×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави отложи за следващ парламент мажоритарната система и предизвика облекчение в сегашния


Слави отложи за следващ парламент мажоритарната система и предизвика облекчение в сегашния
Бойко Борисов провокира Слави, Татяна Дончева и Крум Зарков одобриха реакцията на лидера на ИТН
16 Април 2021, Петък, 13:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Изисква се сигурно Народно събрание, обяви лидерът на ИТН

“Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?” Това пита лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов с пост във "Фейсбук".

“Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?

Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.

За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си”, написа още Трифонов.

От ГЕРБ използват случая да атакуват ИТН за отказа им да одобрят въвеждане на мажоритарен вот сега. Слави Трифонов днес всъщност отговори на провокации от депутати от ГЕРБ и от лидера им Бойко Борисов през последните дни.

Днес парламентарният председател на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отказа да коментира темата. Той обясни, че Трифонов е бил ясен с поста си във „Фейсбук“.

Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!“ каза пред парламентарни репортери, че не е сега моментът за въвеждане на мажоритарна изборна система. Според нея това са елементарни номера на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Крум Зарков от БСП също коментира казуса. Той припомни, че и в предишни парламенти са заявявали своята позиция.

“БСП смята, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем не е удачна. В българските реалности тя ще доведе до много по-малко представителност, без да казваме, че ще доведе до по-лесното закупуване на мандати. В този смисъл ние не сме променили позицията си и не подкрепяме такава система за гласуване. Радвам се и виждам, че партията на Слави Трифонов също се отнасят отговорно. Въпреки че тяхната позиция е различна, те разбират, че това е плод на много сериозно усилие и обсъждане, каквото в този парламент, явно имайки предвид конфигурацията на силите, надали може да се състои“, добави Зарков.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
37
Коментара по темата
37.
До 36
17.04.2021 00:07:01
0
1
Приятелю, не може спускан капут да се подииграе на нас. Ние сме горди българи, и на нещастници като тоя не трябва дори да се обръща внимание.
36.
Слави се подигра с нас
16.04.2021 23:35:09
1
3
Такава е играта винаги. И чичко Тръмп обещаваше много неща 2016, едно от което беше да вкара Килъри в затвора, а още на следващия ден почна да обяснява каква готина мацка е и какво добро приятелче (което си е живата истина). Та след 4 години лъжи, 1 година в гнусната световна измама, и след "скорострелно" създаване на "ваксинки" и обещания да се доставят "по много мощен начин от войската!", дори и сега има много идиоти които плачат за него, продължават да се надяват че той играе N-Д шах зад кулисите и "добричките" ще спасят тях и целия свят. Може да сте чували за малоумниците QAnon. Имат съмишленици в целия свят. Дони продължава да раздухва тази идея с разни изказвания обаче, така че може би неговата роля в цирка не е свършила наистина.. Продължават да го спрягат и за президент 2024. Сякаш ще са живи дотогава...

MAGA е всъщност най-високата степен в сатанинската църква и Дони правеше и ще продължава да прави Израел "great again"! Политическата линия никога не се променя. Някой може да мисли, че казаното няма нищо общо с България, но това е голяма грешка.
35.
!:
16.04.2021 19:48:39
3
16
За първи път такъв деляндър като Тодор Йорданов се качва на парламентарната трибуна. Да наричаш български политици или просто съперници с обидни прякори е мнооого ниска топка. Тоя гном всеки ден става все по-нагъл и отвращава сериозна част от хората. Давайте новите избори, разбрахме вече, че искате само кокала. За разлика от Йорданов, от Дончев се водеше дебат на високо ниво. Най-бавно е как Корнелия се пени, а всички от БСП искат да я линчуват. Мая на втория работен ден си гарантира втора заплата с комисията.....дали тия хора народът ще ги изтрае до юни.....надали. Мажоритарния т вот отпадна, след някой ден и субсидията ще се забрави.....за намален брой депутати не се говори. Реално постигнаха това, което и беше поръчано - свалиха Борисов.....други цели за държавата нямат. Очаквам да почвам да излизат и Баневи, и Арабаджиеви.....Според вас тия хора не са ли престъпници, не им ли е мястото в арести и затвори?
34.
нормален
16.04.2021 18:42:22
8
2
Герб+Слави това им е играта,подготвена от години
33.
Това заслужава народа
16.04.2021 18:34:21
5
17
Много ми е гот. Всички тъпи и бедни гладуваха за Слави защото си мислят че да се оправи държавата означава да ти дава държавата даром пари без да работиш. Да ама не драги ми тъпанари. Ще станете още по зле защото който и дойде на власт няма да ви подари нищо. А тези шоумени и сценаристи ще вкарат в още по голям батак държавата. Така че стягайте коланите голям х.й ви чака.
32.
До тъпаците с фалшивия палец
16.04.2021 18:29:07
5
9
Здравейте фенове на Слави, Радев и протестърите (и онзи психар, който пише с ГЛАВНИ букви)! Смятам ви за такива, защото явно нямате сиво вещество и не вдявате НИЩО! Това да мислиш, не идва по рождение, а се усвоява с подходящо образование, възпитание и опит. Явно сами не можете да стигнете до логичен извод и търсите под вола теле. Много пъти съм писал защо това е така, но болния мозък невнятен, не проумява от дума, търси конспирацията и някаква цезура. За кой ли път ще повторя: не сте единствените, които четат статията заедно с вас и гласуват в същото време. И когато и вие гласувате вотът вече се ъпдейтва и показва актуалния вот, който вече е претърпял промяна, докато се чели или писали коментар. Капиш?
31.
_nib_
16.04.2021 18:17:51
8
12
На тези избори не гласувах,но предстоящите които се задават в скоро време....ще.За тиквуций.Да изгоним чалгарите и гладните смешници.
30.
Народ
16.04.2021 17:54:32
3
15
Слави се подигра с нас, даже си мълчат за намаляне на депутатите на 120
29.
Дааааа
16.04.2021 17:30:45
0
6
Шибах едни долно ляво педалче непукист още мед ми носи долни леви педерунгели, с нетрадиционна сексуална ориентация , гей дружинката, червени боклуци. Червени терористи, църквата Св Неделя- 16.04.1925
28.
Това заслужават
16.04.2021 17:27:56
4
11
Простия народ това заслужава. Хак да ви я тъпанари с тези управници още по бедни ще станете. Хем ви мързи да учите и да работите хем ни докарахте наркоман да управлява. Много хубаво в чужбина нали ама там се бачка, а не като тук да ми идвате махмурлии на работа. Бедността е порок.
27.
ЧЕ ТОЙ КОГА НЕ Е ЛЪГАЛ ?
16.04.2021 16:52:28
3
8
Гласуваш за п..тка, идва такава. Тия колко народ го заряза, заради авторитаризъм. Като спре да се крие, ще се види, че и акъл няма.
26.
Сол мажор
16.04.2021 16:50:52
3
7
Айде стига вече с тази мажоритарна система.Обзалагам се , че 99% от гласувалите на референдума нямат представа за какво става въпрос.Гласуваха по - скоро за намаляни субсидиите на партиите на 1 лв.Ако се направи нов референдум.като предварително се разясни на хората каква е разликата между мажоритарната и пропорционалната система ще има по- малко от половината на половината поддръжници.
f
25.
От Германия
16.04.2021 16:49:32
19
5
Всичката мързелива, неграмотна сган е събрана тук да плюе по Слави. Отивайте да бачкате ве тикви мързеливи, няма цял живот да ви храним.
24.
Гошко
16.04.2021 16:35:14
3
5
Флагман как е, кълве ли днес?!! Гледам бая олигофренчета са захапали емчето под мен! Ама то много тъпунгер има тук и е нормално.
23.
В навалицата
16.04.2021 16:31:37
3
15
Ужас. Нищо добро не ни чака. Тези хора са тръгнали да си отмъщават и още какво ли не, но не и да управляват и да мислят за един по добър живот за избирателите. Слави не е готов да управлява, бос е още и тази матеря му е много чужда. Слави, върни се в телевизията си, където ти е мястото. Ей така се получава когато се гласува под въздействието на емоцията.
22.
!:
16.04.2021 16:08:00
5
25
Нещата вървят към нови избори и най-вероятно ГЕРБ Ще ги спечели много убедително. Тези до момента са абсолютна пародия, чак не е за вярване. Валери и Марешки бяха грубовати, но последователни....тия нивичките всеки ден си противоречат.
21.
!:
16.04.2021 16:02:24
4
10
Ами, айде, давайте, сформирайте го вече това правителство. Вие още дори разговори не сте почнали, а мина половин месец. И Слави, като го сформирате, недей да забравяш, че сега ти си на власт и можеш да прокараш мажоритарния вот. Да не стане само твоят пост да е описателен и за политиката на ИТН
20.
Циципапас
16.04.2021 15:50:17
1
7
Всичко е точно , стрелбището затвори , панаира приключи !
Сега вече сме отговорни политици !
Обратното щеше да е огромна изненада .
Дъвките се раздават за да се правят балончета , не за да се наядеш .
Тук даже няма осемстотин дни , направ осемстотин часа са малко , но така е динамично е времето и бързо се усвоява материала :)
19.
да
16.04.2021 15:37:07
6
12
Няма значение дали натискам палчето нагоре или на долу и на двете места цифрите скачат с по десет бройки!ШШШИИИИ алооооууууу Флагман какво става?
18.
Що го
16.04.2021 15:37:06
5
20
Плюете,бе.Той е принципен.Вие ще видите кво ще стане със субсидиите.Няма да мръднат по 10 кинта.И от референдума няма нищо да остане.И тогава.....тука в комбайна ла-ла-лайна.
17.
1
16.04.2021 15:29:51
8
25
Учиндолски,почна да изпълняваш заръките на ДС и сараите.Дя та ева и смешника.
16.
Тжнтбк
16.04.2021 15:27:13
3
20
Ама мажоритарната система изисквала време , ама на Герб им трябва време , но ние няма да им дадем време.Същите приказки както царя едно време .Но го разбирам Слави , ако го направи само Герб ще го подкрепят,отделно ще отреже главите на всички останали и ще го мразят цял живот .Но нищо тъкмо избирателите му го видяха още втория ден ,а той разбра че едно да плямпаш пред телевизора друго когато си от другата страна.А затова че Герб не са предложили мажоритарната система след референдума му , тука най нагло излъга.Герб го предложиха , но никой не ги подкрепи дори коалиционните им партньори.Жалко още веднъж защото едва ли има друг по добър шанс прекарване на мажоритарната система.
15.
Юс
16.04.2021 15:21:07
5
27
Слави най големия плъх къде се покри бе мамин давай мажоритарния вот нали всяка вечер това говори
14.
ББ
16.04.2021 14:30:46
6
14
Валери къде се загуби?
13.
Бачо
16.04.2021 14:20:57
25
15
ГЕРБ вече са в режим на самоунищожение
12.
От село
16.04.2021 14:14:37
9
17
Оказа се, че Слави отлага приеммането на мажоритарно гласуване по същата причина както и Бойко, и е прав, както и Бойко де. Това е въпрос на оцеляване.
11.
Българина
16.04.2021 14:06:43
5
35
Слави, Слави.
От първия ден ли?..
10.
хахаха
16.04.2021 13:50:52
19
20
натискам отицателен на 9 и хоп 3 положителни флегманци със герб към панделата сте се запътили.
9.
Опитен
16.04.2021 13:41:22
27
47
Славуца Чалгарова Кокаинова много започна да разбира от политика, икономика, финанси, медицина и управление на държава.
8.
Браво на Слави, наби го с 200 на толупа
16.04.2021 13:39:31
46
35
Много мъдър ход на Трифонов. ясно е че Герб искат да се задържат максимално дълго, но също е ясно че хората на Слави няма да ги бавят много. Ще приемат важните закони и поправки и следва подаване на оставка и разпускане на правителството. Това са ходовете. Само така могат да наврат Герб и останалите народни изедници в на кучето десятката
7.
до ............
16.04.2021 13:32:36
10
8
Нещо като електронното правителство на ГЕРБ.
6.
_nib_
16.04.2021 13:31:26
5
49
Сега имат къде-къде по-спешни задачи.Да избутат предните от хранилките и да почнат да лапат бърже.Зер я видят друг парламент,я не.
5.
Ами сега
16.04.2021 13:30:17
14
53
Славчо си предаде половината избиратели и си плю на много от това за което говореше с години. По-добра възможност за въвеждане на мажоритарни избори едва ли ще има някога. Нещата бавно поемат към познатото ни русло- същите истории, само името различно.
4.
Ха ха
16.04.2021 13:27:48
20
54
Чалгаря как излъга чалгарите си. Но нормално за хора с ракиени изпарения само в главите си. Сега ще ги метне и със субсидията от 1лв. Ще се оправдае, че не зависи само от него и партньорите му не са я приели. Същия като Волен, валери и каракачанов
3.
Фен
16.04.2021 13:25:49
20
48
С тоз ЦИРКАДЖИЯ до никъде няма да я докараме
2.
11
16.04.2021 13:20:59
17
49
Имате стабилно мнозинство, което означава стабилен парламент. ИТН, БСП, ДПС, ИМВ, ДБ... "Демократи" + комунисти + етническа партия + "бивши" комунисти + разни популисти... Обединени имате голямо мнозинство! Но единственото, което ви обединява е омразата. Със сигурност не е доброто на СУЕВЕРЕНА! Със сигурност не е и изпълнението на обещанията! П.С. Един въпрос към "демократите" - хареса ли ви гледката седнали един до друг в парламента Хр. Иванов, А. Атанасов, Мая Манолова и Татяна Дончева? В "най-дясната" част на Парламента... Демократи! Хубав ден на всички!
1.
_nib_
16.04.2021 13:20:59
26
62
Видяхте ли се бе чалгари?Видяхте ли че главния чалгар ви прецака?НАИВНИЦИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори