×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подкрепата ни за ГЕРБ на предните избори не бе най-правилното решение


Подкрепата ни за ГЕРБ на предните избори не бе най-правилното решение
За предстощия вот водим разговори с други формации, обяви лидерът на ДЕН Мехмед Дикме
Ключови думи: Мехмед Дикме, ДЕН, ДПС
09 Юни 2021, Сряда, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Поздравления за ръководството на ДПС, всички партии в България трябва да търсят мост с избирателите в Турция, казва председателят на ДЕН

В началото на тази година бе създадено новото гражданско сдружение ДЕН – Движение за единство на народа. Около него на предните избори се обединиха НПСД и НДПС – партии, считани за алтернатива на ДПС в смесените райони. За вота на 4 април ДЕН подкрепи ГЕРБ. Каква ще е позицията на формацията за предсрочните избори на 11 юли – разговаряме с лидера на движението Мехмед Дикме, който е бивш министър на земеделието в периода 2001 – 2005 г.

- Г-н Дикме, движението ДЕН продължава ли своята дейност? На тези избори кого ще подкрепите?

- Да, продължаваме. По отношение на изборите, утре (вторник – б.а.) приключваме последните разговори (защото ние преговори не водим), но е ясно, че няма да подкрепим ГЕРБ. Водим разговори с други формации.

- Няма да подкрепите ГЕРБ?

- Не.

- На предните избори обаче вие ги подкрепихте...

- Точно така. На предните избори подкрепихме ГЕРБ, работихме заедно...

- И защо се отказахте сега?

- Мисля, че това, което видяхме на изборите от техните представители, и отношението на обществото и на нашия електорат ни дава основания да смятаме, че тогава това не е било най-правилното решение. Със сигурност на 4 април ние дадохме много сериозна подкрепа – над 60 000 гласа получиха ГЕРБ в страната от нашите структури.

- 60 000 гласа – това ли е Вашето изчисление?

- Да, горе-долу са толкова. Изчисленията са от Лудогорието, в това число и от Бургаско. Аз работих в Карнобат и Сунгурларе. ГЕРБ никога не е била първа сила там. По същия начин в Благоевградско – в секции, в които те преди имаха по 20 гласа, сега получиха по 300. Така бе и в Смолянско, и в Кърджалийско, а също в Хасковско, Старозагорско.

- Но сега на предстоящите избори ще подкрепите конкретна сила, така ли да разбираме?

- Да, категорично. Но вие знаете, че при основаването си ние категорично сме казали, че сме в дясно и дясно-център политическото пространство и работим с формации, които споделят нашите идеи и възгледи.

- „Демократична България“ ли ще подкрепите?

- Нито една политическа формация не коментирам.

- ДОСТ вече имат нов председател. Помним, че на предните избори се разделихте. Те подкрепиха „Демократична България“. Сега заедно ли ще сте?

- Да са живи и здрави! Пожелаваме им успех! Имат 42 гласа в цяла Кърджалийска област, да се надяваме този път да стигнат до 60.

- Да разбирам, че пак ще сте разделени и няма да имате обща инициатива с тях на тези избори?

- С Лютви Местан не водим разговори.

- Имате ли коментар за срещата на председателя на ДПС и негова делегация с президента Ердоган?

- Поздравления за ръководството на ДПС! Това е начинът – диалог. Аз конкретно се радвам, казвам го най-искрено, че след толкова години ръководството на ДПС осъзна, че трябва да бъде в добри отношения с политическите лидери в Турция, защото там живеят близо 400 000 души с българско гражданство. Така че, начинът е този. Но не само ДПС, бих препоръчал и на „Демократична България“, и на ГЕРБ, и на БСП, и на всички политически формации да търсят пътя и да изграждат мостове за срещи с тези, пак казвам, близо 400 000 избиратели.

- Вие защо правите връзка между президента Ердоган и избирателите в Турция? Каква е връзката?

- Вижте, аз не говоря за президента. Ердоган е лидер на политическа формация. И не казвам, че срещите трябва да са само с него, а с ръководителите на абсолютно всички политически формации. Ние също след изборите, а може би и преди тях - защото имаме много покани - вероятно ще направим срещи. Разбира се, не на такова ниво, но - с изселнически организации...

- Бихте агитирали в Турция за определени сили на тези избори?

- Не говоря за агитация, а за срещи. Защото правилното е да се чуят проблемите на тези хора. Изселниците са истинският мост за доброто сътрудничество и за добрите отношения между България и Турция.

- Понеже казахте хубави думи за ДПС – променило ли се е отношението на ДЕН спрямо ДПС?

- Не. ДПС трябва да намери пътя, за да стане приемлив партньор и да участва в управлението. А този път задължително минава през оттеглянето на Ахмед Доган и кликата около него въобще от политическа дейност, свързана с ДПС. И това си остава наша постоянна позиция. Ние продължаваме да работим по завета на Левски – и българи, и турци, и арменци, и цигани да живеят заедно и да работят заедно за България и да управляват заедно България. Т.е. да има в управлението място за достатъчно представители на всички етноси и религии в България. Така че, в този смисъл ние не казваме лоша дума за ДПС, но ДПС в този си формат и по този начин... Виждате какво се получава в момента. Две партии са тотално пренебрегнати от всички останали политически сили и това са ГЕРБ, - от която вчера се разграничиха дори техните партньори ВМРО, патриотите, които категорично казаха, че не биха направили повече коалиция с тях, - и ДПС, с която всички политически формации в България категорично казват, че не биха направили коалиция. ДПС е стабилна партия със стабилно присъствие в българския политически живот. Това, което кара другите партии да не търсят контакти и да не желаят да работят с ДПС, са Доган и кликата около него. И това е начинът - ако Доган мисли поне малко за ДПС, ние му пожелаваме, като се събуди, малко да се вразуми и да се оттегли от ДПС. Така не само ще даде път на младите и на можещите, но и ще им отвори вратата да се реализират в управлението, за да бъдат полезни, с каквото могат, на обществото и на държавата.




10
Коментара по темата
10.
Гочето
09.06.2021 20:26:59
2
5
Този се мисли за повече от Господ и Доган взети заедно. Да го върнат в училище да се научи да смята. Прокуратурата да се самосезира за броя на партиите и коалиции на етническа основа.
9.
Мехмед
09.06.2021 19:29:34
2
9
Дикме е нищо по-вече от един ояден и крадлив бивш ДПС-ар. Ако му подсвирне Доган ага, като кученце ще припка при него, барим му даде някой кокал пак. Абе алан колу, къде ги сънуваш тези 60 000 гласа и какви структури имате в смесените региони!? Та ти нямаш и 600 гласа. Кой те отразява теб, това че са гласували за ГЕРБ от смесените региони не е твоя заслуга. Хайде подкрепи някоя друга формация, че да видиш как ще ти лъсне з**ника.
8.
До 1 - турчеещия циганин
09.06.2021 17:06:48
4
6
Ти не си турчин бе, турците са си в Турция, не говорят/пишат български и не ги интересува какво се случва тук.
Ти си Циганин приел исляма, вас турците ви мразят повече и от кюрдите.
7.
Иван
09.06.2021 17:04:27
3
3
Значи етническите партии, забранени от конструкцията са повече от 2....
6.
Инелин
09.06.2021 16:17:04
2
11
Герб потъва да се спасянаве дорде е време.Така го тълкувам аз това интервю.
5.
Байрактаров
09.06.2021 16:14:54
3
13
И на тоз мушеник, родината му е Турция, бил подкрепил минискуса, ама вече не искал. Интереса клати феса, ибрик.
4.
Дернев
09.06.2021 15:29:41
0
10
Доган се е оттеглил, но тези които дадоха ролята на ДПС, заради която са недолюбвани, не го оставят. Но мисля, че е време вече.
3.
турците - в Турция!!!
09.06.2021 15:22:36
3
15
Важното за нас е:
да сме с таз, която е на власт.....
Ненаядни мекерета!
2.
Турчин
09.06.2021 15:15:36
9
4
Докато не си направим наша партия БОЙКОТ на всякакви избори
1.
Турчин
09.06.2021 15:14:25
2
8
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори