×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Завера сваля бургаския кмет до края на март?


Завера сваля бургаския кмет до края на март?
Ваклин Стойновски дава интервю за бТВ в нощта след вота през 2007 г., когато вярваше, че отива на балотаж срещу Димитър Николов
12 Март 2011, Събота, 08:20 ч.

190 тайни емисари на Ваклин Стойновски шетат из офиси, домове, магазини и заведения, записват участници за общоградски протест под прозорците на кабинета му

„Уважаеми приятелю, за поредна седмица получаваш материалите от нашата обща кампания...Тази и следващите 3 седмици са по-особени – ще организираме общоградски мирен протест, моля прочети внимателно следващите редове и очаквай редовното телефонно обаждане с допълнителни разяснения от г-жа Димова...Вече сме покрили почти всички основни райони (секции) на града ни. От тази седмица материалите получават вече 190 Ваши колеги в града ни. През следващия месец ще покрием останалите 60 секции, в които искаме да работим...“

Така започват разясненията в лист формат А4 (виж сканирано копие от него в края), ситно написан на компютър от двете страни, адресиран до всеки от 190-е тайни емисари на Ваклин Стойновски в започнала кампания срещу кмета на ГЕРБ Димитър Николов. Имаме информация, че за разлика от останалите политически сили, Стойновски вече има готовност да обхване избирателите в почти всичките 280 секции в общината.
Този лист е част от цял набор материали, които трябва да разпространи стотникът до вербувани от него хора, които пък от своя страна трябва да поемат ангажимент за вербовката на следващите. Besove.com се снабди с този набор книжа, в който за разпространяване влизат и вестниците „Черноморски фар“, „Фактор“, „Бургаска жена“, „Твоят ден“ - притурка на „24 часа“ и „Труд“, както и „Бургас днес и утре“, където се публикуват изявите на Стойновски, състоящи се в разобличаването на настоящата местна власт, както и опозицията около Валери Симеонов.
Задачата на всеки от 190-е вербовчика е да влиза в магазини, офиси, заведения, съседи, приятели и да раздава и разяснява каузата на Стойновски, който преди три месеца се обяви за кандидат-кмет.
„Няма да издам кой е човекът, който дойде вкъщи, за да ме агитира, тъй като е мой близък приятел, беше „подкован“ и говореше убедително. Протестът срещу Николов и ГЕРБ ще бъде организиран пред общината, под прозорците на кмета, тече усилена подготовка и всеки, който ще идва на митинга трябва да се подпише, че е приел поканата и че държи на думата си“, каза ни източникът, от когото успяхме да се снабдим с копия от материалите. Разгледахме ги внимателно. От тях не става ясно под каква форма ще се явява на вота кандидат-кметът Стойновски – дали като кандидат на собствената си партия „Бургас“, която вече има регистрация или като независим, подкрепян от леви и левоцентристки формации. Разбрахме само, че подготвяният митинг трябва да разклати властта и да покаже на партии като БСП и СДС, че не са в състояние да покажат подобна организация за протестни действия, а след това и за гласуване пред урните.  
В същото разяснително обръщение, от което става ясно, че има някаква тайнствена г-жа Димова – координатор, става ясно още, че „аз съм готов да се състезавам за кмет, имам управленска програма и кураж да нося отговорност, в града няма нито един човек от останалите политически сили, който може да каже същото... Моля да разпространите това, което получавате още по-усърдно и да поканите хората от вашия кръг да се присъединят и да дойдат в деня на протест. Примерната дата е 1 април, Денят на лъжата на управляващите, но може да я изтеглим няколко дни по-рано във връзка с предстоящата ученическа ваканция и отсъствието на част от съгражданите ни.“
Другият разяснителен лист (виж илюстрация 2), който получават 190-е тайнствени фигури, представящи се за промоутъри на Стойновски, вече трябва да бъде раздаден на потенциалните избиратели, които са посетени. Този лист обяснява в подробности как при гражданина е отишъл негов сътрудник с материали и предложение да сигнализира, ако  използваната методика на получаване на информация не го удовлетворява. „Ако този начин на доставяне Ви притеснява, не се колебайте и кажете на сътрудника по какъв друг начин желаете те да стигат до Вас. Желая ви хубави и ползотворни дни през остатъка от седмицата – с уважение: Ваклин Стойновски“ Следват в този лист и дните от седмицата, където са отбелязани дата и час на излъчването на радиопредаване със Стойновски по Дарик радио и публикациите по график в съответните вестници. Четивото е доста любопитно за всяка политическа партия, която е решила да се явява на избори. Към комплекта се добавят и копия от вестникарските карета, където Стойновски през настоящата седмица се възмущава от цената на плочките, които полага кметът в центъра на Бургас, (виж илюстрация 3), раздават се размножени дори и извънредните му честитки за 8-ми март в БДУ и ЧФ, (виж илюстрация 4)
Публикуваме всичко това, за да попитаме компетентните органи дали е законно да се прави, след като не е започнала предизборната кампания.
„Не коментирам“, беше лаконичен Ваклин Стойновски, след като му казахме с какво разполагаме и поискахме да потвърди дали не става въпрос за опит да бъде дискредитиран. Той нито потвърди, нито отрече за подготвяния пред общината митинг.



В категории: Власт , Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
петър
15.03.2011 20:16:54
3
3
Предлагам Валентин Касабов за кмет,а жена му Катя Касабова за зам.кмет.Кажете какво ви е мнението за това предложение?
9.
Незабравка
14.03.2011 16:13:09
3
6
Намери се един да скочи срещу мафията, наречена ГЕРБ и вие веднага го оплюхте. Докога това недоразумение Николов ще краде града? Защо забравихте аферата му със сухото мляко и как окраде Държавния резерв? Вижте новите плочки на "Богориди"! Машина за печатане на пари и криви повърхности, по които ще падаме по време на всеки дъжд. По-добре Ваклин, отколкото този!
8.
uf
12.03.2011 19:55:53
3
2
На предните избори елечето го игра крава, сега този го играе говедо! Кметът пък ни риба, ни рак, но тях поне по време на пости можеш да ги ядеш!
Вземете им парите, да не ви пука!

Но, не сте номер едно :))
7.
тути
12.03.2011 19:00:48
2
7
това наркоманче дето утрепа като куче партньора си трябва да лежи в затвора а не да се кандидатира за кмет
6.
чичо манчо
12.03.2011 16:40:15
2
5
все някой трябва да я свърши тая работа ,мани го тоя кмет ,кекева работа е .долуууууууууууууууууу и вън
5.
Бранимир
12.03.2011 13:01:09
4
5
Стига сте се възмущавали от Ваклин, ми то Илчо Дуганов знаете ли откога работеше със стотници по тоя начин - плащаш си и си имаш структури - после ще си вкара човека в секциите и му е точна работата, само лаете . другите нищо не вършите и искате да ви паднат от небето гласовете, така се прави! Давай Ваклине!!!!!
4.
vakal siganin
12.03.2011 11:31:13
2
9
Vakline ti si laino mnogo rqdko i mirizlivo
3.
aum7
12.03.2011 09:57:38
1
2
До spoko. Прав си не редно! Но да се правиш на алтернатива, като прилагаш същите похвати е също толкова непочтенно!!! Каква е разликата?
2.
гласоподавател
12.03.2011 09:23:15
0
10
Разбирам ,че момчето си плаща добре в медиите ,ама стига ни занимавайте със смешници или поне помествайте информацията за него в раздела развлечения и смешки ! Иначе BESOVE е номер едно !
1.
spoko
12.03.2011 09:20:49
3
11
А дали е законно ГЕРБ да си правят кампания за предстоящите избори? Например с държавна конфискувана риба да си правят пиар бъдещите кандидат кметове. Ами то е по- лошо и от Стойновски.
Това е същия маниер, при който настоящия кмет раздаваше вафли и бисквити на частна фирма на сбирки на ГЕРБ и от името на гражданското тогава движение.
И оттогава му е прякора Митьо Вафлата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори