×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ваксинационните паспорти във Франция вдигнаха ваксъри и антиваксъри на протест срещу дискриминацията


Ваксинационните паспорти във Франция вдигнаха ваксъри и антиваксъри на протест срещу дискриминацията
Към момента хората, преценили, че не искат да се имунизират, нямат свободен достъп до заведения, ресторанти, барове, културни мероприятия, публичен транспорт и... Айфеловата кула
07 Август 2021, Събота, 21:40 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки и видео: Twitter

Подходът на президента Макрон „разделяй и владей“ се обърна срещу него, стотици хиляди маршируват в Париж против новите ограничения

Стотици хиляди във Франция се изправиха на протест за четвърта поредна седмица срещу  въведения от президента Макрон и кабинета ваксинационен паспорт. Дискриминационният документ отнема огромна част от правата на тези от гражданите, които са предпочели да не се ваксинират по една или друга причина. Спорното решение за въвеждането му през втората половина на юли обаче вместо да разедини страната на про- и анти-ваксъри, реално обедини двете страни. 

Днес по улиците на Париж мирно маршируваха буквално стотици хиляди в един от най-големите протести в страната от последните години. Лозунги като “Нашите свободи си заминават“, “Морско свинче роб е достатъчно“ (буквален превод) се разнасят по плакати не само от млади, но и от стари по улиците на столицата. Там процентът на ваксинирани с две дози достигна до близо 70. Въпреки това обаче заразата продължава да се разпространява в страната, като на дневна база здравните власти във Франция отчитат по над 20 000 положителни проби.

Всъщност протести срещу новите ковид мерки на Макрон, според които без ваксинационен паспорт не можеш да влизаш в барове, заведения, ресторанти, магазини, както и е забранен междуградския публичен транспорт, ще има днес в над 150 градове във Франция. Демонстрантите през последните 4 седмици викат по улиците „Не на здравния паспорт“ и „Свобода!“. Техните доводи са, че подобна мярка жестоко ограничава правата и свободите на хората, а държавата се държи като „диктатор“. 

В същото време президентът Емануел Макрон жестоко подценява насъбиращото се напрежение. В свое изказване от средата на тази седмица той обяви, че „...тези 10-ина хиляди протестиращи са загубили ума си!“, с което допълнително навлече недоволство към себе си. Нещо повече – и ваксинирани, и неваксинирани са на категоричното мнение, че новите ограничения са дискриминационни и не бива да продължават. Така реално напрежението във Франция е на път да ескалира, тъй като на практика се получава ситуация от тип „държавата срещу хората“.

Междувременно редица градове в Европа също въведоха т.нар. „ваксинационен паспорт“, който в ранните месеци на пандемията бе определян като поредната „теория на конспирациите“. Без изненада, хората в държавите, където такъв има въведен, са недоволни. Така например протести по същата тема имаше миналата седмица в Италия. Щеше да има такива и в Германия, ако Меркел и кабинета й не бяха буквално забранили анти-ковид или анти-ваксиниационни демонстрации със закон.

По-притеснителен обаче е фактът, че дори ваксинирани с две дози се заразяват от новите „щамове“ на вируса SARS-CoV-2. Особено интересен е фактът, че от началото на пандемията досега самият патоген и конкретно шипчестият му протеин е мутирал съвсем леко – генетичният код на вариантите е изменен с около 0.3% от оригинала, който идва от Ухан. Това обаче изглежда не пречи на ваксините да приемат новите варианти като изцяло нов вирус и хората действително се заразяват, въпреки имунизационните сетрификати. Това, разбира се, създава чувство за несигурност във ваксинационния процес на запад и е една от причините дори ваксинирани хора да излизат на протестите срещу новите ограничения.

В България също има т.нар. „ваксинационен паспорт“, но към момента правителството не е решило да въвежда ограничителни мерки спрямо тези, които не притежават такъв. Въпреки това на черния пазар дори днес могат да се намерят фалшиви документи, сертифициращи това, че човек се е имунизирал. 
 


В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
16
Коментара по темата
16.
Мам.а ви мръсна
08.08.2021 12:59:40
15
1
Тия малоумници яко сеят зараза помежду си :-) Заради ей такава долна паплач скоро няма да излезем от ситуацията! Макрон да вади армията и да ги попилява.
15.
тук всички парлеу франсе
08.08.2021 10:45:32
0
17
MAКРОН бабоеба кукла на конци бушон на САТАНИСТА Ротшилд
Преди да стане президент младия Макрон е работил единствено като инвестиЦИОНен банкер в банка ''Ротшилд и синове'' и е бил на пряко подчинение на баш топ сатаниста
14.
До 11
08.08.2021 07:58:28
4
7
Пише 70 процента от населението на столицата. Четете малко по внимателно де
13.
Гетомен
08.08.2021 03:46:06
1
16
Във Франция останаха ли французи по принцип?
12.
до 11
07.08.2021 23:34:26
1
35
Сякаш не знаеш защо... Навсякъде лъжат нарочно за да притискат хората, особено тези които се поддават на такива манипулации, т.е. правят каквото прави по-голямата част от стадото.
11.
До Флагман
07.08.2021 23:27:32
4
21
Отново пускате статия с непроверена и лъжлива информация! Във Франция,към днешна дата, изцяло ваксинирани са 49% от населението,а не 70%,както пишете.Разликата е огромна! Може да си проверявяте информацията преди да публикувате нещо!!!
10.
Жалка картинка!
07.08.2021 23:20:59
0
20
Хем пускат статия с антитезата, хем манипулират вота в полза на тезата, за която им плащат!
9.
Camazotz
07.08.2021 23:09:52
7
43
Хората взеха да се усещат, за разлика от овцете, които си остават убедени в съществуването на несъществуващият вирус и още по голямата лъжа......че НЕваксините ще ги спасят от сигурна смърт. Истинска драма и абсолютен майтап. Хубаво, че има балъци и наивници, които да вярват на корумпираните бели престилки, , че иначе Фарма мафията щеше да е фалирала доста отдавна.
8.
Ами
07.08.2021 22:22:17
4
59
Нещата с тези паспорти отиват към фашизъм както на времето Хитлер маркираше евреите със шестолъчки. За две години Ковид истерия хората се усетиха и си търсят правата и свободата. Не правете хората роби на маски и безработица, защото ще съжалявате.
7.
До 1
07.08.2021 22:16:48
0
8
Що бе? Не знаеш ли какво означава вдиХнаха???
6.
5
07.08.2021 22:13:56
4
53
Разгеле, хората взеха да се събуждат и да осъзнават накъде отиват нещата. А политиците трябва да разберат, че униженията неминуемо пораждат агресия. Не можеш да мачкаш и унижаваш хората до безкрайност, всичко това ще се върне като бумеранг срещу тях.
5.
До 2
07.08.2021 22:12:21
52
16
По скоро глупаците и тъпаците са антиваксарите , досега не съм чул ваксиниран човек да казва че ще му сложат чип или че го пръскат от самолет . Само тъпак вярва в такива работи . Ваксинирането е личен избор когато не застрашавал останалите хора със действията или бездействията си . И когато си болен от туберколоза защо те държат затворен и не те пускат да ходиш по заведения и да миткаш като мастия по улиците .
4.
До 3
07.08.2021 22:03:25
1
43
Не го избраха те (франсетата) - Избраха им го ;)
3.
Ам
07.08.2021 21:51:17
6
33
Франсетата са силен народ, но как го избраха тоя смешен президент нямам идея
2.
Аз
07.08.2021 21:45:08
13
40
ПРАВИЛНО….ВАКСИНИРАТ СЕ САМО ИДИОТИ,КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ….И МАЛОУМНИЦИ
1.
Език мой
07.08.2021 21:44:14
3
12
Много трудно ми беше да прочета заглавието на статията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Брутално евтини череши на пазара в Бургас, но размерът им има значение Климатичните промени донесоха и нещо хубаво по нашите географски ширини Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Спортна зала "Младост" ще е домакин на боксов турнир за Купа Бургас Домакин и организатор на проявата е боксов клуб „Роял“, входът е свободен
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори