×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов фарс: ГЕРБ и ИТН провалиха кворума и оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер


Нов фарс: ГЕРБ и ИТН провалиха кворума и оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер
ИТН излязоха от залата, а ГЕРБ отказаха да гласуват
Ключови думи: парламент, правителство
12 Август 2021, Четвъртък, 09:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин даде почивка, за да се намери решение на ситуацията

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС отказа да гласува проекторешението, с което първият мандат за съставяне на правителство приключва неуспешно. Преди това и „Има такъв народ“ (ИТН) излязоха от залата. Това доведе до липса на кворум. Само 105 депутати гласуваха – всички „за“.

ГЕРБ и ИТН имат общо 128 депутати и образуват мнозинство. Т.е. те заедно могат да блокират кворума.

Така ситуацията остава висяща. Към момента кандидат-премиерът на ИТН Пламен Николов е подал заявление, че се отказва да бъде такъв, но няма акт на парламента, какъвто изискват от президентството. 

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин даде почивка, за да се намери изход от ситуацията.

В процеса на дебата от ГЕРБ предложиха различно решение, което обаче Вигенин отказа да подложи на гласуване. Според него то се различава коренно от първоначалното, затова е трябвало да бъде внесено по друг ред. Вероятно това бе и поводът ГЕРБ да бойкотират кворума. 

По правилата в 44-ото Народно събрание това гласуване със 105 депутати щеше да мине. В предния парламент обаче се прие текст, според който са нужни поне 121 гласа, за да може вотът да е валиден. Новото правило действа и в момента. 

 


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
до 8
12.08.2021 13:26:11
1
1
Сайта ''Афера''
Toплата връзка Слави-ГЕРБ се казва Орлин Алексиев общински от ГЕРБ София щеф на ОБ/банк/ иначе движи логистиката на БЯЛОТО в София и страната и се отчита на Баце
Орлин подарявал на Слави мотори ''Харлей Дейвидсон' за 50 бона и 2та били съседи заедно с Иван Саздов в баровския ''Делта хил''
17.
Венсеремос
12.08.2021 12:26:25
2
5
Одисеята на една блудница от жълтите павета , протестърската мафия от миналото лято, гелосани пендели. Страдат от ужасен глад за постове, миришат зелените чорапи, военната хунта, приковават вниманието на обонянието, вонят. Бъчвата е класика на утопичния социализъм, със стари партизанки нов бардак искат да правят, кабаретни актриси, мажоретки дето се въртят на пилона вътре, вън около НС. Когато напуснаха палатките на жълтите павета червените куртизанки, се представят за монахини и искат да получат първо причастие непорочни и морални, военната хунта, протестърската мафия, джендърите от ДБ, клоуните от цирка.
16.
Валхала
12.08.2021 11:59:18
0
1
Да се обеси на тройката!
15.
Чалгаджийница.
12.08.2021 11:18:40
4
12
Ако целта на СЛАВЧУ е да отврати всички от себе си, се справя отлично.
14.
нещо имате грешка
12.08.2021 10:57:52
2
0
Не са го провалили. Не пишете глупости. Има гласуване ОТТЕГЛЯ на пламен-шнорхела. Този въпрос вече не стои.
13.
Цирк за ценители
12.08.2021 10:51:21
13
7
Блаблабла стига джавкахте срещу ИТН, те не са сами. Тези сценки вървят с дружти усилия на Дончева, Мая-Проклетата и Тракториста-Христо Иванов. Що се отнася до ИТН те дойдоха защото Бойко- Еднокнижника Борисов и Тлъстото момченце- Пеевски се оляха от кражби, далавери, лъжи и конспирацийки, под вещото управление Доган. Сърдеге се и лайте срещу тях. Заради тях сега сме принудени да гледаве цирковете на Славун- Чалгозавъра , оркестъра и селските им изпълнения. И понеже някой хора изведнъж се потресоха от това на какво е заприличал парламента.........само ще вметна че това е така от 20 тодини, чудно къде бляхте докато го превръщаха в бардак? Това е Истината и който отказва да я види, значи е болен от Коронавирус и трябва да се лекува.
12.
гражданин
12.08.2021 10:37:53
1
13
Тези тъпаци, много загрижени за народа 1 месец ни изгубиха да си разделят баницата и сега още месец ще ги чакаме да пуснат клона. Нямаме правителство от месеци, зимата идва, нова Ковид вълна, а те си мерят п***те. Ако наистина имаха малко съвест и им пукаше за България трябваше да върнат мандата и да продължи процедурата, ако трябва и нови избори. Смешници долни!
11.
......
12.08.2021 10:31:06
0
16
НЯМА ТАКИВА ИДИОТИ
10.
Възмутен
12.08.2021 10:23:31
1
12
Безобразие!!!
Подиграват се с нас!
9.
До 7
12.08.2021 10:14:00
6
12
Да, само ти!! И още двама- трима глупендера!
8.
А такааа....
12.08.2021 10:12:10
16
17
Само аз ли виждам връзката между Герб и ИТН?
7.
До 3
12.08.2021 10:12:09
4
4
Ай стига ве!!! Ужас!!
6.
Комедия, трагедия или фарс?
12.08.2021 10:11:33
1
9
Koe e фарс? Юридическата неграмотност ли? Ако се гласува предложеното в момента, всеки хванат от улицата абдал ще може да го предлагат за премиер, който после да се оттегля по лични причини.Това е истинският фарс.

Топ юристката Ива Митева, която вчера написала решение, а днес не го подписала, пък е върхът на ибрикчийството. Ако не можете да го напишете, викнете си някой грамотен той да ви го напише, а вие само ще натиснете бутончетата, както винаги.
5.
До 3
12.08.2021 10:09:41
3
8
Ай стига ве!!! Ужас!
4.
Тил Ойлен Шпигелов
12.08.2021 10:00:29
2
10
Имам чуството че сме 1393 година. ИТН и ГЕРБ са като наследниците на Иван Александър.
3.
възмутен
12.08.2021 09:59:24
4
32
Партията на чалгарите влязоха в Парламента и го превърнаха на най- пошлото шоу. Сега нека тези които ги допуснаха да влязат в тази свещенна институция да отговарят за това. Разпънаха България на кръст. Не допускайте това да се случи на следващите избори !!!
2.
До 1
12.08.2021 09:52:18
21
10
Сериозно ли ве?
1.
На есен
12.08.2021 09:48:07
4
39
Рязко ще излезете от политиката, споко. Надменни, арогантни шоумени боклуци. Собствения ви електорат се обрърна срещу вас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори