , как може да се нарече? И нещо друго ви каза чрез това послания за световно известен протестър ,как е завършил живота си , не ви го пожелавам.
4.
До2
11.09.2021 19:54:54
12
7
Професора е от БСП
3.
292
11.09.2021 19:52:12
7
12
До 1. Те маските са за леваците и баламите. Тези на снимката не са от тях. Пък ако Чегеварата си сложи маска, лулата какво да я прави. В ..за си ли да я навре?
2.
име
11.09.2021 19:46:48
16
26
Пак ли е пиян гербаджията?
1.
Кантарджиев
11.09.2021 19:45:19
11
27
Къде ти е маската дистанцията ви е по малко от 1.5м
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем
Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори