×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са най-значимите тенденции в интериорния дизайн на кухня през 2021?


04 Юни 2021, Петък, 10:51 ч.

В зависимост от интериора, кухнята може да не е само за готвене – там би могла да се помещава и масата за хранене

Интериорният дизайн е като модата в облеклото: тенденциите се променят и за да сте актуални и в крак с времето, трябва да ги следите. Ако ви предстои да обзавеждате нова кухня или пък ще ремонтирате старата, ще ви бъде полезно да знаете какви са най-актуалните тенденции през 2021 г. 

Кухнята е едно от най-важните помещения в дома. Тя трябва да е максимално удобна и практична, тъй като домакинските задължения се извършват ежедневно. Уредите трябва да са разположени така, че да могат да се ползват при нужда, хигиенизирането също трябва да е максимално улеснено, тъй като неиземнна част от готвенето е и цапането. 

В зависимост от интериора, кухнята може да не е само за готвене – там би могла да се помещава и масата за хранене. Ако жилището е в американски стил с отворени пространства, кухнята играе ролята и на трапезария. В случай че пространството е едно, кухненският кът е добре да бъде визуално отделен, с парапет, по-различен цвят стена или някакъв друг отличителен знак по ваш избор. Тази тенденция се запазва и през 2021 г. 

Бели стени и плочки, черни шкафове

Когато става дума за цветове, бялото остава най-популярният и желан избор и през тази година. Другите светли цветове също са актуални – светлосиво, бежово и много светлозелено. Те са семпли, но придават стилен вид на кухнята. 

Червеното и другите агресивни цветове се считат за ретро. Ако искате да има контраст, най-добре е стените и плочките да са светли, а мебелите – тъмни. При шкафовете кафявото и черното са класика и никога няма да излязат от мода. Ако сте любители на по-ярките цветове, по-добре сложете такива в някоя от другите стаи. За кухнята съветът на интериорните дизайнери е да се придържате към изчистените и семпли линии. 

Край на масивните шкафове в горната част

Огромните кухненски шкафове над мивката определено не са хит в последно време, а тенденцията се запазва и през 2021 г.  Вариантът е изобщо да няма такива и да се освободи повече пространство. Това ще направи кухнята да изглежда по-голяма, по-светла, по-уютна и по-удобна. Ако все пак имате доста съдове и се налага в горната част да се сложат шкафове, е подходящо да се монтират малки открити рафтове или такива от стъкло, които да играят и ролята на декорация. 

Плочки вместо ламинат

Ламинатът доскоро беше предпочитан избор за подово покритие на цялото жилище, но тази тенденция се променя, поне що се отнася до кухнята. Хит за 2021 г. са керамичните плочки. Те са по-лесни за поддържане и почистването им не изисква време и усилия. Освен това, има много богат избор на цветове, а някои са изработени така, че да наподобяват друг тип материал. Това прави визията на помещението по-интересна и раздвижена. 

Мраморен плот

Мраморните плотове водят класацията през тази година. Мраморът е надежден и устойчив материал и придава елегантност, стил и класа на кухнята. Разбира се, изисква поддръжка, но това важи за всеки материал. Почиства се и лесно. Други предпочитани материали за кухненския плот са кварцът и гранитът. 

Интересен вариант е и плотът от стъкло. Той е лесен за поддържане и задържа по-малко мазнини, в сравнение с другите видове. Препоръчва се стъклото да е огнеупорно, за да издържа на високи температури. 

Метални покрития

Металните покрития определено са тренд през 2021 г. Много актуално е розовото злато за мивката, съчетано с повърхност в по-семпъл цвят. 

Раздвижено осветление

Доскоро с осветлението в кухнята не се правеха експерименти, залагаше се на стандартни полилеи или лампи. Тенденцията за 2021 г. обаче е да има раздвижване, като се залага на по-нестандартен дизайн на осветителните тела. Актуални са групите от три до пет лампи с интересен дизайн, точно над масата за хранене. Също така и малки модели в ъглите, както и светлина в различен цвят. 

За мястото, където се готви, се запазва тенденцията за лампа с директна светлина, а повече раздвиженост може да се постигне със скрити LED светлини.

Еко кухнята е на мода

Еко и био са две думи, които използваме все по-често за най-различни аспекти от живота.  Да се живее с мисъл за опазване на околната среда вече е мисия на все повече хора. Ето защо не е чудно, че и в кухните се запазва тенденцията обзавеждането да е от екологични материали и за направата му да са изразходени по-малко вредни емисии. Това се отнася както за големите мебели, така и за приборите, съдовете и аксесоарите. Ако отвсякъде изскачат пластмасови елементи, това няма да е модерно със сигурност, пък и не е естетически красиво. Един пластмасов контейнер за боклук може да загрози цялото пространство. Ето защо е хубаво да се заложи на естествени материи, например бамбук и дърво. 


В категории: Лайфстайл


България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори