×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учители искат задължителни маски и тестване на всички ученици


07 Септември 2021, Вторник, 17:39 ч.
Автор: Флагман.бг

За тази мярка настояват в отворено писмо до служебния премиер и до служебните министри на образованието и на здравеопазването от неформални обединения

Носенето на маски да бъде задължително за всички ученици от първи до 12-и клас, включително от първи-четвърти клас. За тази мярка настояват в отворено писмо до служебния премиер и до служебните министри на образованието и на здравеопазването от неформалните обединения "Учители за безопасно образование" и "Обединени учители за безопасно образование". В писмото си учителите "изразяват своето категорично несъгласие срещу изказаното предложение маските за учениците от първи до четвърти клас да бъдат носени само в междучасията".

От учителските организации искат също два пъти в седмицата да има тестване на всички ученици, след получаването на разрешение от техните родители. "Децата и учениците, чиито родители отказват тестване да се обучават в електронна среда. Разрешаване на трета, допълнителна доза ваксина за всички учители, които желаят да бъдат ваксинирани.

Считаме, че горните четири условия са гаранция за по-дълго протичане на обучението в присъствена форма", заявяват в писмото от учителските организации. Те уточняват, че позицията им е във връзка с промяната на Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата за предстоящата учебна 2021/2020 година.

Според учителите, силното разпространение на новия вариант на COVID-19 и високата му заразност, поставят на огромен риск живота и здравето както на учителите, така и на деца и ученици.

"Задължително условие в почти всички европейски държави и САЩ за присъствено обучение в училищата е носенето на маски на учениците от всички класове. Само през изминалата учебна година учителското съсловие даде 112 жертви, наравно с лекарите. Професията ни излага на огромен риск. Заедно с това новият вариант на вируса е изключително агресивен и опасен за деца и млади хора", коментират от учителските организации.


В категории: Просвета


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Учител
07.09.2021 22:44:25
1
8
А, без такива! Учителите не смятат така! Тази организацийка не представлява учителите в България! Не се настройвате, моля от тези провокации. Това е целта, да ни настройват и разделят.
12.
.
07.09.2021 21:51:12
0
11
НПО-то сър !
Трябва всички НПО-та с чуждо финансиране, демек от вън да бъдат на специален режим, защото те са пета колона и срещу пари прекарват в страната ни чуждо влияние.
Но докато сме набутани в този Еврейски Съюз ЕС, няма как да се случи.
11.
d-r Mengele
07.09.2021 20:51:42
2
9
Като искате задължителни маски за децата - осигурете им безплатни! Ние да не сме милионери?!
Колкото до тестването два пъти седмично - детето ми е ваксинирано, нека предложилите идеята да си правят два пъти седмично клизми!
10.
!
07.09.2021 20:46:34
9
14
Учителите задължително да се ваксинират или тестват 2 пъти седмично/както е в много други европейски страни/!Не може да изискват от малките деца да носят часове наред непрекъснато маски! Като се страхуват за здравето си,нека се предпазват с ваксини или да излизат в отпуск!
9.
1234
07.09.2021 20:45:36
1
21
Хайде всички тези измислени организацийки да си гледат работата! Без да са питали нито учители, нито родители да не се опитват да говорят от името на всички!
8.
до 7
07.09.2021 19:29:39
2
25
И ти си прав/а... Едва ли са действително учителите, а ако са, то е една малка част от тях. Всичко това се прави с цел все по-голямо разединяване на всякакви теми и насъскване на хората един срещу друг, за да не се обединят срещу истинския си общ враг.
7.
Не вяравм учителите да искат такова нещо
07.09.2021 19:10:20
5
33
Ако въведат задължителни маски и тестване на всички ученици ще оставя детето си у дома в дистанционна форма на обучение. Защо ни трябват простотии? Учители искали? При учителите имаше кампания за ваксиниране. Който се е ваксинирал не би трябвало да се притеснява, а който не се е ваксинирал надали вярва във ваксините, та въпросът ми е учителите или някой друг го иска това?
6.
Уч
07.09.2021 18:24:55
5
19
Е нали вече има ваксини. Като ги е страх, да се ваксинират, ще са предпазени.
5.
ХХ
07.09.2021 18:16:44
12
11
Във всяко стадо има мърша! Всички трябва да са ваксинирани!!!!!-учителите
4.
Мда
07.09.2021 18:14:58
16
10
Българина е страхливо племе и за това страдат децата му. Казали са аз няма да се ваксинирам при положение , че има вече милиарди с ваксините и странични ефекти имат единици. Сега децата с маски и възрастните им родители ако имат нужда от операция , сори ама няма легла.
3.
Учител!
07.09.2021 18:11:55
1
33
Крайно време е тези така наречени учителски организации за "безопасно образование" да разберат,че те нямат право да говорят от името на всички учители, засипвайки мрежите с техните безброй отворени писма! Аз съм учител и мен никой не ме е питал искам ли,не искам ли това-онова! И да, аз съм категорично ПРОТИВ това,малките ученици да носят маски в час! Това го знае всеки учител,който наистина преподава на малки ученици! Мисия невъзможна е.......по ред причини!
2.
Бате Янчо
07.09.2021 18:06:50
12
22
Това е изключително грозна гавра с малките деца. Учителите до един трябваше да са ваксинирани, ако искат да практикуват. Не може едно малко дете да е 9 часа с маска, не бива то да страда заради безхаберието на други. Аз съм първият, който ще поведе протеста заради това, ако се приеме. И няма да е мирен!
1.
Потвърждава мнението ми!
07.09.2021 17:53:48
16
21
Продажните "лекари" и "учители" не заслужават грам съчувствие и съжаление! Ще се радвам всички до един да бъдат набучени!

Това вече почна в чужбина, между другото. Всички долни "лекари" и "медицински сестри", които щастливо участваха в измамата и си мислеха, че Бафометите са им братя, сега реват на умряло като почнаха да ги задължават да се бучат!

Хак да ви е, долни подлоги! Животът на всички ни свърши благодарение на вашите усилия. Тази диаболична лъжа никога не би могла да се осъществи без вашето активно участие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори