×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След успеха в Бургас, монтират боларди и в пешеходните зони на Созопол


След успеха в Бургас, монтират боларди и в пешеходните зони на Созопол
Подвижната механична бариера ще ограничи достъпът на автомобили в периода 1 юни – 30 септември
22 Май 2021, Събота, 11:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Първото ограничително средство ще бъде поставено до алеята към Централния плаж

По примера на Община Бургас и администрацията в Созопол ще забрани достъпът до алеята към Централния плаж чрез автоматична бариера тип „болард“. Тя ще е активна в периода 1 юни – 30 септември, като достъп до зоната ще се осигурява между 6:00 ч. и 10:00 ч. всяка сутрин само за сметопочистващата машина и за доставчиците на заведенията в района, съобщават от екипа на кмета Тихомир Янакиев.

След този времеви диапазон всички нарушители ще бъдат санкционирани съгласно Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на общината.

„Извън упоменатия времеви интервал достъпът за движение по алеята ще бъде разрешен само за автомобилите със специален режим на движение.

Контролът по опазването на реда ще бъде строг, за да бъде южната алея обособена като спокойно място за разходка и спорт, на което безопасността на пешеходците да бъде осигурена“, съобщават още от администрацията.

Припомняме, че в края на м.г. община Бургас въведе пилотно ползването на болард с цел да се ограничи достъпа на автомобили до определени пешеходни зони.Такива на територията на морския град има вече на няколко места в града – ул. „Възраждане“, ул. „Софроний“, ул. „Александровска“, на входа на велоалеята след паркинга на Северния плаж, ул. „Пейо Яворов“ и на два от входовете на Морската градина. 

Опитът от прилагане на такава система в други населени места сочи, че тя осигурява безопасен и ефективен начин за регулация в участъците, в които е установен засилен автомобилен и пешеходен трафик. Чрез контролирания достъп ще се осигури свободен достъп на МПС на живущите в тези зони и възможност за обслужване на търговски обекти в не толкова натоварен предварително определен интервал от време в ранните часове на деня.
 


В категории: Созопол


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
до 4
02.06.2021 23:36:43
0
0
Ами не плащайте бе тъпанари. Ако нито един идиот не си плати всички места ще са свободни за ползване съгласно зздп. И без това плащате огромни данъци за разбита инфраструктура, нямате НИТО ЕДНА здрава улица, всичко е пумия, тотално селски път. За кола, която в Созопол има данък 90лв, почти във всяка една друга община е 40-50. Освен това този платен абонамент е обирджийска схема, първо защото тези места трябва да са някакъв процент от свободните, второ защото е дискриминация спрямо доста хора, трето защото няма ред и може бай хой да си плати еди си колко места където реши без дори да има автомобил, четвърто защото се чертаят на места където ЗАКОН за ДП не позволява паркиране, което ги прави нищожни, което ме навежда на мисълта, че това лято някои хора на държавна работа ще се наядът на хой доволно. Примерно на еднопосочна улица паркирането в лявата част на платното за движение е абсолютно забранено, а там са разчертани места. Добре че преди няколко години си взехте поука, че махнахте знаците за забранено паркиране и престой пред тези места, че и той ви отменяше маркировката. Та работата в Созопол е сери вътре. Всеки краде с гъза си, новия кмет и той хубаво ви пълни ушите с лимонада, защото созополии сте прости и наивни, но за сметка на това нагли. Пример за това са повечето скъсани равадинци дето се пишат созополии ама са неблагодарни, че дойдоха хора от вън да ги научат да правят пари, ама и това не научиха както трябвя. Повечето не са ходили по-далече от Бургас, освен ня екскурзия с автобус, където пак ходят като мазните селяни с провизии за 2 седмици, кюфтета и домати, инвестиция, пък те са за три дни, дефакто пътуват с буса и ядът, това е екскурзията.. а и вечерта в хотела ако има шведска маса да напълнят по една торбичка провизии и кирията е окей. Същите тия цървули си мислят че света се върти около тях и че са хванали господ за уя, и почва голямото перене и мутреене, та после им се случват само хубави работи, я някой проверчица от някои институции и инспекции, там пак инвестиция, щот созополии предпочитат да дадът за рушвет отколкото всичко да им е изрядно. Созополии сте добре и сте хубави хора ама само в мечтите ви породени от нереалистичната ви представа за себе си, произтичаща от малкия капацитет на умовете ви и липсата на контакти с наистина умни и ерудирани хора, просто защото тези хора са ви преценили правилно и ви се присмиват. Жалки сте, затова сте на този хал. Освен това сте най-големите лицемери, няма по-големи никъде, всичките се храните зад гърбовете, а като сте заедно сте големи приятели. Интриганти и интересчии, мишоци. Ако можете да се видите отстрани, не знам дали ще осъзнаете колко сте прости, пак стигаме до ограничените ви умове.
16.
запознат
23.05.2021 08:07:19
0
1
Абе тези коментиращите не можаха ли да разберат ,че в Морската градина след тези боларди не е пешеходен ,а такъв с ограничена пропусквателен режим за МПС ! това че карат колоездачи с по 40 км и си имат вело алеа означава ,че може сърфисти и хората работещи в солнците да го ползват с МПС_таааааа . Като не ви харесва се разхождайте другаде ! А не да ходите по асфалта и да си мислите че сте безмъртни ! и че този път е горска пътека за разходка да ви е ясно !
15.
*********
22.05.2021 17:03:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
До 6
22.05.2021 16:32:47
0
2
То пък един отбор..... Колчетата по алеята вършат повече работа. Но важното е колчета да има. Привилегията за 70 кинта на паркомясто си остава на созополии. Отбора трябва да се храни. Или да се пои е по точното.
13.
До 6
22.05.2021 16:32:16
0
1
То пък един отбор..... Колчетата по алеята вършат повече работа. Но важното е колчета да има. Привилегията за 70 кинта на паркомясто си остава на созополии. Отбора трябва да се храни. Или да се пои е по точното.
12.
Бегач
22.05.2021 16:21:41
0
5
Не знам за какъв успех ми говорите,оня ден един бял джип Бмв щеше да ме блъсне на велоалеята за солниците.И е пълно с движещи се коли в този район.Постоянно.
11.
Бегач
22.05.2021 16:20:15
0
6
Не знам за какъв успех ми говорите,оня ден един бял джип Бмв щеше да ме блъсне на велоалеята за солниците.И е пълно с движещи се коли в този район.Постоянно.
10.
*********
22.05.2021 15:42:51
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
зависи
22.05.2021 15:33:19
0
9
колко привилегировани могат да ги елиминират и да си минават спокойно.Всъщнос,в Морската градина в Бургас обезпокоително се увеличи броят на МПС-тата,които се движат по алеите.Не става дума за колите на поддържащите парка.
8.
Може би...
22.05.2021 14:35:49
1
12
...някой знае как се спортува и разхожда спокойно по южната алея, която в частта си по крепостната стена не е алея а безкраен ресторант. Ей така, спортуваш си и се разхождаш спокойно между маси с клиенти и сервитьори носещи табли с манджи.
7.
_nib_ до 4
22.05.2021 13:52:26
0
7
Не се ослушвай момче....Купи си парко мясно или гараж....че до година-две тези 70 лева ще ти се струват жълти стотинки.И в Бургас има тарикати които се ослушват и си мислят че някой им е длъжен да им осигури безлатно паркиране....
6.
созополски селянин
22.05.2021 13:39:49
1
10
До 4 ти.
Все пак забрави най-важното.Несебър уж е най-богатата община, ама се отказаха да издържат футболен отбор, нито имат стадион като нашия.Ние може да сме фалирали, ама имаме отбор и стадион.На гол тумбак чифте пищови.
5.
Модераст = Педераст
22.05.2021 13:01:38
1
7
Къде в Бургас ги има,
че да отида да ги видя?
4.
Пари има
22.05.2021 12:25:12
0
15
Плащат го гражданите без значение кой ще изпълни поръчката. Пари има. След като в Созопол се плаща по 70лв за паркомясто НА МЕСЕЦ-пари има. За разлика от Созопол в община Несебър намалиха от 40лв на 20лв паркомястото. Много сме добре в Созопол печелим тройно на Несебър и плащаме четворно за паркиране. Честито на печелившите.
3.
Урко
22.05.2021 12:18:57
0
19
Ко станà с европейската морска алея на Харманите? Уж щеше да се вижда морето,но пак върнаха старата цигания, ЗАЩО бе кмете допускаш старите грешки? ЗАЩО не искаш Созопол да прилича на истински курорт, а на бит пазар? Пълен т*Шак е в тая община измислена!
2.
Мени мъ интерисувъ
22.05.2021 11:59:00
3
9
How much? И кой ще вземе поръчката?
1.
Коментар:
22.05.2021 11:36:23
0
7
За 2021 пак е добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори