×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Младен Маринов с позиция за полицейското насилие


Младен Маринов с позиция за полицейското насилие
Никога не съм укривал данни за извършено престъпление, казва бившият министър на вътрешните работи
15 Август 2021, Неделя, 10:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Категорично не приемам превишаването и злоупотребата с полицейски правомощия, казва той

Никога и по никакъв повод през цялата си кариера на полицай не съм укривал данни за извършено престъпление. Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Това написа бившият вътрешен министър Младен Маринов в профила си във Facebook след кадрите за полицейско насилие над протестиращи, разпространени от временната парламентарна комисия, която се занимава със случая. 

Публикуваме цялата му позиция без редакторска намеса:

Като полицай от кариерата категорично осъждам каквито и да е прояви на насилие! Поради тази причина още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, заснети и разпространени от граждани в социалните мрежи и съдържащи данни за превишаване и злоупотреба с правомощия от страна на полицейски служители, разпоредих на главния секретар на МВР и на директора на СДВР, към онзи момент, да бъде извършено пълно и обстоятелствено разследване на тези данни. Разпореждането ми бе ясно и категорично – проверката да бъде извършена в максимално кратките срокове, разрешени от закона, да бъдат взети (ако бъдат установени нарушения) съответните дисциплинарни мерки, а при установяване на данни за престъпления, съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по компетентност. Това бяха и продължават да бъдат законовите правомощия на министъра на вътрешните работи за разрешаване на подобни случаи.

Подадох оставка като вътрешен министър на 24 юли 2020 година. Само 3 дни по-късно – на 27 юли 2020 г., новият вътрешен министър обяви пред медиите резултатите от приключилата вътрешна проверка, взетите дисциплинарни мерки (включително, една от които е с негов акт), както и, че материалите са изпратени по компетентност на прокуратурата. 

Никога и по никакъв повод през цялата си кариера на полицай не съм укривал данни за извършено престъпление. Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд. Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество.

Категорично не приемам превишаването и злоупотребата с полицейски правомощия, както и противозаконни действия, извършвани срещу полицейски служители, изпълняващи своя служебен дълг. 

Убеден съм, че този случай не може и не трябва да се превръща в престъпно клеймо за всички десетки хиляди български полицаи - мъже и жени, които достойно изпълняват своя полицейски дълг. 

Нека този случай не влияе и върху обективността при разследване на случаите на пострадали полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Защото именно те издържаха на провокациите и нападенията през миналата година, станали пред очите на цялото българско общество, като така запазиха гражданския мир в Република България!
 


В категории: Политика


23
Коментара
Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 2
23
Коментара по темата
23.
292
15.08.2021 16:14:11
0
3
21, какъв комунизъм те гони, бе? Хората до 40 годишна възраст изобщо не помнят онова време. В което като цяло имаше комунисти, но не и комунизъм. И комунистите бяха два вида: честни и свестни хора и мошеници. След 10-ти ноември първите си посипаха главата с пепел и се покаяха. Вторите направиха нашенската демокрация. Затова тя е бетер комунизъм=
22.
Софка
15.08.2021 14:25:26
1
8
Гробарите колкото и да коментират вече изтичат в канала
21.
До 8 Комунизмът се върна!
15.08.2021 14:24:23
7
3
Рашков,Кутев,Радев и ДС агентите са на власт!
Дори назначиха Главен Секретар на МВР - щатен ДС кадър!
България е по пътя на Северна Корея, дори Куба е по-демократична, в сравнение с Радевата комунистическа кохорта!
Цялото му правителство далавераджии,дърти комунисти,ДС кадри и всякакви подобни изроди!!!
За да се наядат,цените на всичко повишиха, нямат насита комунетата,за това трябва да са далеч от властта!!!
Радевата зима ще е страшна!
Бойко е виновен,че подари Президенството на този продажен,лаком и злобен Радев!!!
20.
Нямаше хора
15.08.2021 13:38:17
7
6
Имаше платени протестери!!!
Мунчо,клиент на Черепа възглави метежа!
Трябваше да бъдат пребити метежниците,защото това си е държавен преврат,платен от мафията и чужди служби!
Мунчо да се уволни и на военен съд!
Канадската муха го ухапа по насрания гАз :)))
От утре почват делата срещу незаконните действия на Кирето от Канада!
Мунчо е знаел,че е незаконен, но не може да откаже на розовобузия си господар!!!
19.
Метежник Радев на Черепа!
15.08.2021 13:30:26
8
11
Тези,които палеха полицаи,тези които хвърляха бомби,тези с паветата,тези които замеряха с камъни,яйца, риба и каквото им попадне герба на България,тези с бухалките ......станаха дУпетати и търсят реванш!!!
Платените от Черепа вандали,начело с Минеков,Бабикян,Хаджитейов и МаяМа, кога ще бъдат подведени под отговорност?
А тези,които нападаха старици и майки с деца,да не се неподсъдни?
Като цяло метежа бе незаконен и несанкциониран!!!
Мунчо и останалите платени слуги на престъпните олигарси,включая Прокопи,Черепа,Цецо КТБто... трябва да се осъдят!!!
Полицаите са в правото си да използват всякакви средства срещу престъпниците,които ги нападат!
На Мунчо охранителите бяха от Делта гард,преоблечени като "възторжени" негови почитатели!!!
Когато слезе да нахъса платените протестери на Черепа,бе заобиколен от тези,които визираш, уж най-случайно!!!
От крачолите му течеше,беше се насрал от страх,някой да не му посегне!!!!
18.
Иво
15.08.2021 13:16:15
8
7
Тиквата е крил всико тоя боклук?
17.
тито
15.08.2021 12:52:37
20
7
Протестиращите платени мухльовци къде са сега.Хвърляха по полицията бутилки и какво очакват да ги милват ли ? Малко им беше.Към неподчинили се на полицейска заповед може да се употреби сила.
16.
До полицията
15.08.2021 12:32:41
7
14
За какво сте ни? Да биете хората и да взимате заплати?
15.
оффф...
15.08.2021 12:29:49
7
13
Защо Младен Маринов и старши комисар Радослав Сотиров направиха онзи цирк миналата година в Бургас?

Когато на старши комисар Радослав Сотиров , че трябва да си подаде оставката за НЕЗАКОННИТЕ действия на полицията в Росенец, които Сотиров нареди, ЗАЩО Младенов отказа да я приеме?

Защо се опита да го прикрие?

До кога Младен Маринов смяташе да опрощава престъпленията на полицията, защото са негови хора?
14.
292
15.08.2021 12:20:26
9
20
До факт-а. А, бе момче! Ти кьорав ли си, та не видя, как полицаи ритат като чували с картофи, неутрализирани хора, лежащи на земята и обезопасени с белезници, сложени на ръцете им зад гръб. И онова стръвно курве с русата опашка, дето ако го оставиш, убива човек до две.
13.
Затвор!
15.08.2021 12:10:31
6
23
Шофьорът на мафиота Мето Илиенски се изказва ! Мафията няма място в управлението на България! Затвор и конфискация в името на народа!
12.
Vvv
15.08.2021 11:53:50
7
19
Какво си правил на този пост като не знаел какво се случва в твоя ресор?
11.
До 5
15.08.2021 11:51:49
3
13
Не се насираи от страх Там всичко беше добре подготвено и режисирано от приятеля на Маджо и Доган Големия артист Меди с ехидната си усмивка е гледал шоуто на поборниците за свобода Така че се отпусни пии си ракииката и е се притеснявай от етнически сблъсък
10.
Тоя е тотал щета
15.08.2021 11:51:31
7
21
По времето на тоя, служителите на МВР станаха секретарки на прокуратурата. Беше предоставил достъп на прокуратурата до цялата база данни. Има шанс скоро да стане подсъдим заради това. Има да реве после, че Бойко му е заповядал, но Бойко ще се итметне
9.
До 8
15.08.2021 11:50:26
10
6
Не рева, а изразявам мнение, а кое управление на държавата е в миналото и няма да се върне, боли ме оная работа.
Не съм от левите, ходи да те шибат пиратите от околовръстното нали сте улични долнопробни платени на повикване от миналото лято. Розово човече с червени бузки, пендел смотан паляк, аре сега ти у леву ,червено човече с зелени миризливи чорапи. За комунизма има достатъчно факти и обстоятелства които са публикувани в книги, вестници, сайтове, ако е чел малко човек няма да пише глупости.
8.
До 7
15.08.2021 11:37:56
9
15
Комунизмът е на бунището на политиката. Най-вредното управление в новата история на България от 2009 до Май 2021 година също е на бунището на историята! И да ревете от злоба и безсилие НИКОГА НЯМА ПОВЕЧЕ да се върнете на власт! Никой никога няма да подкрепи повече Асфалт паша и групата му....освен "тиквите твърд електорат". Аре сега у лево и да плачкаш за безвъзвратното свършилото ви управление.
7.
Факт
15.08.2021 11:29:06
12
14
Ебаните дупета от голямата екскурзия да си ходят в Анадола. Розовите пендели дето вършеха безредици и метежи миналото лято трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност и вкарани в затвора уличните долнопробни Безгащеви платени на повикване. Учелия, недоучил юрист от управата трябва да знае че служителите на МВР имат право да използват физическа сила и помощни средства при определени случаи от закона, няма превишаване на правомощия от страна на служителите.
През комунизма милиционери трепеха хора за подобни постъпки.
6.
Смешки. Все едно не е прикривал Бойко
15.08.2021 11:28:32
8
30
Как не си укривал, като си гербаджия и беше солташак на Бойко?
5.
Чичо ви Митко
15.08.2021 11:07:59
15
37
Ти си за затвор, Маринов! За протестите и особено за деня на Росенец, че там само Господ/Аллах ни опази от искрата, която можеше да лумне заради теб.
4.
?!
15.08.2021 11:06:43
13
38
Сега ли се сети и този бивш министър?! След като криха записите от въпросната камера повече от година?! Че и беше се обидил, че не го включили в комисията! За какво да го включват - той като министър не свърши нищо полезно, че сега! Ай сик*ир!
3.
Smith
15.08.2021 11:06:11
15
36
Това на кадрите са преоблечени като полицаи мутри от гробаджийската Делтагард. Същите охраняват и ресторант осемте джуджета, където Пепи Еврото и Гешеф опъват чадърите, прикриващи престъпленията на ГЕРБ/ДПС. Всичко това е добре организирано от ДС другарите от библиотекарския, които са кукловоди на целия печален преход. Кое не е така?
2.
Сарая
15.08.2021 11:04:27
10
21
Тоя може да е админ на Шофьори Бургас … има опит
1.
Audan
15.08.2021 11:04:00
23
30
Тази свиня да се разстреля на се-кух-да-та! Жена му да бъде заложена като проститутка а децата му да трошат камъни в мините!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Изненадващо висок резултат за „Величие“ от градските секции в Бургас – близо 7 % Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Паралелното преброяване потвърди бомбата, "Величие" влиза в НС Според данните ГЕРБ-СДС печели националните избори с 24,5%, втори са ДПС - 15,8% След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ След първите резултати: Отчита се сериозен отлив от ПП-ДБ Според данните на агенцията на база екзит полове ПП-ДБ са запазили едва 79% от избирателите си в сравнение с изборите през април миналата година Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона Първи междинни резултати от РИК Бургас за гласуването в региона ГЕРБ дърпа убедително още на старта – с 36,31 %, ДПС -13,99, ПП-ДБ – 8,33 % Вижте кои ще са 17-те български евродепутати Вижте кои ще са 17-те български евродепутати ГЕРБ праща петима в ЕП, ПП-ДБ - 3 или 4-ма Делян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство Делян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство Хората заслужават ново начало, заяви съпредседятелят на ДПС Финален екзитпол на "Маркет линкс": ГЕРБ с 28,4%, ДПС - 15,6%, а ПП-ДБ - 15,4% Финален екзитпол на "Маркет линкс": ГЕРБ с 28,4%, ДПС - 15,6%, а ПП-ДБ - 15,4% ГЕРБ ще имат 78 депутати, а ДПС - 43. ПП-ДБ ще са с 42-ма души в НС Партия "Величие" е изненадата на изборите, Николай Марков е убеден, че са над чертата Партия "Величие" е изненадата на изборите, Николай Марков е убеден, че са над чертата Според данните на "Галъп" партия "Величие" печели - 3,4% от парламентарния вот и 3,4 на сто от евровота Възможните конфигурации след вота - ето какви са Възможните конфигурации след вота - ето какви са Хипотетичен вариант е ГЕРБ да сключи споразумение с ПП-ДБ и отделно да подпише споразумение с ДПС На живо във Флагман.бг: Край на изборния ден, ГЕРБ-СДС печели убедително в Бургас, ДПС - втора сила На живо във Флагман.бг: Край на изборния ден, ГЕРБ-СДС печели убедително в Бургас, ДПС - втора сила Какво се случи през днешния ден и какво предстои оттук нататък
Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Битката за Народното събрание: ГЕРБ спечели изборите, ПП и ДПС на кантар за второто място Гласовете от чужбина ще са решаващи Полицията в Прага арестува заподозрян в тероризъм Полицията в Прага арестува заподозрян в тероризъм Заподозреният, за когото се смята, че е испаноговорящо лице от латиноамериканска държава, се издирваше от петък Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто" Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто" В първия си сезон в НБА Везенков записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби на мач
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори