×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Италия – Англия: прогноза, анализ, статистика, състави


Италия – Англия: прогноза, анализ, статистика, състави
Скуадра Адзура вече не е скучният дефанзивен тим с онова семпло 5-4-1 от близкото минало, но...
10 Юли 2021, Събота, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Два са основните проблеми на Италия, които могат да наклонят везните в полза на противниците им

Финалът на Евро 2020 между националните отбори по футбол на Италия и Англия ще се играе на стадион „Уембли“ в Лондон.

Италия несъмнено е най-атрактивният отбор на това Европейско първенство по футбол. Скуадра Адзура вече не е скучният дефанзивен тим с онова семпло 5-4-1 от близкото минало. Нищо от това, което се случи около тоталното им преобразяване, не е случайно.

През сезон 2020/21 именно Серия А беше най-зрелищното и атрактивно за гледане първенство на континента.

Колкото и да е неприятно за някого да го чуе това. Нямаше как в такива условия да не се изградят невероятни футболисти. Които сега предоставят на Роберто Манчини достатъчно дълбочина. И то по всички позиции на състава.

Микс от интелигентни нападатели. Подкрепяни от динамична и креативна средна линия. Подсигурена от изключително опитна защита. Това е сега отборът на Италия.

Какви са проблемите на Италия?

Два са обаче големите проблеми на италианците. Които ще наклонят везните в полза на Англия.

Проблем #1

Италия няма футболисти, които да са горели във важни битки за титла или в голям футболен форум през този сезон. Италианските клубове претърпяха фиаско в евро турнирите.

Това автоматично означава, че Адзурите нямат футболист, който да избухне и да направи разликата във финален мач.

Проблем #2

Испания показа нагледно и то за 120 минути кои са слабите места на Италия. С персонално покритие на тримата халфове на Адзурите, тимът на Испания придоби тотално превъзходство във владеенето. Италия умее, но не е отбор, който играе на контра-атаки.

И испанците показаха колко ефективно могат да бъдат извадени от зоната им на комфорт.

Англия играе като шампион

Англия е несъмнено другият заслужил кандидат за титлата. И това се отчита от всички безпристрастни ценители на футбола. Трите Лъва смазаха всички свои съперници.

А това е най-надеждния и безпристрастен съдник за случващото се на терена.

Англия показа няколко различни подхода в своите срещи, отговарящи напълно на техните нужди от резултат.

Но това, в което бяха невероятно постоянни, беше ограничаването на съперниците да създават възможности за гол.

Може някой да не харесва играта на Трите Лъва. Но победителите не се съдят.

Заслужено ли се класира Англия?

Най-много възражения имаше за победата на Англия срещу Дания на полуфиналите на Евро 2020. Нарекоха я „честна като игра, но по нечестен начин“.

Да, не трябваше наистина да се случва с тази дузпа. Но със сигурност трябваше да се случи така или иначе.

Трите Лъва не позволиха на датчаните да създадат нито едно качествено голово положение. Срещу няколко такива за тях самите.

Прогноза за Италия – Англия

По-важно за такъв финален мач, обаче, е друго. Английският национален отбор по футбол е пълен с играчи, които достигнаха до финалите на Евро клубните турнири. Те са обгорели в такива двубои за трофеи. И имат техния опит. Всеки един от тях може да реши и този финал на Евро 2020.

Освен това, Англия не са толкова предсказуем и съответно лесен за противодействие отбор. Гарет Саутгейт показа, че умее да сменя схемата. И от 4-2-3-1, и 4-3-3 и дори 3-4-3 спрямо тактиката, която иска да приложи. Никой, освен самия той, не успява да познае стартовия състав за всеки отделен мач.

Те са непредсказуеми. И затова трудни за анализ от съперниците. Англия е новият и заслужен Европейски шампион. За чиято тактика ще се пишат анализи дълго след края на първенството. Гарет Саутгейт сътвори нова футболна история за страната си.

Вероятни стартови състави

Италия: Донарума; Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Емерсон; Барела, Жоржиньо, Верати; Киеза, Имобиле, Инсиние.

Англия: Пикфорд; Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу; Райс, Филипс; Сака, Маунт, Стърлинг; Кейн.

Топ факти и статистика за мача

  • Италия няма загуба в последните си 33 мача: 26-7-0.
  • Италия допусна само 2 гола в последните си 14 мача.
  • Под 2.5 гола има в 3 от последните 4 мача на Италия.
  • Англия е в серия от 12 мача без загуба: 10-2-0.
  • Англия допусна само 1 гол в последните си 8 мача.
  • Под 2.5 гола има в 7 от последните 8 мача на Англия.
  • Италия загуби само 1 от последните 11 мача с Англия: 6-4-1.
  • Гол/Гол има в последните 4 срещи между двата отбора.

Източник: topzalozi.com


В категории: Спорт


8
Коментара
Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
8
Коментара по темата
8.
Честито
12.07.2021 03:09:54
0
1
Честито Адзури!
Ботушът ликува.
7.
Чочо
11.07.2021 09:54:16
0
8
Моята прогноза Италия европейски шампион ГЕРБ си отива
6.
*********
11.07.2021 07:08:42
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Стоян
11.07.2021 05:59:09
0
16
Дано Господ бъде с Италия и дано този път съдията да свири както трябва, още ме е яд за Дания за тази измислена дузпа, но ако наистина има Господ тази вечер Италия ще ги смачка
4.
*********
11.07.2021 00:23:12
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Петър
10.07.2021 23:41:53
19
17
Смятам ББ ще загуби много лошо и ще си върнем държавата.
2.
Боцмана
10.07.2021 23:13:55
3
28
Адзурите ще направят на салата статистиките ви, запомнете го! Италия играе със сърце и душа! И като споменахте за опит, не знам кой има повече такъв от дуото на Ювентус- Киелини и Бонучи. Твърдо за Скуадрата!!
1.
Моята прогноза
10.07.2021 22:18:21
30
7
Тази пгодина европейски шампион ще е Англия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа
Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори