×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Войната наближава? И Великобритания изпрати тежко въоръжен миненосец с ракети в Черно море


18 Април 2021, Неделя, 08:27 ч.

Кралския морски флот изпраща ескадрен миноносец тип 45 с управляеми ракети и фрегата тип 23 за противодействие на подводници

Великобритания ще изпрати в Черно море два кораба от кралския морски флот на фона на нарастващото напрежение по източните граници на Украйна заради руските военни маневри. Това съобщава в. "The Sunday Times" с позоваване на високопоставени източници от флота.

Според публикацията, става дума за ескадрен миноносец тип 45 с управляеми ракети и фрегата тип 23 за противодействие на подводници. Двата кораба са част от в оперативно-тактическа група в Средиземно море. Двата кораба ще влязат през Босфора през месец май.

Прехвърлянето им е сигнал за солидарност с Киев, след отмяната на американската заявка за изпращане на два кораба от военноморските сили на САЩ в Черно море, предава Блиц.

Припомняме, че на 17 април отряд от 15 кораба от Каспийската флотилия на руските ВМС навлезе в Черно море. Сред тях има три артилерийски и осем десантни катера, както и кораби по поддръжката.


В категории: Политика


24
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
24
Коментара по темата
24.
мислещ
18.04.2021 16:02:46
3
2
Кеф ми прави да гледам разни русофоби американофистици как се гърчат безпомощни като нямат никакви аргументи и повтарят някакви тъпотии, на които дори циганин от Столипиново не би повярвал!

Има да си мечтаете за някой като Елцин, ама нямаааа!
23.
до тъпак № 22
18.04.2021 15:56:00
3
5
Такива тъпаци-русофили, като теб. Разбра ли? Защото скоро любимата ти Русия ще започне да събира отпадъци и старо желязо - като клошар - и такива тъпаци като теб ще трябва да и правят дарения и подаяния.
22.
мислещ
18.04.2021 15:49:03
4
2
Пак питам- Тези фрегата и миноносец после кой ще ги вади от дъното на морето?
21.
Гарантирано от ГЕРБ
18.04.2021 15:15:54
0
6
Може да няма туристически сезон, но за сметка на това може да има война! Америка винаги мисли за България!
20.
do 19
18.04.2021 13:18:01
0
6
Напротив.......върни се и прочети предишния си коментар 11 и ще видиш,че ти започна ПРЪВ с обидите.....чети..чети....пък тогава ссе прави на интересен,или си мислиш,че на твоите обиди,ще си посипя главата с пепел и ще ти отговоря мило и хрисимо....да ама....НЕ....
Каквото повикало,такова се обадило....
И какво излиза в крайна сметка......,че ПРОСТАКА СИ ТИ....А НЕ АЗ......
И такъв ще си останеш,където и да си...и такъв ще си умреш....щото простака си носи простащината до гроб....
19.
ДО 16
18.04.2021 13:04:30
4
4
Малоумника си ти ! Като чета какво си писал и как обиждаш и на луната да отидеш ще си останеш БГ простак.Аз също съм живял и работил дълги години в друга държава и сега съм се върнал в България >Кое позволява на твоята простащина да обиждаш българите които са останали да живеят и работят в България.ПРОСТАКА СИ ОСТАВА ПРОСТАК ЗАВИНАГИ !!!
18.
Дернев
18.04.2021 12:41:15
6
2
Великобритсния е остансла някъде назсд във еремето и от там и са и действията. Но това ни показва на нас европейците, какво ни очаква, ско заменим европейските ни интереси с тези на САЩ, за които НАТО е само инструмент за постигането им. Изобщо не ги интерисува на какво обричат Европа и нас европейците. И ско избухне 3СВ, не Русия, а Франция и Германия ще са виновни, защото те не са готови да се откажат частично от суверинетет, като обединят армийте си и така поставят началото на единната европейска армия. Ако те не са разбрали,че без тскава не може да има общ и защитен суверенитет, означава че всеки момент, когато нещо не им изгодно, ще се изнижст  като Великобритания. Само че в 21в. Може да има само две велики сили в Европа- СЕЩ и Русия. . Ако е една, както е сега, в другата част на Европа няма малки и големи страни. Има територии които другите три ще си поделят, ако изобщо остане нещо зажделени и победители да го нсправят. Зависим от Франция и Гермсни. Трябва да го знаят, а и ние за да е ясно кскво да правим. Или обща армия или нов Вършавски договор. Поне мслко време ще спечелим. Дано дойде втирият акъл, този път на европейците.
17.
_nib_
18.04.2021 12:39:53
3
4
Туй рошууто...борката жонсън,много сий повярвало.Или изпълнява заповеди на задокеанския си господар...Също като нашите продажници.
16.
АБЕ МАЛОУМНИК
18.04.2021 12:32:36
4
5
ДО 11
Махнах се от Бегето заради такива като тебе и пак заради такива като тебе няма да се върна.....Защото навън има законност и ред и защото лоялноста и доброто отношение между хората се оценяват човешки и околните го ценят и ти отвръщат със същото....
Навън се почувствах човек ,навън се доказах като такъв и НАВЪН го ОЦЕНИХА.....
А не в България........щото и у Бегето съм работил и живял честно и почтено,но това се гледаше с насмеша........схващаш ли......
Тук може да има протести,ма тоя народ никой не го бръсне за нищо отдавна,не го ли разбра......
Материала е кофти...материала.....човешкия материал....
Останаха е такива като тебе,полуграмотни лумпени и селски тарикати на дребно,дето си мислят ,че са центъра на вселената с надуто его самочувствие до небесата без покритие......И такива ще си останете....жалки и смешни.със завистта и злобата си към тези,които са успели..........Дано го разбереш и проумееш,в което силно се съмнявам,защото имаш само въздух под налягане в и без това празната ти кратуна....
15.
Дернев
18.04.2021 12:30:20
4
1
Великобритсния е остансла някъде назсд във еремето и от там и са и действията. Но това нибпоказва на над европейците, какво ни очаква, ско заменим европейските ди и тереси с тези на САЩ, за които НАТО е само инструмент за постигането им. Изобщо не ги интерисува на какво обричат Европа и нас европейците. И ско избухне 3СВ, не Русия, а Франция и Германия ще са виновни, защото те не са готови да се откажат частично от суверинетет, като обединят армийте си и така поставят началото на единната европейска армивя. Ако те не са разбрали,че без тскава не може да има общ и защитен суверенитет, означава че всеки момент, когато нещо не им изгодно, ще се изнижст като Великобритания. Само че в 21в. Може да имажсамо две велики дили в Европа. Ако е една, както е сега, в другата чадт на Европа на на като и момент страни. Има териториии които другите три ще си оделят, ако изобщо остане нещо зажделени и победители да го го нсправят. Зависим от Франция и Гермсни. Трябва да го знаят, а и ние за да е ясно кскво да правим. Или обща армия или нов Вършавски договор. Поне мслко време ще спечелим. Дано дойде втирият акъл, този път на европейците.
14.
9 май
18.04.2021 12:04:19
4
8
Нещо си слънчасал май
Русия не е капитулирала при Наполеон и Хитлер, та ще го направи при Бай Дън. Всички добре знаят каква сила е Русия и затова само плямпат, но не смеят да нападнат
13.
Сталин
18.04.2021 11:49:27
13
4
При война която рано или късно е неизбежна
Русия ще потъне в кръв за 3 дена ще обявят капитулация. Турция ще се извърти и тя ще ги нападне.Всичките съюзници на Русия ще дадат на зад.
12.
истината
18.04.2021 11:20:16
0
5
Svetla Mateva
Робството е ВЪТРЕ в нас
Искаме някой да ни каже цялата Истина,
Да ни каже какво да правим,
Ако може и да го направи заради нас,
А после да ни дари свободата.
Свободата, да стигнем пак до същата безизходност,
Която сме построили с действия и бездействия,
И с РОБСКОТО очакване все някой да ни спаси.
Елитите ни възпитават да чакаме Спасители,
Да не предприемаме нищо, защото сма малки и слаби,
Защото имаме нужда от Посредник,
Защото не знаем,
Защото не можем,
Защото не разбираме.
Защото сме несъвършени.
А ние се съгласяваме!
Изпадаме в инфантилен режим.
Прехвърляме всичките си отговорности на суверена.
И придобиваме характер и очаквания на рафиниран РОБ.
Който чака да бъде спасен
И от един плантатор да иде на друг.
Стига да го бие по-малко.
Стига да го лъже по-красиво.
Стига да му ОБЕЩАЕ.
Да му продаде НАДЕЖДА.
НИКОЙ няма да дойде да ни спаси!!!
Никой не ни дължи да ни измъква от тинята на собственото ни безхаберие.
Никой не иска робската подтисническа раса, озлобената и оскотяла от хилядолетия заблуждения и самозаблуждения, да й дарява какъвто и да е вид свобода.
Защото свободата не може да бъде дарена.
Може да бъде извоювана.
Няма Алианси, Федерации и каквото и да е там спасителско звено, което би ни спасило от каквото и да е, ако не е от своя страна да ни пороби.
Истинските спасители чакат от нас знак, че сме достойни.
Че сме еволюирали и готови да бъдем отговорни, да Действаме, да се борим, да дерзаем, а не да чакаме апатично и жертвено.
Ще спасите ли давеща се отровна змия на лодката си?
Не ви харесва как живеете?!
Не сте съгласни да издевателстват над вас?!
Не искате да се гаврят с вас и децата ви?!
Не желаете да ви управляват психопати?!
Не издържате на ежедневния терор?!
НАПРАВЕТЕ НЕЩО!
Даже нещо малко да е.
Стига сте чакали.
Излезте, говорете, събирайте се,
Обединявайте се.
Публично обявете позициите си.
Просто покажете на всички и на себе си, че не сте роб.
Страхлив и послушен.
Уплашен и отчаян.
Просто излезте от ступора!
Защото идват за децата ни.
Разиграва се бъдещето на цивилизацията ни.
В следващите месеци и години,
Ако не покажем, че сме достойни за титлата човек,
Нищо чудно и да бъде заменена-
С която си изберете: киборг, био робот, служебен продукт...
Това обръщение не е към ОРГАНИЧНИТЕ ПОРТАЛИ,
А към останалите ЧОВЕЦИ.
СВОБОДАТА Е АКТ ОТВЪТРЕ НАВЪН!
11.
До ами
18.04.2021 11:16:44
4
12
Тези изтъркани опорки знаеш къде да си ги навреш, нали?! Знам че с гладък мозък не се спори, но ще попитам- а защо тези 3 милиона българи са навън? Защо държавата ни е превърната в кочина? Защо от близо 9 милиона станахме 6? Руснаците ли са виновни пак или май топката е в нашето поле, но сме твърде големи комплексари за да го приемем? Всичките са ни виновни, само ние сме ок, така ли? Още са ни виновни комунистите, те колкото Йода ли живеят? Да не стане така и след 50 години пак те да са виновни? Затова са създадени полуидиоти като теб, МАСОВО!! Да вярвате на всички простотии, които могат да ни оправдаят в безсилието ни да бъдем нормален народ!! И вие да им вярвате безкритично и да се хилите като тикви! Празни тикви.....
10.
мнение
18.04.2021 11:02:10
5
10
През призмата на моята възраст , като човек мислеш , четящ малко ми се вижда
странно начина на мислене . Първо научете историята .Ние не сме поколения които знаем какво е война , само виждаме по телевизията. Но каква ли песен ще запеете пишещите ако има воина .
За населението в Украйна е доста странно , че имат такава негативна нагласа
към Кремъл. да оставим че след 1990 г има разделение на СССР ,но всички бивши в нея знаят , помнят 1944 г , боят
заСевастопол и поврата на воината . Милионите жертви на едно нападение на Германия то и Наполион е нападал Русия. Има една истина - дългата ръка на ЦРУ
която над 25 г е работила в Украйна ,но раната от войната е налице .
Когато говорим за геополитическо вижте къде е САЩ и къде сме ние ?
Задайте си въпроса , колко държави САЩ напада , разрушава за свои цели , и Вие пишещите помислете , защо искат воина в момента .
Те нападната защото някои им пречи в Ирак, Сирия , Югославия утре може и нас да нападнат и защо в името на какво .
Борба за Крим - в момента следя турски исторически филми , където периода е преди създаване на Турция като държава се говори за Крим , които те дават на Русия
Така че нека да мислим преди да говорим .
9.
хаха ИЗМАМА
18.04.2021 10:59:07
3
4
ВСИЧКИ ТЪПИ КОМЕНТАРИ ЗА ТАЗИ БЕЗСМИСЛЕНА СТАТИЯ СА ПИСАНИ ОТ ФЛАГМАНСКИ """ЖУРНАЛИСТ""!!!!!!!!!!ХАХА ЧЕ И ВОТ СИ СЛАГАТ !!!!!!!!!ЛОВИТЕ ШАРАНИ НА ГОЛА КУКААААААААА????????????ИЗМАМНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8.
Хегеловата диалектика
18.04.2021 10:47:29
6
4
действа безотказано - и в местен, и в световен мащаб! Разделяй и владей! Половината стадо лае срещу другата половина, вместо да си отвори очите и да види че всички млекодаващи биологични единици в света трябва да се обединят срещу общия си глобален враг, който контролира всички "държави". Както е било поръчано на Шекспир да ни уведоми, светът действително не е нищо повече от сцена и всички геополитически игри не са нищо повече от театър за будалите, докато собствениците на света се подготвят за световното си господство. Трите световни войни са планирани преди още да започне първата и всичко върви по разписание. За наше нещастие, паднало ни се е да сме все още живи в самия край на играта...
7.
АМИ
18.04.2021 10:42:36
11
8
Ти бе отворен.....
до 6
Почти 3 милиона нашенци,емигрираха на Запад,в това число Щатите и U.K.....щото е ,,кофти,,..... ма никой не драпа да оди в любимата ти Раша.....????
Защо ли.....??? Само питам ...и отговор не искам.....
6.
До 3
18.04.2021 10:03:51
7
17
Лошото е, че ти не само не мислиш с гъза си, а реално въобще нямаш мисловна дейност! И не си сам, разбира се. Създадено и подготвено е вече цяло поколение ограничени, затъпели и обездвижени дебили като теб, на които наготово им се слагат заучени клишета в тъпите кратуни, за да могат като папагалчета по цял ден да ги ръсят навсякъде!! И точно Ти да съветваш някой да не мисли с гъза си е повече от гротеска, при положение че едвам намираш пътя до вас, след като си купил хляб! И малко по темата- ако мислиш, че точно Великобритания е символа на свободата и равноправието в Света, то заповядай в една от многобройните им колонии и го сподели с местните. Ще видиш колко бързо главата ти наистина ще бъде превърната на гъз!! И последно, ако наистина мислиш, че България, която от 30 години не е под руско влияние е наистина свободна и независима страна, то Ти си един щастлив млад свободен човек!! Нещо като "свободно отглеждана кокошка"!!!!
5.
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ
18.04.2021 09:49:53
16
10
до 3
Ма иди,че обяснявай.........
Ганьо се хванал за Русията като удавник за сламка и кисело пърдят русофилите като ги настъпят по кокалчето......Ама на блядовете изобщо не им пука за нас,даже Путин в едно интервю дословно беше казал...,,Българите сте народ ,достоен за презрение,, За какво повече да говорим....
4.
Тия на служба в аглийския флот не ги мисля
18.04.2021 09:43:19
7
20
Всички се правят на модерни като изпращат "послания" далече от дома си. Ако Русия напълни водите около острова с флота си и им скрие слънцето със самолети др,га песен ще запеят. Убеден съм, че изобщо няма да притеснят руснаците, още повече че за нула време могат да прехвърлят и останалите си флотове в Черно Море и да им затъмнят небето с изтребители. А за подводниците им да кажете нещо? Убеден съм също че Турция няма да изпрати никаква помощ на НАТО и се чудя кога ли ще напусне пакта
3.
До НЕмислещия №1
18.04.2021 09:29:14
21
16
Не мисли с гъза си!
Тези кораби са изпратени с послание до болшевишките орки в Кремъл, които по стар руски обичай разбират само от дебелия край на тоягата. Посланието е ясно - спрете вече да "освобождавате"! Нали точно с "освобождения" са се разширили толкова и са поробили толкова народи, като ограбват природните им ресурси, които после продават, за да се изхранват и въоръжават.
Нали и България след т.нар. "освобождение" бял ден не е видяла от проклета (според Г. Раковски) Русия, защото не пожелахме да станем губерния на алчните, пияни, зомбирани и гладни "освободители".
2.
ТИ ПА
18.04.2021 09:24:25
16
12
Си много загрижен нещо.....???
до мислещия 1
Ма нищо не казваш,че цялата вина ,ако избухне въоръжен конфликт ,е на блядовете и хохолите ,да се правят на кой е по по -най......
И дано се разберат помежду си,щото никой няма да спечели,само ще има много жертви (повечето цивилни) ....
1.
мислещ
18.04.2021 09:04:30
11
28
Тези фрегата и миноносец после кой ще ги вади от дъното на морето?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори