×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Кантарджиев с добра новина, хапче чудо спасява от коронавирус


Проф. Кантарджиев с добра новина, хапче чудо спасява от коронавирус
Вземе ли се хапчето в първите часова на инфекцията, ефектът срещу коронавируса е голям, каза проф. Тодор Кантарджиев
03 Август 2021, Вторник, 08:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Текат клиничните изпитвания и мисля, че в началото на следващата година то ще е достъпно, каза експертът 

Цялото човечество очаква лекарството срещу коронавирус. То е хапче, подобно на антивирусните срещу грип. Това каза в интервю за „Денят започва“ по БНТ консултантът по ваксинационния процес към Столичната община проф. Тодор Кантарджиев.

„Текат клиничните изпитвания и мисля, че в началото на следващата година то ще е достъпно, за да го пием, ако не се чувстваме добре и имаме болки в гърлото. Вземе ли се в първите часова на инфекцията, ефектът е голям“, добави той.

Според него здравното министерство дели болниците на наши и ваши. Отново ще бъдат натоварени само едни медицински заведения, прогнозира експертът.

„Последният спокоен от Ковид месец отмина. Днес сутринта има 393 нови случаи. Има още 20 дни, докато настъпи значително увеличаване на броя на случаите. В тези 20 дни е хубаво хората да се ваксинират“, съветва той.

„През есента, когато има много случаи, имунизирането ще е рисково, защото, когато се събират много хора на едно място, за да се ваксинират, голяма част от тях могат да се заразят", предупреди професорът.  

„Много е важно да бъдем ваксинирани. Имунизирани ли сме, няма да се плашим от това, което ни предстои", добави той.

Засега ваксини има, но ако много хора изведнъж решат да се ваксинират и епидемичната ситуация е рискова, не е добре - рискува здравето на хората, коментира Кантарджиев. 

Според него сегашните циркулиращи щамове не изискват нови ваксини, защото генетичните линии се покриват от ваксините. Но при нова мутация, имаме договор със "Пфайзер" за 2022-2023 за променена ваксина срещу новите още неизвестни варианти, каза още той.


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
12
Коментара по темата
12.
Хапчето чудо
03.08.2021 14:53:45
0
3
е отдавна измислено! Нарича се витамин Ц!

Между другото, не си правя майтап. Наистина при първото усещане за настинка, големи количества витамин Ц в повечето случаи помагат да се убие в зародиш. Витамин Ц е водоразтворим, така че големите количества не са опасни, защото всичко излишно се отделя при уриниране.
11.
Pen4o Kubadinski
03.08.2021 11:32:25
2
3
Самият Кантарджиев е едно чудо на природата.
10.
нло
03.08.2021 11:28:49
3
3
Кантарджиев ти вече мутирваш виж са само вече не си човек а ГМО!!!!!!!
9.
Един
03.08.2021 10:52:57
7
3
Това хапче може да предизвика такива мутации на вируса че после да се чудим дали някой ще оцелее след заразяване !
8.
пенсия
03.08.2021 10:20:07
5
9
Ей пенсионер за това ли те върнаха на работа !!! Чума гадна изчезвай!!!!
7.
555
03.08.2021 10:18:14
3
8
СПРЕТЕ ВЕЧЕ ! СПРЕТЕ ВЕЧЕ ! СПРЕТЕ ВЕЧЕ ! ЗНАЧЕ СЕГА НЯМА , А СЛЕД 20 ДЕНА ЩЕ ИМА МНОГО БОЛНИ , АЙ СТИГА ТИ СИ ГОЛЯМА РАБОТА !!!!
6.
999
03.08.2021 10:12:13
4
8
ХАХА Стига ве смешник , вече тази Корона ви е изпило мозъка!!!
5.
Георги
03.08.2021 10:12:02
4
8
Някой да го спре тоя. Моля ви!!!
4.
Ivan
03.08.2021 09:45:58
7
9
Po moreto e nqkvo chudo nikoi ne spazva nikakvi merki xaxaxa nqma maski nqma dezinfekciq
3.
Кой знае
03.08.2021 09:23:52
6
14
Професорът да по почне да пие кукумицин по схема и може да се оправи! А може и да му няма нищо, а само да се прави на интересен
2.
Боцмана
03.08.2021 09:14:03
7
3
Моето хапче чудо се нарича колхицин- мощно средство срещу подагра. Взето в първите два-три дни от инфекцията. При мен беше съвпадение, просто не знаех още че съм заразен и го пих. На когото след това съм го казал, при всичките имаше ефект, минаха леко! Не съм лекар, но съм абсолютно убеден, че помага! Запомнете го, колхицин!! Пие се по схема два- три дни.
1.
3
03.08.2021 08:55:51
21
10
Превенция, превенция, и пак превенция. Бабите и дядовците над 65-67 да си стоят вкъщи, а останалите ваксинация!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори