×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецо Цветанов като змия в пазвата


01 Февруари 2011, Вторник, 18:24 ч.

Около всеки диктатор има ласкатели: Хрушчов и Сталин, Гьоринг и Хитлер, Тодор Живков и Вълко Червенков, най-сетне Юда и Христос. И тези ласкатели са били гробокопачите на своите нарочени идоли

Нека поразсъждаваме кой има полза от тиражирането на компроматите, които заливат държавата. Гербаджиите под път и над път твърдят, че кофата с помия е изляна от опозицията и по-точно от БСП. Само дето това не се връзва с резултата. БСП е партия, в която стратезите никога не са били в дефицит. Нещо повече, ръководството на БСП в началото беше също толкова изненадано от тази бърза атака срещу  ГЕРБ като всички останали граждани на републиката.

Наистина известно време преди да се появят СРС-тата бившият вътрешен министър Румен Петков се правеше на баба Вангя и “гадаеше” по няколко национални телевизии, че се очакват големи разкрития и свързаните с тях сътресения. Румен Петков обаче отдавна не прави времето в БСП, пък и никой от останалите ръководни кадри в партията не му пригласяше, така че логично може да се заключи, че Петков може да е подочул нещо от втора или трета ръка и нищо повече.

Другата заслужаваща внимание хипотеза е тази, че СРС-гейтът е предупреждение към премиера да не излиза извън пътя и да не хапе ръката, която може и да е поискала да го храни. В рамките на тази теория като мотив могат да се приемат контрабандата, каналите и разпространението на наркотици и още маса неща.

Да, ама и това издиша -

контрабандата тъй или иначе си върви, а за заловени големи количества наркотици не се съобщава, въпреки че по мнението на експерти не малка част от световното предлагане на синтетична дрога идва именно от рамките на скромната ни родина.

Пък и предупреждение по този груб начин не се прави. Това става на четири очи, при което примерно на премиера му се показват хартийките със знаковите му разговори, след което му се задава сакралният въпрос: Е, сега с нас ли си или ние сме против теб?” Съдейки обаче по суматохата, която настана по висшите етажи на властта още след първите СРС-тата, и противоречивите изявления на главните действуващи лица, изненадата и там е била пълна.

Тиражира се и тезата, че уж недоволни от министъра си служители от МВР са направили презаписите и са им дали гласност с цел да подложат крак на Цецо Цветанов. Тази хипотеза обаче страда от инфантилност. Защото, ако някой си мисли, че в тези помещения за подслушване в момента на активна работа има само един човек, че няма камери и друга апаратура, която да фиксира всяко действие на операторите и те могат да си направят просто ей тъй презапис, значи е пълен наивник.

Лансира се и версията, че цялата история е дело на Алексей Петров. Нека обаче не надценяваме неговите възможности. Той вече две години не е в ДАНС, от които близо една бе на топло, а и сега е под домашен арест - тоест службите са напълно наясно поне с това кой влиза при него. А докато Алексей беше в ареста, Цветанов смени маса кадри в МВР със свои довереници – само уволнените от ДАНС, при това далеч не за служебна непригодност, са 666 души.

И така, кой остана?

Ако приемем за вярна логичната теза, че на Борисов няма да му хрумне сам да си подлива вода, то насреща се очертава само вътрешния му министър и пръв негов верен съратник и приятел Цецко Цветанов. Може ли той да нареди на свои доверени хора в службата за подслушване да направят в негово присъствие презапис на знаковите разговори на премиера и след това да сложи носителя в джоба си? Има тази властова възможност. Може ли той да заповяда тези записи да не бъдат давани на прокурора, наредил подслушването? Може, и така е станало – прокуратурата не е получила нито ред от тях, въпреки че по закон никой друг не трябва да ги получи. И може ли – накрая – Цветанов да пусне презаписите в обществено обръщение? Може, разбира се.

Някой ще каже, че в СРС-та е намесено и неговото име. Да ама твърде опосредствано, тъй да се каже. Пък и какво по-добро прикритие има предателят от това да пусне някое безобидно компроматче и за себе си и така достойно да се нареди в редицата на засегнатите?

Накрая,

какво знаем ние за този човек?

Верен сподвижник на Бойко Борисов още от периода, когато последният бе главен секретар на МВР. Той бе човекът, който изгради организационно партията ГЕРБ, докато Бойко като кмет на София ловеше безпризорните кучета, а от кучкарника ги пускаха. А след като ГЕРБ спечели изборите, на първия партиен конгрес, отстъпи на Борисов мястото си на председател на партията.

Но не само това,

на конгреса Цветанов заяви пред всички,

че дължи цялата си главозамайваща кариера само и единствено на Бойко Борисов и че без неговото плодотворно влияние и подкрепа би си останал едва ли не чиста нула. След което не пропускаше случай да напомни именно тези свои мисли, ласкаейки по този начин своя патрон.

Знаем и други неща за Цветанов. Като например това, че за всяка акция на МВР – от “Наглите” до най-големите кокошкари, все той излиза по телевизиите, за да я оповести. Нищо че министерството и областните дирекции си имат съответните началници и пресаташета. Това не ви ли прилича поразително на

подчертаната медийна логорея на самия Борисов

като главен секретар на МВР, когато той също така не пропускаше да ни осведоми лично дори за това, че примерно е заловен циганин, откраднал овча кожа от съседа си?

Естествено Борисов имаше амбиции и ги реализира. Защо пък и Цветанов да си няма амбиции, съизмерими с Бойковите?

Историята показва, че около всеки диктатор винаги е имало ласкатели. Спомнете си Хрушчов и Сталин, Гьоринг и Хитлер, пък и самия Тодор Живков и Вълко Червенков у нас, спомнете си най-сетне Юда и Христос. Историята също така съвсем ясно сочи, че тъкмо тези ласкатели са били и гробокопачите на своите нарочени идоли.

От което излиза, че Борисов дълго време е държал змия в пазвата си.



Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 1
1
Коментара по темата
1.
:МВР
02.02.2011 11:22:12
0
0
Защо така постъпвате с тоя хубав човек, веско Маринов - гаджето му сега ще плачееееее
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори