×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Финансовият министър отказва да отстрани шефа на НАП, очаква Гешев да провери Спецов


Финансовият министър отказва да отстрани шефа на НАП, очаква Гешев да провери Спецов
Асен Василев обяви, че е доволен от Румен Спецов
Ключови думи: Иван Гешев, Румен Спецов
04 Юни 2021, Петък, 11:58 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Асен Василев смята, че прокуратурата следва да се занимае с казуса

Финансовият министър Асен Василев няма намерение да освобождава новия шеф на НАП Румен Спецов.

На днешната пресконференция в Министерски съвет, след въпрос на „Флагман“ - как тече проверката на Спецов и дали смята да се освободи от него след призивите, включително и на най-голямата партия, Василев обяви: "Най-голямата партия държа г-жа Галя Димитрова като шеф на НАП доста дълго време, видяхме резултатите от нейната работа. Аз съм доволен от резултатите, които г-н Спецов към момента произвежда."

Финансовият министър добави, че очаква прокуратурата и главният прокурор Иван Гешев да проверят дали има проблеми с Румен Спецов.

Припомняме, че срещу шефа на НАП има обвинения, че е прехвърлил своя фирма, която е била в ревизия от данъчните, на "сламен човек", след като е станало ясно, че тя има огромни задължения. 

Преди дни Асен Василев заяви, че търсят кой да провери фактите по този случай, защото НАП нямало как да инспектира сама себе си. 

Днес след репортерско питане - намерили ли са вече кой да извърши проверка за фирмата на Румен Спецов, Василев бе лаконичен: "Да". 

А на въпрос - кой, министърът отговори: "Прокуратурата на Република България". 

Попитан кога очаква резултатите от тази проверка, Асен Василев заяви: "Може да попитате г-н Гешев". 

Василев не отговори на въпрос дали има сведения за престъпления, свързани с фирмата на Румен Спецов. 

След питане на "Флагман" - какви новини има в Българската банка за развитие, икономическият министър Кирил Петков каза, че е много важно в настоящата ситуация да има пари за малкия и средния бизнес. 

"Реално, ако сега бяха дадени още два заема от по 150 милиона, Българската банка за развитие нямаше да може да участва в тази програма (нова инициатива на служебното правителство, свързана с кредитиране на бизнеса - б.а.). Сега тези пари ще отидат в малки и средни предприятия за техните оборотни средства. Много бих се радвал оттук нататък тази банка да може да прави само подобни програми", добави г-н Петков. 

 


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
17
Коментара по темата
17.
Ние
04.06.2021 21:58:46
0
0
Прокуратурата подхваща обкръжението на един бивш премиер.Следва да разследва най-накрая и него.Кога?
16.
Моряка
04.06.2021 18:13:18
1
0
Попе, а на теб и Господ не може да ти налее акъл...................!
15.
попа
04.06.2021 18:04:34
0
1
До 9 Смени дрогата брат че халюцинираш
14.
Ежко
04.06.2021 17:38:12
2
3
Малиииии.....!
Начи всичко, което съм писал само се потвърждава.
Пясъчните кули на РР сами се срутват от сламени човеци...., пишман макроикономисти /за недомислещите има разлика между корпоративни и публични финанси, както и макро и микроикономика/.
Та шофьорчето стана за един сен директор на НАП и сега му лъсна на@каното отзадие.
Ама тоя ми ти министер как го защитава. Като първата си льобоф!?!?
Румене .....с тия бомби дето фърли в министерствата, после кой ще мие оцапаното?
13.
Някой
04.06.2021 17:09:30
1
11
Спецов още нищо не е направил, но министъра вече е доволен от него. Интересна работа.
12.
Военната хунта
04.06.2021 16:49:37
3
8
Радев, Асен, Б,.В. Спеца по точене на ДДС са позор , оставка и затвор!
Военната хунта вън, червени боклуци , Маямата, Христо джендъра и, Бонжев като не знаят закона да си ходят у дома , улични долнопробни кюстендилски мърши.
Гей дружеството от миналото лято, смотаняци миризливи, долни леви педали! Ще си вземат по 6 заплати от гърба на данъкоплатците , а за фирмите не отпускат средства.
11.
ето истината
04.06.2021 16:02:58
0
10
Румен Спецов, е получил лично ревизионния акт на фирмата си, в който е било написано, че има задължения за ДДС от 1.2 млн. лв. Имал е един месец да подаде възражение, поискал е полагащото му се по закон удължаване на този срок с 1 месец, който той е използвал, за да продаде задлъжнялата фирма на малоимотен гражданин
10.
Крадците на Черепа са на власт
04.06.2021 15:37:51
2
12
НАП има система за всички длъжници на ДДС, а фирмата на Спецов фигурира в нея и той лично е получил ревизионния доклад.

Спецов обаче е предложил удължаване с 1 месец, като през това време е продал фирмата си на малоимотен човек с криминално досие.

„Срамно е шефът на НАП да е обвързан с източване на ДДС“
9.
Предстои най-голямата да стане най-малката
04.06.2021 15:06:13
11
10
Не е важно какво е казала най-голямата партия, а какво ще правят Флагман след като най-голямата партия стане най-малката. А това се очаква да е скоро
8.
Череп Черепу око не вади!
04.06.2021 14:51:24
5
16
И двамата са калинки-стръвници от квотата на Божков!
Министърът фалирал с 9 млн. паунда задължения,прехвърлил ги в офшорка, културиста на Черепа, същия далавераджия!
След като минала ревизията и преди да му се връчи акта за начет, продал за 500лв фирмата си на прошляк с досие!
Факт,който е проверен и дори БСП го показаха!
Мунчо на Черепа вЕрва,на фактите не!
7.
:d,rk
04.06.2021 14:50:34
0
16
Правилата са еднакви за всички,ако го е направил да си носи отговорността!
6.
Ха ха ха
04.06.2021 14:43:05
7
9
Коя е най голямата партия... Тая дето си даваше общинската субсития ли... Лайноядци.
5.
петко
04.06.2021 14:10:24
6
14
Културиста клати министъра
4.
Коцето
04.06.2021 14:03:40
17
18
Голяма атака срещу тоя шеф на НАП.Значи ги е страх от него и не могат да го контролират.
3.
Моряка
04.06.2021 13:39:20
15
16
Ето такива мижитурки ще ни управляват вече. Учил не знам къде си и какво от това? Той по рождение не става...................
2.
*********
04.06.2021 12:48:18
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Шушумигата Асен
04.06.2021 12:37:13
16
19
Такава калинка си, че нямам думи...разрешават ли ти да отидеш по голяма нужда
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори