×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Датският съдружник на Асен Василев: Той е измамник, но е много, много умен!


Датският съдружник на Асен Василев: Той е измамник, но е много, много умен!
Не съм излъгал никого, имахме неразбирателства с г-н Лунд (вдясно), твърди Асен Василев
31 Юли 2021, Събота, 14:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, бях глупав и му повярвах, съжалява днес Мортен Лунд

 

Инвеститори от Дания, бивши съдружници на Асен Василев, твърдят, че той ги е измамил, като продал без тяхно знание софтуерен код на китайска компания. Общата им фирма е обявена във фалит от властите във Великобритания, съобщава бТВ. Пред телевизията финансовият министър отрича обвиненията.

ФАКТОЛОГИЯТА

През 2007 година Асен Василев основава първата си фирма - "ЛЕСНО БЪЛГАРИЯ" ЕООД. Идеята на фирмата е да продава онлайн самолетни билети на най-добри цени. Старт-ъп компанията набира финансиране от 6,1 млн. долара с помощта на инвестиционния фонд NEVEQ и фондът я придобива. Асен Василев е управител на фирмата до 2009 година.

Наследник на „Лесно“ след 2009 г. e компанията „Vayant“, разказа един от основателите на фонда – Павел Езекиев.

„От 9 инвестиции най-успешната беше тази във „Vayant, наследник на „Lessno.com“ и „EZ Search“. Продуктът на „Vayant“ e алгоритъм, който смята актуални цени, време, за да може с няколко клика клиентът да си избере конкретен полет и да резервира билет“, разказа Павел Езекиев.

Асен Василев няма отношение към „Vayant“, но същата година основава компанията „ЕВЪРБРЕД ЛИМИТЕД ВЕЛИКОБРИТАНИЯ“ със същия предмет на дейност. Сред инвеститорите е Мортен Лунд.

„Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд.

„Бяхме съдружници в „Евърбред“. Компанията беше затворена. Имахме неразбирателство с г-н Лунд и другите съдружници как трябва да се движи компанията напред. Вие мислите ли, че една от най-големите фирми в света ще купи код, който е без чиста интелектуална собственост. Основните различия бяха къде и какъв да бъде съставът на екипа“, обясни Асен Василев.

Асен Василев беше категоричен, че не я е продал без знанието на другите инвеститори. 

След спорове в съда бившите партньори постигат извънсъдебно споразумение, фирмата е обявена в несъстоятелност. Синдиците от Великобритания Робин Дейвис и Джон Дикинсън откриват, че фирмата има задължения към 54 кредитори. Само 14 обаче са заявили претенции за 8,7 млн. паунда, а активите в банкови сметки на Острова и в София са символични.

В доклада на синдиците пише още, че цената, която е платена за имената на домейн адресите, е само 500 паунда.

Историята продължава. Наследникът на „Lessno.com“ – „Vayant“ се съди и с бивши служители на „Lessno“, потвърдиха за bTV от инвестиционния фонд. Съди се и с фалиралата фирма на Василев „Евърбред“. В крайна сметка и тези спорове също са решени извън съда.


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
37
Коментара по темата
37.
Шмайзера
03.08.2021 13:12:16
6
3
Единия умен, другия прост. И какво от това? Целта бе да опраскат Асенчо за да не е повече министър, защото настъпи големи интереси. Разбрахте ли дъмпери и плондери.
36.
До 34
01.08.2021 15:44:46
0
5
Адвокате, ще е хубаво и да се научиш и да четеш. Къде съм писал, че съдията наказва? Ти май от стремежът си да се изтъкваш и почна да пишеш глупости
35.
До 34
01.08.2021 15:35:41
2
6
Ок, съжалявам за “разваления” български, но точно защото не живея от доста години в България и точно защото 2 пъти съм бил ищец по граждански дела в Англия мога да кажа, че и двата пъти ме гониха за споразумение извън съда, защото знаеха, че ще ги осъдя, както се и случи. Така че аз ти говоря от лични наблюдения, а пък ти си остани дървен философ, кой те знае какъв адвокат си дето само се явяваш по бракоразводни дела.
Лек ден от мен
34.
альо, альо
01.08.2021 14:28:02
3
1
Не се "извинявай сам", и без юридически познания освен видяното в сериали като "Дунав мост " и "Седем часа разлика" :) би трябвало да знаеш, че се иска извинение от друг, ако си се провинил спрямо него. И в българския език не съществува израз "с извинение" като начин да започнеш изречение в което не молиш за прошка към някого, а вместо това да продължиш да самоизтъкваш невежеството си в правната материя. И ако беше плащал на адвокат в UK , дори 10£ щеше да знаеш, че споразумение в едно подобно дело е винаги плюс за клиента и за адвоката в такива дела, а съдията не наказва никого, това не е съдът на багдадския халиф, където двама братя отишли спорят за собственост върху камилата на дядо си, а пък накрая ги набиват на кол.
Ех, забавно е да се четат невежи размисли на упорити в невежеството си хора. И да, това което ти написах за споразуменията важи еднакво и за щатите и също както и за UK, и дори за Сингапур. Дори кадията в Кандахар прави разлика между споразумение в частен спор и в наказателно дело.
33.
До 32
01.08.2021 13:44:49
0
6
Адвокате, леко да не скъсаш някоя жила от напъване.
Само за твое сведение делата и споразуленията се случват в съдилища извън Бг - Англия и Щатите, където със сигурно ще струва повече пари да се влезе в съда, но ако доказателствата за невиността ти са в твоя полза тогава след спечелване на делото ищецът ще ти плаща за оронване на доброто ти име и тн, а и да не забравяме, че загубилата страна винаги покрива разходите на печелившия в съдебната битка.
С извинение, но в повечето случаи споразумение се иска когато си оср@л нещата и искаш да минимизираш щетите ;)
32.
альо, альо
01.08.2021 13:14:01
5
1
До 29: петачетата! тролчо, също се заработват. Сега да ти обясня: няма такава съдебна практика, понеже съдът само утвърждава постигнато споразумение. И виновна страна в гражданско дело не означава виновен в престъпление по наказателното право. Можеш да си виновна страна по един договор и изрядна страна по друг и това не те прави "виновен" в престъпление. А извънсъдебни споразумения има само в гражданското право, не в наказателното. Те означават, че страните не искат да оставят съда да решава кой крив кой прав и да плащат високи такси, а са се разбрали сами, като са си направили отстъпки. За бизнеса това е нещо съвсем нормално, пести се време и пари за скъпи адвокати, а съдът не пише нищо. И понеже толкова елементарни неща не вдяваш ясно е, че никаква съдебна практика не си виждал, само си чул нещо и плякаш смехории по нещо без да си го разбрал. Всички селски бекове сте доктори по право и се произнасяте по граждански процес, наказателно право, вина, споразумения, които не сте видели, дори Конституцията сигурно имате мерак да изтълкувате, пък не можете да запомните дори правилата за движение по улиците. Затова държавата е на тоя хал.
31.
До 28
01.08.2021 12:48:57
0
3
Само да ти обясня нещо - в съдебната практика обикновено виновния ответник иска извънсъдебно споразумение, за да не му влиза в съдебната история, че е осъждан. Все още не съм чул напълно невинен да иска споразумение извън съда, при положение, че е ако е невинен и всички доказателства сочат това, то тогава съдията ще отсъди в негова ползва.

ПП Не съм гласувам и никога няма да гласувам за герб или дпс ;)
30.
альо, альо
01.08.2021 12:29:27
0
1
До 29: няма такова животно като споразумение с виновна страна в гражданското право, тролчо гербавий. Нещо бъркаш Тайланд с Тайван или се опитваш да пуснеш читателите по улука. Хем рано сутрин си почнал да се трудиш, пък некачествено. Тролетариат, образовайте се ! Заслужете си петачетата!
29.
До 28
01.08.2021 07:40:14
3
2
А ти щото си ПУКИ- прост учиндолски кастингов избирател, споразумение се изисква от виновната страна,случай съдебната.Папагал
28.
До 27
31.07.2021 22:20:15
8
11
Понеже си прост депесарски герберопитек, а днес съм в добро настроение да обяснявам като за дебили, щом страните са сключили извънсъдебно споразумение, значи и ищецът и ответникът са се разбрали кой доколко е прав и крив, и са приключили спора изгодно за двете страни. Ся че от свинските медии плуват в септични ями и вадят оттам храна - това си го знаем всички, не ли?
27.
До 3
31.07.2021 19:56:10
6
13
И как точно е печелил всички дела след като всичко е приключило с извънсъдебни споразумения?
Ако беше толкова невинен нямаше да се договаря извън съда, а просто щеше да си изчака решението на съдията ;)
26.
Аз
31.07.2021 19:29:32
6
14
То и Борисов е измамник но е много много глупав
25.
До 22
31.07.2021 18:25:52
5
13
Кви гербаджии те гонят, ти изобщо четеш ли за какво става въпрос!?!
Ей такива избрахте Слави!
24.
88
31.07.2021 18:08:30
10
12
Активна разработка на службите свързани с Боко и Шиши.Трябва всеки който се опита да разкрие далавера те последните 12 години да се отстрелва.
23.
Хаха
31.07.2021 17:41:47
9
15
Българите винаги сме се славели като по-интелигентната част от човечеството. Ето - момчето, в случая Асен Василев, явно става милионер от общото бизнес начинание, докато инвеститорът в ролята на балама, в случая този датски чичко, е принуден да се задоволи с обезщетение от извънсъдебно споразумение, въпреки че капиталът си е бил негов :)
Евала Асенчо, че си ги качил на шейната. След Гришо Димитров и ти прослави Хасково по света.
22.
Малииии голям страх
31.07.2021 17:39:22
16
17
Тресе ги гербопитеците щото им разкриха далаверите. Мислеха се за най умните ама ядец. Сега оплюват наред, сеят омраза и недоверие. Няма им мине номера, хората се събудиха
21.
И?
31.07.2021 17:35:09
5
12
Не виждам да има проблем.
20.
R1fr4.
31.07.2021 17:15:44
6
14
Комунизма си отива, комунизма си отива, спете спокойно деца.
В резиденции се скриха , историята изкривиха , но нещата ще се променят. Но менят се времената, комунизма си отива и чалгата ще си отиде . Из улиците на града плъзна комунистическа мъгла, от коварство, лицемерен нрав , хитър и лукав, активни, пасивни широки ,тесни ,долни, леви педали, протестърска мафия и чалгари, палячовци, клоуна. Страдат от ужасен глад за крадене служебните хора ,чалгарите и червените куртизанки, миришат зелените чорапи, приковават вниманието на обонянието.
19.
Радев Фатмака
31.07.2021 17:06:08
10
12
Ми той крадец мааа.
18.
*********
31.07.2021 16:52:07
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Burgas
31.07.2021 16:34:39
16
47
Ами вярвайте на боко, ментата и делянчо. доган също е най-честния политик и мисли само за вас. Ако толкова го нападат, значи бая ги е захапал. Аз бих гласувал за правителство с негово участие. За вас не знам. Прекалено умни хора има във форума на флагман. ;)
16.
Xaxaxa
31.07.2021 16:22:01
35
15
Боко докато крадеше и вдигаше заплати и пенсий апък тез без да крадат нищо не вдигат как дтава това има много прости Хейтъри с коментарите
15.
И мунчо е измамник,
31.07.2021 16:06:48
28
25
но е много лаком и про3д!
Това е причината да назначава крадливи,прокопиеви далавераджии, които са по-умни от Узун паша с торбите и дисагите!
Деска да му начука канчето,да поумнее разделителя на нацията!
Урод с миризливи чорапи и насран гъ3!
Славчо му го набута,отстранявайки Прокопито!!!
14.
Rincewind
31.07.2021 16:05:17
22
44
Дали е откраднал нещо или не са се произнесли съдилища във Франция, Англия и САЩ, независимо един от друг. И нито един не е намерил основание да обяви Асен за виновен. Обаче тука свинско-сарайските медии на Мутрата и Доган са много по-компетентни и "независими" и ще скочат на всеки, който настъпи интересите на Лукойл, Ковачки, Домусчиеви и цялата библиотекарско-ДеСарска измет, която се е впила в икономиката ни и смуче.
13.
Борба за хляб :)
31.07.2021 15:52:47
15
37
Как се прогресира иначе, вземете за пример бил гейтс, откраднал софта за първият майкрософт, както и гнусния зукърбърг открадна идеята на двама братя, които впоследствие го осъдиха за около 300 милиона долара, мизерна сума на фона на стойността на фейсбук днес. Но поне не е откраднал от мен и те като борисовци, догановци и особено свинята пеевски!
12.
Филип
31.07.2021 15:35:41
3
26
Те това са критериите за назначаване да имат с какво да се държат в зависимости.
11.
Патриот
31.07.2021 15:33:42
31
24
до: Чи

Ти гледай ГЕРБ да не извадят куфара с големите вибратори и да почнеш да се катериш по пердетата у вас и по стените.
Тогава ще ти стане още по забавно.
10.
Чи
31.07.2021 15:24:15
26
58
Герб са извадили кофата с лайната и мятат ли мятат. Направо се забавлявам. Крадецът вика Дръжте крадеца :))))))
9.
Факт
31.07.2021 15:21:46
27
30
Лесно.ком да гепи Асенчо мангото от съдружниците си да си набие камшика и да избяга такива са те служебните хора.
Единия Спец по измами с източването на фирми и крадене от бюджета, а другия Харвардския крадец Кире , все изпечени крадци от чужбина. Може и някоя банка да фалират има време ще ебат мамата на пейзажа.
8.
Ало Ванъо
31.07.2021 15:19:41
17
40
Не,Боко е чист като момински гащи,както и юнаците около него
7.
Мм
31.07.2021 15:18:19
19
42
Ако този психопат с този поглед ме спре да ме попита къде е централен плаж го подминавам на секундата Тази изпушила военна манерка къде ги намира такива психично болни
6.
Н
31.07.2021 15:18:12
25
50
Бойко дето ограби два милиона пенсионери хахахайа голямо летище голямо БДЖ големи заплати големи милиарди, къде са???????
5.
RA
31.07.2021 15:15:03
9
14
Na koi mu puka na koi vqrvash ma ? Bil sa doveril za 20 miliona Euro tva vav Stani bogat s niki kan4ev li kade go gledal
4.
Флагман
31.07.2021 15:14:29
29
57
Минало заминало.
Браво на Асен. Умен човек!

Да го духа Бойко мафиота на последно място във Европа с гол гъз таралеж ще мачка.

Нека да видим колко спечели Бойко дето не прибра един милиард от Божков.

Нека да видим Влади как живя във апартамент на бизнесмен и не плащаше рент.
3.
Й
31.07.2021 15:11:18
32
62
Съда си е казал мнението, съда не работи за Кремъл и Ердоган. Асен спечели всички дела.
Това че е умен и борбен, Евала. Да го духат герберската мафия която сега ще загуби милиарди.
2.
Г
31.07.2021 15:09:32
24
48
Защо не питате какво мислят хората за Бойко Борисов на последно място? Той не е ли крал?
1.
*********
31.07.2021 15:07:20
3
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори