×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво е полезно за домашните ни любимци?


19 Април 2021, Понеделник, 11:41 ч.
Автор: Флагман.Бг

Значително предимство на сухата храна за домашни любимци пред домашните храни е максималното удобство при храненето

Домашните любимци са сладки същества, които носят радост и любов. Разбира се, когато за първи път си вземете котка или куче, трябва да сте наясно, че трябва да се грижите за животното като пълноправен член на семейството - да го разхождате редовно, периодично да го къпете, понякога да си играете с него, правилно и пълноценно да го храните.

За да се направи правилният избор на храна за кучета и храна за котки, отговарящ на естествените им нужди, е необходимо да се познават особеностите на храненето на домашните любимци.

Не е лесно да съставите самостоятелно балансирана диета за животно у дома, защото трябва не само да знаете всички негови нужди, но и да приготвите вкусна и здравословна храна за вашия домашен любимец същевременно, прекарвайки много време и усилия върху тази задача. В такива случаи на помощ идват добрите производители на качествени натурални храни за домашни любимци, чиито опитни диетолози взимат предвид всички физиологични характеристики на животното.

Помислете за основните предимства на сухата храна за кучета и котки пред диета, изготвена от самия собственик:

Сухата храна е полезна

Пълноценната храна (суха и консервирана) е продукт от животински и растителни суровини, с добавка на витамини и минерали, произведен под строгия надзор на специалисти. Всички компоненти на храната за кучета и котки са подбрани в такива пропорции и количества, за да осигурят на животното необходимите хранителни вещества - мазнини, протеини, въглехидрати, микроелементи. 

Удобно е за хората

Значително предимство на сухата храна за домашни любимци пред домашните храни е максималното удобство при храненето. В крайна сметка сухата храна за кучета или котки е достатъчна само да се сложи в купа и закуската, обяда или вечерята е готова! Не забравяйте да осигурите постоянен, свободен достъп до прясна питейна вода, когато храните животното си със суха храна.

Спомага за денталната хигиена на животното

Когато кучето или котката дъвче сухата храна това помага за почистване на зъбите на животното. Но не забравяйте, че не трябва да смесвате сухата храна за кучета и котки с „храна от масата“, защото това може да доведе до нарушаване на деликатния баланс на храносмилането при животното. Изключение от това правило може да бъде периодът, когато домашният любимец се адаптира към суха храна.

Позволява голямо разнообразие

Асортиментът от готови храни за котки и кучета е много голям, така че лесно можете да закупите сухата храна, от която се нуждае вашето животно. Когато произвеждат храна за кучета и котки, производителите вземат предвид възрастта на животното, породата, теглото. Също така се препоръчва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, когато избирате суха храна за кучета и котки. Това ще ви помогне да намерите правилната храна за вашия домашен любимец.

Как да направите правилния избор?

Сухата храна за кучета и котки обикновено се разделя според качеството на три класа:

Супер премиум клас 

Професионална и доста скъпа храна за кучета и котки. Съдържа висококачествени компоненти в специални пропорции. Само в този клас храна се оценява не само количеството и качеството на протеина, но и аминокиселинния състав. В допълнение, такава храна за животни съдържа специални добавки, които предпазват животното от болести и подобряват здравето. 

Премиум клас 

Компромис между качеството и цената на храната за кучета и котки. Можете да намерите храни произведени от качествени продукти, които отговарят на основните нужди на организма на животното като въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали. В този клас обаче ще е трудно да намерите специална храна за кучета и котки, склонни към определени заболявания.

Икономичната класа

Евтина храна за домашни любимци. Тук страничните продукти се използват като основни източници на протеин и в малки дози. Сухата храна за кучета и котки от този клас съдържа зеленчуци и зърнени храни, но витамините и минералните добавки обикновено не се предлагат. В този клас можете да намерите суха храна с разнообразни вкусове, но изборът не е толкова голям.

Храната за котки и кучета се различава по състава и качеството на продуктите, от които е направена, съотношението на хранителните вещества, технологията на производство и цената. Не бива да спестявате от здравето на домашните си любимци! Тъй като кучетата и котките са месоядни животни, месото, а не карантията, трябва да оглави списъка от съставки. На второ място са зърнените култури, последвани от други важни компоненти:

Храната за кучета трябва да съдържа най-малко 22% протеин (протеин), а котешката храна трябва да съдържа поне 28%. Изключение може да се направи само за медикаментозна храна за животни, предназначена за хранене на домашни любимци, които се нуждаят от специална диета.

Не забравяйте, че здравето на вашите домашни любимци е във вашите ръце!


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Георги
19.04.2021 12:08:03
0
3
Постоянни грижи и любов !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори