×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте ковид плана на Байдън и как САЩ ще ваксинира 80 млн.души


10 Септември 2021, Петък, 10:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Имунизацията задължителна за определени сектори

 

Белият дом оповести нов план за борба с КОВИД-19 в момент, когато силно заразният вариант Делта се разпространява, а около 80 милиона американци, които могат да се ваксинират, остават неимунизирани, предаде Ройтерс, цитирани от Труд.

Новите мерки ще засегнат около две трети от работещите в САЩ.

В частния сектор планът предвижда всички работодатели с повече от 100 служители да направят така, че подчинените им да бъдат напълно ваксинирани или да изискват от все още неимунизираните веднъж седмично да представят отрицателен ПиСиАр тест.

Бяхме търпеливи, обърна се Байдън към милионите американци, които до момента отказват да се имунизират. Но търпението ни се изчерпва, а вашият отказ струва скъпо на всички ни, подчерта държавният глава.

Речта на Байдън и новите мерки представляват най-агресивните предприемани досега стъпки, които да подтикнат американците да се ваксинират.

Новото изискване ще засегне над 80 милиона работещи в частния сектор, посочиха от Белия дом. Ще бъдат изготвени и правила, според които работодатели с повече от 100 души персонал да дават платен отпуск за поставяне на ваксина или за възстановяване от странични ефекти след инжектиране на ковид препарат.

Бързото разпространение на варианта Делта е риск не само за страната, но и за президента, който в предизборната си кампания обещаваше да постави вируса под контрол, а по-рано тази година каза, че САЩ са по-близо от всякога "до обявяване на нашата независимост от смъртоносния вирус", припомня Ройтерс.

Въпреки шумната кампания на президентската администрация, в която американците бяха призовавани да си направят безплатна ваксина, само 53 процента от гражданите са напълно ваксинирани, по данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Отсега нататък здравните работници в повечето медицински учреждения ще трябва да бъдат ваксинирани Това включва болници, центрове за диализа, поликлиники към болници, медицинско обслужване по домовете и грижи за инвалиди и възрастни хора. Изискването ще засегне над 17 милиона медицински работници.

Президентът на САЩ Джо Байдън ще използва правомощията си, за да набави близо 280 милиона бързи тестове без рецепта на стойност 2 милиарда долара, които ще могат да се правят в домашни условия.
През следващите 3 месеца компаниите "Уолмарт", "Амазон" и "Крогър" ще продават такива тестове на производствена или до 35 процента по-ниска цена. Продажбата започва в края на тази седмица. Здравното министерство ще разшири програмата си за безплатни тестове, която ще обхване 10 000 аптеки.

Планът предвижда преподавателите и служителите, работещи с малки деца от семейства с ниски доходи, в училищата на министерството на отбраната и в Бюрото за образователни програми на индианците да бъдат ваксинирани. Президентът призова също всички американски щати да въведат изисквания за ваксиниране за всички работещи в училищата.

Планът на президента Байдън предвижда също на спортни обекти, в големи концертни зали и на други места, където се събират много хора, посетители да бъдат допускани, само ако са ваксинирани или покажат скорошен отрицателен ковид тест.

В речта си Байдън предупреди, че в момента САЩ са "в трудна отсечка от пътя и тя може да продължи известно време".

Срещу мерките в плана веднага се обявиха от Републиканската партия. Планът вероятно ще се сблъска и с правни предизвикателства и ще минат месеци преди да бъде усетен ефектът от новите мерки, отбелязва Ройтерс.

Планът предвижда двукратно увеличение на глобата за отказ от носене на маска в обществения транспорт. За първо нарушение глобата става от 500 до 1000 долара. При повторно нарушение глобата скача на 3000 долара. Изискването важи за самолети, влакове, автобуси и други видове обществен транспорт.

Байдън каза,че ще подпише укази, с които ще изиска от абсолютно всички федерални служители в изпълнителната власт да се ваксинират. С друг указ същото ще се изисква и от всички работещи по договори с федералното правителство.

Президентът съобщи, че специалисти към здравното ведомство ще решат кога да започне поставянето на бустерни дози ваксини и за кои групи от населението ще се прилагат. Тъй като вариантът Делта води до заразяване и при напълно ваксинирани хора, много американци настояват да получат и бустерна доза, показва неотдавнашно изследване на Ройтерс/Ипсос. Поставянето на бустерни дози може да стартира в седмицата, започваща на 20 септември.


В категории: COVID-19


15
Коментара
Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 3
15
Коментара по темата
15.
DO 11
10.09.2021 14:41:11
1
0
AOOO , CHAK DO JOKER STIGNAHME .
TI DA VIDISH .
TOVA KOETO STE PISALI E DONIAKADE E VIARNO .
NEW WORLD ORDER . SAMO EDIN VAPROS .
KOI AMERIKANSKI PREZIDENT SE OPALCHI SRECHTU EVREISKOTO LOBY I STATUKVO ???
EDIN EDINSTVEN , CHTE VI DAM JOKER .
PREDICHNIA ....

ZVUCHITE MI KATO "SOCIALEN ANTROPOLOG"
V BULGARSKATA MU RAZNOVIDNOST .
ZNAECHT I MOJECHT ABSOLUTNO VSICHKO .
ZATOVA IA DOKARAHTE DO TUK , ZA SAJALENIE .

POZDRAVI OT L A .
DON'T WORRY ABOUT NEW YORK .
14.
КороноТъпак
10.09.2021 13:46:25
0
5
И аз съм принеснен. Делничен ден е. По обед. А няма ни едно свободно място в заведенията да хранене в Галерията Б-с.
Какво ли ще е през уикенда ?
Така се оцелява векове !
На Здраве, на американските другари !
13.
_nib_
10.09.2021 12:12:33
0
7
Корпорациите препират нещо....Зор му дават на изкуфеляка...Алоууу....хипохондриците....все още ли не ви светва някаква лампичка?Нье...?
Търчете да си биете там...коя е?3-тата ли?5-тата ли?Вие си ги следете там.
12.
Мачкай дименцио
10.09.2021 11:44:32
7
0
Мачкай Байдъне наври им ваксините. После и в колониите като бг-то
11.
до 10
10.09.2021 11:42:26
0
2
Ако те интересува, ще прочетеш. Не мога да ти разказвам историята на света тук. Има жокер за любимеца ти в коментара ми #7.
10.
DO 9
10.09.2021 11:23:34
0
0
I KOE PO TOCHNO .... VONI ?
9.
до 8
10.09.2021 11:17:37
1
2
Толкова си далеч от истината, че дори не можеш да я помиришеш, въпреки че тя ВОНИ...
8.
SS
10.09.2021 11:10:43
2
2
MALKO TRUDNO NA AMERIKANEC DA MU NALOJICH NECHTO KOETO E V RAZREZ S KONSTITUCIATA IM .
OBAMA SE SBLASKA S PROBLEMA , NO IAVNO DEMOKRATITE NE SA SI NAPRAVILI IZVODITE .
GO TRUMP....
7.
до 5
10.09.2021 10:54:57
2
10
Опитва се да принуждава държавните служители и контракторите работещи с държавните служби, както и частни фирми с повече от 100 служители, което разбира се е абсолютно незаконно, но така или иначе големите компании са в комбина с престъпниците наречени "правителства" и вършат мръсната им работа. Та не става дума за гражданство, а за изнудване на нуждаещите се от работа.

Целта на играта обаче е брожения, протести, създаване на хаос, от който да се роди окончателно Новият Световен Ред на терора. Не е случайно че се прави точно преди 9/11. Няма начин да не е подготвена някаква инсценировка утре, най-вероятно в Ню Йорк. Преди 20 години един йезуит и масон четеше книжка на децата, ни лук ял, ни лук мирисал, във Флорида. Утре, друг йезуит и масон щял да коментира боксов мач във Флорида. И той гледа да не е в Ню Йорк. Ако аз живеех там, утре бих отишла някъде другаде на разходка, а и по принцип бих се изнесла оттам колкото се може по-бързо. Независимо дали ще е утре или друг път, Ню Йорк е обречен. Когато нещо е написано на банкнотите, винаги се "случва".
6.
Ингуш
10.09.2021 10:52:36
3
3
До 5:
Не схващаш защото си спал в училище. Но може и да си природно глупав, случва се. Прочети още 5 пъти статията, дума по дума, може и да схванеш нещо.
5.
хм
10.09.2021 10:42:45
4
6
Нещо не схващам защо 80 милиона след като населението е 328 милиона или целта е доброзорно да ваксинира 25% от населението?
Отделно там живеят още много милиони хора от други нации без американско гражданство, тях какво ще прави, ако не се ваксинират ще ги гони от Америка ли?
4.
Къде е Божката?
10.09.2021 10:38:32
1
5
Флагман, излагате се! Нали знаете, че най-великив анализатор на Кравария е топ джурналиста Божката
3.
Зак
10.09.2021 10:37:44
2
10
Американска демокрация,еднакви коли ,еднакви телефони,няколко големи вериги от който се пазарува всичко,ограничения в интернет и незачитане правата на цветнокожите сега и задължителна ваксинация ако вкарат и повече ограничения в свободата на словото вече ще може до се нарече американски комунизъм .
2.
zr
10.09.2021 10:31:27
15
4
В България сме най-умни, най-добре, не се ваксинираме. Информираме се от коментари на безработния Златко от фейсбук.
1.
Селянин
10.09.2021 10:25:51
2
18
Трябва да се продава химията.
Ако наистина им пукаше за населението им, щяха да забранят бързото хранене и супер сладките газирани напитки с които се тъпче техният маТрял.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори