×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черен лебед край морето в Бургас изненада плажуващи


Черен лебед край морето в Бургас изненада плажуващи
Птицата е била изключително дружелюбно настроена към летовниците, които са успели да й се порадват и да я снимат от близо
25 Юни 2021, Петък, 20:59 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Н.М.

Птицата е видяна за пръв път в района на Моста

Черен лебед се появи на бургаския плаж и изненада с присъствието си всички на ивицата. Птицата се е държала изключително дружелюбно с хората и наши читатели са успели да го заснемат от изключително близко разстояние. Лебедът е бил засечен първо около обед в района на Моста и засега няма разумно обяснение как се е озовал там.

Този вид птица рядко се среща не само в градска среда, но и в природата. Оригинално произхождащ от Австралия, през годините той е внесен в Нова Зеландия и успешно аклиматизиран в Европа, включително България. Той е моногамна птица, която живее в полудиво състояние и води уседнал начин на живот. Стандартният му хабитат са крайбрежията на сладководни басейни като езера, язовири и реки. Рядко се среща край морето.

Интересен факт е, че на името на птицата има термин, който описва неочаквани събития, които впоследствие могат да се обяснят рационално, поглеждайки назад във времето. Събитие от тип „Черен лебед“ е например атаката над Световния търговкски център на 11 септември 2001 г. 

Оригиналният произход на термина идва от западноевропейското вярване, че всички лебеди са бели, тъй като само такива са били наблюдавани до този момент. През 1697 г. обаче холандският пътещественик Вилем де Фламинг е открил черни екземпляри от вида в Австралия. Това събитие е било толкова неочаквано в научната история, че буквално е преобърнало разбиранията на човечеството за зоологията.
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
15
Коментара по темата
15.
До 1
26.06.2021 15:31:16
0
0
Ти явно си от Айтос, Карнобат, Малко Търново, Ямбол, Сливен или най вероятно от майната си.
Иди в Комлука и питай старите цигани, те ще ти кажат, че в Бургас имаше толкова лебеди, че в Комлука ядяха кюфтета от тях.
14.
Астролог
26.06.2021 12:24:19
1
9
Появата на черен лебед на плажа в Бургас е
Знамение за положителна промяна на
Политиката, Икономиката и Благосъстоянието на Народа!
Отива си за винаги тираничната герберска власт,
Ограбвала и разорявала България повече от 10 години!
13.
Запознат
26.06.2021 12:00:41
3
6
Тази птица ще да е избягала от Комлука.
12.
Пеленгасиус
26.06.2021 09:21:04
0
3
Дълго няма да изкара в тая дивашка държава, особенно със закърнял инстинкт за съхранение. те и лешояди кацаха и розови фламинго и квартали и не свършиха добре.....
11.
лебед
26.06.2021 07:50:26
1
8
Аз видях лебеда и го снимах също. Беше близо до моста. Не се очудих, защото съм виждала много лебеди край морето във Варна. А черни лебеди съм виждала много в реките в Германия. Птицата беше красива.
10.
Професор Тъпанчев
26.06.2021 06:46:52
2
5
Това не е птица от Комлука , от Африка е дошла !Справка - Пилчарника до М.Рудник .
9.
Ташо Ташаклиев
26.06.2021 06:39:13
2
3
До къде я докарахме , жените не си харесват цвета на косите боядисват ги , гърдите , устните надуват ги защо и птицата да не си смени цвета на оперението !
8.
ot 1 do 7 & 6
25.06.2021 23:41:52
7
1
Благодаря ти, бай Драгой, че ме накара всъщност да погледна снимката като спомена "нещо декоративно"! Ами тя е съвсем очевАдно фалшива! Погледни само пропорциите - големината на лебеда и големината на хората зад него! А защо е плесната върху друга снимка пък съвсем не е ясно...

И да, аз също никога не съм виждала лебед излязъл на сушата.

до 6 - Може и да е имало някога лебеди във Вая или някъде на майната си по солниците, но на плажа в Бургас не знам да е имало, а тази година видях двойка до мостика. Те бяха истински и бели, за разлика от тази партенка.
7.
бай Драгой
25.06.2021 23:22:35
0
7
Лебеди имаше и едно време и то бели. Сега пак има бели лебеди във Вая. Аз за първи път виждам черен лебед. Въобще не съм виждал лебед да ходи на пясъка. а само в морето да плуват. Tози допуска хората до себе си, има нещо декоративно в него..
6.
До 1
25.06.2021 22:47:30
1
20
Дефинирай понятието "едно време!" Защото аз съм на 53 години, живея в този град от 53 години и като дете ходих с баща ми да гледаме лебедите по плажа до солниците и около сегашното Дюни! Когато там имаше дюни, естествени! Лошата черта на българина е че помни колкото маймуните! И то за важни исторически събития от близко минало! А аз помня, но като слоновете!!!
5.
ДО 2 ИДИОТА
25.06.2021 21:59:55
3
6
МИ МРИ КАТ ТИ СЪ МРЕ БЕ !КО ДАВАШ ЪКЪЛ НА ХОРТА
4.
пиши лебеди замъка равадиново
25.06.2021 21:57:41
0
11
и ще видите от де е дошъл и що е свикнал с хора!Пишеге Георги Тумпалов за да видите какво ??????????вие си преценете на мен ми е трудно да го квалифицирам
3.
внимавайте
25.06.2021 21:49:59
4
10
ПАЗЕТЕ СЕ В ЖЕГИТЕ! средната продължителност на живота от естествена смърт е 70години... мрем като пилци за жалост.особено застрашени са хората със наднормено тегло, пушачи, хипертоници...
2.
ХАХА ИЗБЯГЪЛ
25.06.2021 21:47:55
3
14
ОТ ПСЕВДОЗАМЪКА НА ОНЯ КЛОУН ОТ РАВАДИНОВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
В Бургас никакви
25.06.2021 21:43:56
8
4
лебеди нямаше едно време, а сега и черен! Сигурно някой нарочно го е донесъл за да ни "подготвя" психически за поредната планирана мизерия.

Колкото до 9/11, това "събитие" попада в 2 категории едновременно: false flag & hoax!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори