×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев поиска от служебния кабинет война с купения вот и ревизия на държавата


Радев поиска от служебния кабинет война с купения вот и ревизия на държавата
Президентът обяви служебното правителство за кабинет на демократичното единодействие
12 Май 2021, Сряда, 09:08 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Новото правителство трябвало да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно

"Макар и служебен, кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие. В него влизат хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални, професионалисти, доказани администратори и експерти, свободни предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди." Това обяви президентът Румен Радев на церемония на "Дондуков" 2 по представяне на служебното правителство. 

"Предстоят тежки месеци, тежко наследство и, разбира се, засилена съпротива от силите на статуквото. В тази обстановка пред този служебен кабинет стоят важни задачи - да гарантира нормалното функциониране на държавата, да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие, доколкото е възможно за два месеца, истинската картина за състоянието на държавата. И най-важното - да направи първата крачка към укрепването на държавността; да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно", добави Радев. 

По думите му - отиващото си правителство изцедило хазната със спорни проекти и безразборни предизборни харчове. То и абдикирало от отговорност, като не внесло в парламента актуализация на бюджета. 

"Остави в най-трудния момент без финансова подкрепа пенсионерите, медиците и бизнеса", обяви Румен Радев. 

Служебните министри трябвало да положат максимални усилия, за да докажат, че грижата за хората е най-важният приоритет на всяко едно управление. 

"Вие ще трябва да преодолявате последствията от пандемията, да въведете ред в хаоса с ваксинациите, да вземете тежкото решение за Плана за възстановяване и устойчивост. Той бе разработен изцяло в достатъчно секретна обстановка, без ясни публични критерии от предишното правителство, което отказа да го внесе в европейските институции", обърна се президентът към министрите. 

Румен Радев призова служебния кабинет да не отрича направеното от администрацията до момента. Той напомни и за някои от своите предложения за проекти в различните сектори, които били неглижирани от досегашното управление. 

"45-ят парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона. И това е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания", каза държавният глава. 

По думите на президента служебният кабинет доказва онова, което за съжаление не било постигнато в 45-ото Народно събрание - че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България. 

"Нещо повече, аз оставам убеден, че бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността, закона и родолюбието. Вярвам, че демократичното единодействие на личности от разни хоризонти ще ни изведе по пътя към демократична, достойна и просперираща България", добави Румен Радев. 

Той поздрави служебните министри за куража да поемат отговорност "в тази изключително сложна обстановка". 

"Вярвам и в подкрепата на българското общество, което показа, че не иска да живее постарому. В тази ситуация управлението на страната изисква лидерство, професионализъм и отдаденост. Затова и моят избор се падна на хората пред вас", обяви Румен Радев. 

След това той изреди имената на всеки един от членовете на служебния кабинет, като представи накратко биографиите им. 

 

 




19
Коментара по темата
19.
T Ж,,,,,,,,ОВ
12.05.2021 13:48:47
4
2
ГЕШЕЕЕВ ? КО ЧАКАШ ? ТОЗИ Ф ,,,,,,К,ЗАЩО Е НА СВОБОДА ?
18.
МАЗУРЕК
12.05.2021 11:22:58
7
8
От днес навлизаме в трайна политическа криза .Поне още 3-4 избора за Народно събрание ще има до края на 2022 . Генералите качиха народа на въртележката.
17.
Прост комуняга
12.05.2021 10:36:26
12
6
Браво фатмак, ти си човека.
16.
До 11
12.05.2021 10:33:49
6
20
Могат, могат...Достаъчно е само всеки министър да си провери министерството, къде са му парите, кой ,къде и за какво е харчил последните 6 месеца и това си е вид ревизия !Финансовия е достатъчно да обяви още утре какво е състоянието на фискалния резерв , на бюджета и на външния дълг.
Но действителното, не изрисуваното в сайта на МФ.
Проблема ще е дали искат да го направят?
Нали се сещаш, че ако се окаже нещо много по-различно и по-лошо, кой първи ще ревне -ЕС, защото ще се окаже , че не са дремали, а са спали и са се прегръщали с Боко!
15.
Народа на Бг.
12.05.2021 10:24:15
11
25
Ако Успеем да изключим Крадливият и Лъжлив Престъпник боросоФ от живота си,
всички други новини за България са положителни и приятни за хората,
А ако бъде осъден и пратен там, където му е мястото,
Ще има Всенародни веселия!
14.
Tsatsata
12.05.2021 10:23:37
2
25
Един генерал с президентски указ назначава друг генерал да ръководи държавата, на мястото на трети генерал ...
Колко генерали , всъщност, има тази обрулена страна?! Армия няма, генерали бол...!
13.
Др Иванов
12.05.2021 10:21:26
9
18
Браво…И всички виновници-гербаджии в затвота
12.
Голямо хлъзгаво чалгарче
12.05.2021 10:19:06
9
15
Пременил се Илия, пак в тия. Нашите стават ваши, Вашите стават наши. Ако Фатмака иска крещяща ревизия тип Манолова ще му изяде главата, ако е поел ангажимент за Македония пак ще му изяде главата, има свестни хора в това правителство и пак ще бъдат употребени гнусно от глупост и дупедавщина. Първо свършете нещо добро, тогава каквото има за изчегърване само ще си замине. Есента ще ври и кипи, дано нещо по-нормално се случи тогава ама надали.
11.
MiB
12.05.2021 10:09:00
19
18
Нямат правомощия. Ревизия могат да направят, ама на прашките на Деса и чорапите на Румен! Задачата е да се организират прозрачни избори. Нищо друго.
10.
Бойко Толупчето
12.05.2021 10:00:27
8
17
Бах маа му, у жипката дали остана нафта!!!
9.
Отдавна чаках нормално мислещ и говорещ премиер
12.05.2021 09:57:22
16
32
Отдавна си мечтаех за премиер, който да говори нормално и да си личи че има интелект. Бойко толкова ниско свали летвата, че Янев ми се струва като Айнщайн сега
8.
И бойко понякога плаче
12.05.2021 09:55:57
4
9
Той да се обръща, аз не подсмърчам
7.
До 1
12.05.2021 09:48:25
8
17
Обърни се към Бойко,всички доставчици са негови.
6.
СТАНКО ТЪПОТО
12.05.2021 09:44:10
5
9
Сега не знам, възмутен ли съм или не.
5.
Фикуса
12.05.2021 09:42:34
14
31
Ей сега ще видите какво е истински ГЕНЕРАЛ!!!
4.
Малко гербаво хюмне
12.05.2021 09:39:52
7
16
Чакам Шехерезада да си го извади и да ми пусне някоя опорка и ва мятам, ей мишки!!!
3.
Сандо
12.05.2021 09:38:11
14
26
Точно така, успех, най после!
2.
Иван Костов
12.05.2021 09:31:15
10
24
Да почват и Ваньо каскета
1.
Ред сълзи, ред сополи
12.05.2021 09:13:42
19
43
На Бойко му свършиха носните кърпички. Някой доставчик?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори