×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Измама със сертификатите за ваксинация: Наивници дават 460 лева, за да не се имунизират


Измама със сертификатите за ваксинация: Наивници дават 460 лева, за да не се имунизират
Срещу 340 лева може да се сдобиете със сертификат за ваксинация, уверява измамникът. Това се отнасяло обаче само за групи от пет човека
14 Юли 2021, Сряда, 07:10 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Налагало им се често да пътуват и искали фалшив документ, за да не си плащат за PCR тестове, разкриха лични лекари

Измама в Интернет! Мними търговци предлагат сертификати за ваксинация. Срещу 460 лева те са готови да ви осигурят документ, че сте се имунизирали с „Пфайзер“. Искат обаче капаро от 200 лева за услугата. Измамниците твърдят, че имали доверен лекар, който може да издаде документа срещу заплащане, без да постави ваксина. Разследващият журналист от БНТ Йоана Миланова платила парите и мъжът, с когото се свързала, внезапно станал неоткриваем.

„Намерихме обява в Интернет, в която се предлагат всякакъв вид документи. Мъж уверява, че може да издаде сертификат без реална ваксинация“, разказва тя. 

„Само на групи от 5 човека стават. По 340 лева е бройката“, пише той в социалната мрежа. 

Може да заплатите повече и да ви направят само на вас сертификат, но ще трябва да ни дадете 460 лева, добавя измамникът. 

„Ние оправяме нещата с нашия доктор в София и изпращаме документа по куриери с наложен платеж. Вие вземате сертификата и доплащате“, обяснява той.

„За 200 лева няма кой да ви излъже и да му имате имената и т.н. Ще бъдете вписана с Пфайзер, като ще попълним, че първата ваксина е била преди определен период, а втората – преди седмица“, разказва мъжът. 

Лекари признават, че много неимунизирани се обръщат директно към тях с искане да получат сертификат без да им бъде поставена ваксина. 

„Изпратихме капарото и ни увериха, че до седмица ще получим сертификата. Така и не получихме документа, а мъжът внезапно стана неоткриваем“, споделя Йоана Миланова.

Това е класически пример за измама. Наказанието е до 6 години лишаване от свобода, каза пред камерата на БНТ адвокатка. 

Лекари разказват за тревожна тенденция – неваксинирани хора сертификат директно от тях. 

„Към нас се обръщат хора с висок социален статус и с много добро образование. Това е изключително тревожен факт. Налагало им се често да пътуват и искали сертификати, за да не си плащат за PCR тестове“, разкри лична лекарка. 
 




Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
17
Коментара по темата
17.
Xмм
14.07.2021 14:49:55
0
4
В София имало серификати за по 300лв, като се плащало по 150лв при “първа” и 150лв при “втора” ваксина
16.
До 14
14.07.2021 12:58:24
1
2
Не е нужно обяснение. Как да вземеш сертификат, като не седнал на стола? Служебно да ти признаят, че си ваксиниран. Пускате си по един ПСР и отивате в Занзибар,. Навсякъде е отворено, но за съжаление това е положението и пет пъти да идете на тест за антитела/ да си платите 5 пъти/.
15.
Колев и Колев
14.07.2021 12:11:55
2
3
Избутал си го . И аз го изкарах. Дали имаш по-добър отговор от моя времето ще покаже... Ваксинирането в България винаги е било доброволно, а не задължително! Който желае...такива постановки, който е умен не се ваксинира, който е тъп се боде , ще минат при второкласниците. По същество . Баща ти, майка ти, брат ти ще имат ли отговор, като твоя? Това е идеята на ваксинацията, а не дали си правиш планове да пътуваш някъде за лятото.
14.
мислещ
14.07.2021 12:01:13
3
8
Както каза 12-ти коментар, защо на преболедувалите не се издават сертификати при положение, че имат повече антитела /доказано с тест/ от набоцканите....ако някой даде разумно обяснение ще спечели нобелова награда !
13.
Елементарно изпълнено
14.07.2021 11:47:36
2
3
На разследващата журналистка и свили парите и я измамили. Къде е гаранцията, че не си ги е присвоила? Ако сама разследва до нищо няма да достигне. Тук се иска сериозен екип и когато плащат трябва да са индетифицирали измамника предварително. Дето се казва трябва да пишат срещу къщата му. Полицията трябва да е на 2 преки от дома и след превеждане на парите започва следене и подслушване със СРС и ако преценят го арестуват или изчакват да хванат по-голяма риба
12.
Колев Синема
14.07.2021 11:30:53
4
8
Нормално е да си тъп. Аз съм минал през ковид с доказани антитела, без ПСР или регистрация в РЗИ. Ганьо, аз имам много по-добър имунен отговор от теб, ти който ми казваш, че е безплатно да се ваксинирам, при положение, че ваксинирането няма да даде нищо повече от една тъпа зелена хартийка да пътувам безплатно. Не бъди тъп Ганьо, не всички имаме нужда от принудително ваксиниране.
11.
мислещ
14.07.2021 11:25:20
3
6
Услугата ще става все по-търсена с напредването на плана "задължителна ваксинация" на стадото !
10.
До 9
14.07.2021 11:17:59
1
4
Аз ли съм глупака или тези, които пълнят джобовете на безпортфейлните? Ми, аз дадох капаро, да не очакваше и фактура...
9.
До 8
14.07.2021 11:12:37
5
5
Нека съм глупак. Пилците се броят наесен!
8.
...
14.07.2021 09:35:28
10
15
Глупаци!
Ваксинирайте се,безплатно ще ви е!
Пълно с глупаци в тая държава...
7.
До 4
14.07.2021 09:31:22
7
7
Нямам търпение, още няколко години и на земята ще останем само ние. Неваксинираните ерудити!
6.
Ястребовски
14.07.2021 08:57:05
0
5
200 хартийки за тоалетна - 100 бона!
5.
Чипиран съм
14.07.2021 08:53:24
6
9
Аз имам сертификат- нищо не съм платил. Който и да е бил схемаджията е умен. При нас хитреците, дървените философи и безсмъртните / затова сме на този хал/ са мнозинство, защо да не им пусне оферта за група? Но ми се вижда ниска цената - поне 500 лв.
4.
аз
14.07.2021 08:23:42
20
25
Ваксинират се само….идиоти,кретени и олигофрени…..и малоумници
3.
orka
14.07.2021 08:09:45
6
32
АКо преди няколко години не беше гръмнал скандал Германия, че ваксините за богоизбраните са различни от тези за простолюдието, може би нямаше да случват подобни неща. А спомняте ли си ваксинките на Москов от Турция? А спомняте ли си всички лъжи, с които постоянно ни замазват очите? А спомняте ли си друго събитие по време на което всички политически лидери да са били толкова загрижени за населението? А спомняте ли си, че всъщност има инфекционисти и имунолози, които изразяват доста резервирано мнение относно същите тези течности? Айде идете и си сложете ваксинка!
2.
Та
14.07.2021 07:35:09
6
12
Те така и плащат на лекарите си да пишат ,че децата им имат ваксини зада могат да ходят на градина . Тъпаци .
1.
пецата
14.07.2021 07:30:36
2
23
Охоо добро утро, още като пуснаха ваксините беше ясно че ще е така хаха, те лекарите направиха милиони от тая далавера
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори