×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Депутатите ще изслушат главния прокурор в четвъртък
  • 2 жертви и повече от 30 ранени при експлозията в Германия
  • Внезапно, на 68-годишна възраст, ни напусна бившият директор на дирекция "Образование" в Бургас Христина Сиркарова
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

EVN действа като пълен монополист, предоставят системно некачествена услуга на коректните си абонати


EVN действа като пълен монополист, предоставят системно некачествена услуга на коректните си абонати
Адв.Драгомир Ошавков представлява безвъзмездно жителите на кв."Сарафово", кв."Ветрен" и кв."Минерални бани" по казуса с ЕVN
21 Юли 2021, Сряда, 13:17 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимка: Авторът

Много ми е интересно дали EVN-Австрия има същото отношение към своите клиенти и ще се опитам да го разбера, каза Ошавков

 

Адв.Драгомир Ошавков представлява безвъзмездно жителите на кв."Сарафово", кв."Ветрен" и кв."Минерални бани" по казуса с EVN Енергийното дружество създава редица проблеми за над 1500 домакинства с постоянни прекъсвания на тока и сривове. Днес гневни граждани прекъснаха ПР пресконференция на ЕРП-то, за да потърсят отговор на въпроса кога и как ще бъдат разрешени проблемите им. Флагман.бг разговаря с Драгомир Ошавков след края на брифинга.

-Г-н Ошавков, защо Ви виждаме днес тук, на пресконференцията на EVN за представянето на инвестиционния план на дружеството?

-Използвахме случая, в който EVN си представяха бъдещата инвестиционна програма и си правеха пиар, за да зададем няколко неудобни въпроса на ръководителите на EVN, свързани с лошото качество на услугата. Това, което чухме като отговор, беше признание, че са наясно с този проблем от години, но също така и отказ да поемат отговорност и да изплатят обезщетения или да направят отстъпка от цената на електроенергията. Разбрахме, че в следващите 5 години те се ангажират кабелите, които са причина за прекъсванията в електрозахранването, да бъдат вкарани под земята. Но не поеха отговорност за досегашните проблеми. Това, което опитваме ние да направим, е да предизвикаме тяхната реакция, да поискаме информация за това какви са причините, както и да опитаме да успеем да се уговорим за обезщетение от страна на EVN към техните изрядни платци в Банево, Сарафово и Ветрен. Те прехвърлиха вината изцяло в областта на орнитолозите. Това е смешно. Твърдят, че птиците са единствената причина за прекъсванията и ударите. Не можаха обаче да обяснят въпросните птици дали гледат телевизия, слушат радио или ползват интернет, тъй като след всяка една публикация в медиите за проблема, прекъсванията спират. В слчая говорим за човешка намеса. Тепърва ми се струва, че започваме комуникация с тях чрез различни канали.

Гневни абонати прекъснаха PR пресконференция на ЕВН, потърсиха сметка за сривовете в три бургаски квартала

-Според Вас на какво се дължи проблемът? Слабо захранване или нещо друго?

-Не мога да кажа, тъй като не съм техническо лице. Това, което мога обаче да кажа със сигурност, е, че без значение къде е причината – дали от птици, дали от човешка намеса – важно е те да си поемат отговорността, те да решат проблема и да обезщетят засегнатите граждани.

-Колко домакинства засяга този проблем?

-Около 1500 домакинства в трите квартала. Събрали сме над 500 подписа – това означава, че само съдейки от това, можем да преценим, че има над 1000 засегнати човека. Подписите са връчени на господата от EVN с открито писмо и се надяваме на бързо решение. В същия момент обаче те самите признаха, че няма да е бързо. Инвестиционната програма включвала 5-годишен период, в който трябва да се реши проблемът с прекъсването на тока. Това означава, че те имат намерение да продължават да предоставят некачествена услуга без да поемат отговорност. Ние ще си търсим правата, включително и по съдебен ред.

-За какви обезщетения претендирате?

-Намаление от цената на електричеството, например. Те очевидно нямат такава практика, с която да обезщетяват граждани поради некачествена услуга. Опитват се да ограничат своята отговорност единствено до вредите, които са причинени от токовите уреди. Но даже и в това отношение е трудно да се докаже съответната вреда, тъй като процедурата е сложна. Те на практика искат първо да се опише щетата, след това да предевиш претенция, а накрая те могат и да не се съгласят с нея. Реално  EVN действа и продължава да се държи като пълен монополист. Много ми е интересно дали EVN-Австрия има същото отношение към своите клиенти и ще се опитам да го разбера.

-Ще сезирате КЕВР?

-Със сигурност. Също и КЗП и в един момент и съда с искове за обезщетение.

 


В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
До Дебелина 13
21.07.2021 22:52:46
0
1
Има по- големи измекери- адвокати
13.
Дебелина Прасилева
21.07.2021 20:04:52
4
3
Един фалирал адвокат ако стане депутат ще си повярва ли достатъчно че е голямата работа ...
12.
Язон
21.07.2021 18:58:04
1
2
А освен това подмениха всички МЕДНИ КАБЕЛИ от предишната енергийна мрежа и ги подмениха с алуминиеви, което прави електро подаването некачествено. Освен по между стълбенните трасета свалиха и тези на рекордоманите в населените места към домовете . Некачествения и променлив ток, през летния сезон най вече предизвиква повреди в ел. уредите пожари по трафопостове и касети.
11.
Още от заглавието
21.07.2021 17:40:28
2
6
Още от заглавието си правят гаргара с читателите.Цитат - "EVN действа като пълен монополист ".Няма Джаро,няма Маро,няма никакво КАТО - EVN си е чист монополист за региона .
10.
до 9
21.07.2021 17:26:43
1
1
Прав си,лоши неща. Не те ги докараха и не те ги ПРЕМАХНАХА....
9.
До 8 от 4
21.07.2021 16:11:17
0
3
Прав си! Хората предпочитат да вярват на някой, който гледа сърдито, говори бавно, отчетливо, вместо да се напънат да мислят, да почетат в интернет! Мисленето и четенето отнемат време! Аз си спомням времето, когато за да четеш си купуваше човек книги, отваряше ги, търсеше нужната информация! Отнемаше много време! А сега е за секунди! А и като сложат една красива гарнитура и ако някой друг мисли, животът е прекрасен! Да не говорим пък да си спомня някой за неща като купонна система, режим на тока и т.н....! Лоши неща! Ама ги докара не Гешев или Бойко!
8.
до 4
21.07.2021 16:02:13
0
2
Няма смисъл да обясняваш такива работи, човеки си има телевизия и хората му вярват!
7.
IVAYLO
21.07.2021 15:36:29
0
1
TOVA E V CELIQ IM RAYON DA VI PODSETQ CHE NE STE SAMO VIE...BAI GANIO OBEDINENIETO PRAVI SILATA ZABRAVI LI
6.
EVN
21.07.2021 15:22:31
0
5
явно не си е платил ПР абонамента.
5.
Селянин
21.07.2021 14:14:05
1
13
Електронният им портал е пълна трагедия. Пред офисът им се виси с часове. Връщат те за всяка дреболия. Плащаш за да ровят в архива и ти дават отговор, че не са го открили, ти им носиш копие и не го признават.
4.
До 2
21.07.2021 13:44:57
0
16
Ще ти обясня: приватизацията на електропреносната система се извърши от същия господин, който преди дни искаше да ни натресе този "патриот" Трифонов! Извърши се в периода 2001-2005а, заедно с приватизацията на БТК! От същия експерт по разпродаване на държавна собственост за стотинки! Не искам да намесвам политически елемент! Куриозното в случая е, че една държавна компания като ЧЕЗ, купи друга държавна компания! И да, лошото в случая е, че държавата се отърва и от 33 процента държавен дял в ЕРП-тата. А защо? Ами защото развитието и поддръжката на енергетиката е скъпо! И затова да се продаде е по изгодно за държавата! Проблемът е, че се продава на някой, който иска само да печели, с минимум инвестиции!
3.
До 2
21.07.2021 13:44:53
1
13
Ще ти обясня: приватизацията на електропреносната система се извърши от същия господин, който преди дни искаше да ни натресе този "патриот" Трифонов! Извърши се в периода 2001-2005а, заедно с приватизацията на БТК! От същия експерт по разпродаване на държавна собственост за стотинки! Не искам да намесвам политически елемент! Куриозното в случая е, че една държавна компания като ЧЕЗ, купи друга държавна компания! И да, лошото в случая е, че държавата се отърва и от 33 процента държавен дял в ЕРП-тата. А защо? Ами защото развитието и поддръжката на енергетиката е скъпо! И затова да се продаде е по изгодно за държавата! Проблемът е, че се продава на някой, който иска само да печели, с минимум инвестиции!
2.
На мен
21.07.2021 13:32:26
2
16
ми е по-интересно защо електроснабдяването е в ръцете на не само частна, но дори чужда, фирма! Предполагам това е още едно "предимство" от членството в еврогейския съюз.
1.
Крум
21.07.2021 13:21:34
2
23
Тези изроди така хубаво си надписват сметки, че не е истина. Бях свидетел на дистанционно отчитане и двамата служители си говореха и чух, че според с колко процента да завишат сметките на цял вход. А иначе като пуснеш жалба трябва и да си платиш, за да ти обърнат внимание. А за изгорели уреди не поемат никаква отговорност. Абсолютен монопол
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят СМС кампания с награди за ваксинираните Готвят СМС кампания с награди за ваксинираните Идеята е на здравния министър Стойчо Кацаров   Първи плувен маратон в Поморие Първи плувен маратон в Поморие В плувното предизвикателство могат да участват всички жители и гости на града навършили 16-годишна възраст   Помогнете да има паметник на Левски в Созопол, за да му отдаваме достойно почит Помогнете да има паметник на Левски в Созопол, за да му отдаваме достойно почит Две проектни предложения вече са постъпили – на Иван Бахчеванов и Стефан Стефанов, срокът е до края на август Ивайло Вълчев, ИТН: Съставът на новото правителство няма да бъде обявен тази седмица Ивайло Вълчев, ИТН: Съставът на новото правителство няма да бъде обявен тази седмица Не сме получили мандат, че да обявяваме имена, каза бургаският депутат   ГЕРБ: Рашков е несъстоятелен и неадекватен, много му се иска да остане министър ГЕРБ: Рашков е несъстоятелен и неадекватен, много му се иска да остане министър Недопустимо е за пореден път се правя внушения за ПП ГЕРБ, категорична бе Десислава Атанасова   Мотор се самозапали на изхода на Димитровград Мотор се самозапали на изхода на Димитровград Рокерът по чудо се е разминал само с уплаха   МС отпусна 830 хил.лева за 7 детски градини и ремонт на гимназия МС отпусна 830 хил.лева за 7 детски градини и ремонт на гимназия 172 772 лева се отпускат на община Бургас за строеж на филиал на детска градина в комплекс „Братя Миладинови“ Кметът на Бата опровергава Рашков: Нямам повдигнати обвинения и мярка за неотклонение Кметът на Бата опровергава Рашков: Нямам повдигнати обвинения и мярка за неотклонение Нямам и мярка "подписка", казва Георги Георгиев Икона на Христос Пантократор e поредната реставрирана ценност на музей "Старинен Несебър" Икона на Христос Пантократор e поредната реставрирана ценност на музей "Старинен Несебър" Необходимостта от реставрация бе наложена заради нарушения на много места живописен слой   ВАП откри нарушения в определянето границите на морските плажове ВАП откри нарушения в определянето границите на морските плажове Проверката е по сигнал в медиите  
Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август По данни на Световна здравна организация (СЗО), към 18.07.2021 г. общият брой на случаите на COVID-19 в света е над 190 млн. души, а общият брой на починалите надхвърля 4 млн.   Ето коя ваксина срещу COVID-19 е призната от най-много държави за пътувания по света Ето коя ваксина срещу COVID-19 е призната от най-много държави за пътувания по света Много правителства допускат влизане само на пътници, ваксинирани с определени ваксини срещу COVID-19   Петима в неизвестност след взрива в Леверкузен Петима в неизвестност след взрива в Леверкузен Няколко души са пострадали, двама от тях сериозно Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се! Доктор от Белия дом хвърли бомба: Байдън е зле с главата, оттегля се! Д-р Рони Джаксън е съмнителен източник, преди е говорил глупости и за Тръмп За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две Глашатаите на либералния консенсус у нас са облечени в мантията на новия морал – нищо, че са същите труженички от стария, макар и префасониран и саниран с европари бордей Който пушил - пушил! Шеф на Филип Морис иска забрана на цигарите до 10 години Който пушил - пушил! Шеф на Филип Морис иска забрана на цигарите до 10 години Вместо цигари, тютюневите гиганти ще произвеждат лекарства В Германия обмислят ограничения за неваксинирани В Германия обмислят ограничения за неваксинирани Мярката, ако случаите на заразени с коронавирус се увеличат Кандидатката за канцлер на Германия се извини за думата "негър" Кандидатката за канцлер на Германия се извини за думата "негър" Извинението е последния от серия неуспехи за Аналена Бербок Отменят полицейския час на остров Миконос Отменят полицейския час на остров Миконос Отпада и забраната за музиката в заведенията през цялото денонощие. Биткойн отскочи високо в началото на седмицата Биткойн отскочи високо в началото на седмицата Криптовалутата достигна най-високото си ниво от средата на юни досега
Николай ХАДЖИГЕНОВ, депутат от ИНИ Николай ХАДЖИГЕНОВ, депутат от ИНИ Аз ще съм вицепремиер по космическите въпроси, ще пратим жена от нашата група в Космоса Виц на деня Виц на деня Матрос към капитана:
- Капитане, вярно ли е, че жена в екипажа носи нещастие?
- Вярно е! Ама то и на сушата не е по-различно.
Виц на деня Виц на деня Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да отслабна реших да спра да ям хляб, сладко, мазно и делфини. Засега успях да изключа от менюто само делфините.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори