×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в „Мутри вън“: Манолова обяви, че Хаджигенов може и да не бъде част от парламентарната им група


Скандал в „Мутри вън“: Манолова обяви, че Хаджигенов може и да не бъде част от парламентарната им група
Интервюто на адвоката за БНТ вбеси Мая Манолова, Татяна Дончева се опита да успокои страстите
08 Април 2021, Четвъртък, 15:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Повод станаха думите му, че би се жертвал за министър и никой не може да спре ДПС да подкрепи правителството

Мая Манолова се разграничи от изказване на колегата си от „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов, направено пред БНТ тази сутрин (вж. долу). 

Адвокат Хаджигенов обяви, че е готов да се жертва да стане министър в бъдещо правителство, за да може да бъдат отстранени ГЕРБ. Според него депутатите на ДПС и ГЕРБ не могат да бъдат спрени, ако решат да подкрепят кабинет на протестните партии. Това предизвика остри реакции в социалните мрежи. 

„Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, каза в отговор Манолова на извънреден брифинг.

Тя обясни, че изразеното от колегата й мнение е лично и не ангажира коалицията "Изправи се! Мутри вън!" (ИМВ). 

По думите й, нееднократно в предизборната кампания било заявено, че нито ще дават, нито ще търсят подкрепа от ГЕРБ и ДПС. 

"Г-н Хаджигенов бе съпредставляващ коалицията "Изправи се! Мутри вън!" заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група", каза Мая Манолова. Хаджигенов пък можело да не бъде част от нея. 

Никой, който води разговори за коалиции с ГЕРБ, БСП или ДПС, нямало как да бъде при тях. Съдружие можело да има само с "Има такъв народ" и "Демократична България". 

След въпрос дали се разграничава от Николай Хаджигенов, Мая Манолова отговори: "Категорично, за нас е неприемлива каквато и да е договорка за каквито и да е постове, особено с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС. Предупредили сме и е ясно, че никакви разговори от готови да се жертват, ставайки министри, няма да бъдат толерирани. Решенията за участие или подкрепа на кабинет ще се вземат в парламентарната група."

Изявление заедно с Манолова направи и Татяна Дончева - лидер на партия „Движение 21“, която е част от коалицията ИМВ. Тя като че ли се опита да потуши страстите.

"Мисля, че в създаването на един нов парламент, където има доста нови за политиката участници, е нужно малко по-голямо хладнокръвие от страна на всички ни при възприемането на различни изявления. Вероятно в много случаи ще става дума за не съвсем премерени думи и не съвсем добра преценка какви изводи могат да се направят въз основа на тях. Аз не бих пледирала за никакви крайности във възприемането, но се наложи да дадем този брифинг, тъй като реакцията на сутрешното изявление на колегата Хаджигенов и в социалните мрежи, и в журналистическите среди беше прекалено бурна. Аз смятам, че ако си дадем не сто дни, но няколко дни за всички нови в политиката хора, които не са пробвали какъв ефект произвеждат думите им, ще намерим едно по-златно сечение и едно по-умерено възприемане на изявления, които може би биха могли да бъдат по-обрани, по-разумни", каза Дончева с блага усмивка. 

"Но това не отменя нашето категорично намерение, в случай че някой е решил да се жертва за министър, включително и Хаджигенов, той да не бъде част от нашата парламентарна група", веднага добави ядосано Мая Манолова. "Подобни жертви могат да бъдат поемани в лично качество. Няма да позволим никакво петно върху парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!". Казали сме ясно - без ГЕРБ и без ДПС. Това е нашата кауза. Така че, всякакви подобни жертвоготовности моля да бъдат извършвани извън "Изправи се! Мутри вън!". 

Репортерка уточни, че Хаджигенов може би е имал предвид, че когато в пленарна зала дойде време за гласуване на правителство, никой не може да спре, примерно, БСП или ДПС да бъдат "за". 

"Това не е сериозно", отсече обаче Манолова. "Когато е казано ясно - не желаем подкрепа от ГЕРБ и от ДПС, няма как да се получи такава подкрепа. Ето, казвам го сега: аз лично не бих подкрепила кабинет, който ще бъде подкрепен и от ГЕРБ, и от ДПС. И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група."

А даването на депутати "на консигнация" било патент на Бойко Борисов, обясни бившата омбдусманка по повод думите му, че би предоставил десет дежурни народни представители от ГЕРБ, които да подкрепят правителство на Слави Трифонов. 

 


В категории: Политика


27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
Пернишки Утрепляк
09.04.2021 07:41:24
0
2
Много са си добре бе аз си харесвам новите избранници Майчето е от нашия край, а бат Славчо и той тука наблизо живучка.Все стабиляги от нащи Ей сега ще управят нищата....
Повсегда будет Перник няма твое няма ваше всичко ще е винкеУ и жеуеезо.
26.
Аз съм
09.04.2021 07:33:35
0
1
Аз пък съм доволен до някаде от изборните резултати.
То такава небивалица само тук при нас може да се получи, заради мисловния капацитет на една определена част от населението.
Сега вече ако някой хора не си зададът въпроса, ...абе аз как гласувах и защо точно така....
Никога няма да разберат че на втория етаж е пусто Ама пусто мак да си е.. макята лелина....
25.
някой си
08.04.2021 19:17:46
1
3
Тези двете издухани флигорни гледат да разкарат Хаджигенов още в самото начало. И още не влязал той ще се обяви за "независим".
24.
Сикишев
08.04.2021 18:55:46
1
4
Още не се събраха и сбирщайна започна да се разпада.Това е началото ще има и още разпад и не саммо там.И при чалгаря ще е същото.Това е защото повечето от новоизлюпените депутатчета не знаят защо са там.Те са за ГОЛЯМОТО МАМБО , но за да си хапнеш от голямото момбо трябва да си интелегентен и да си наясно ,че може да те сгепат докато си хапваш.Тези 6 волтови нови депутатчута набързо ще се оакат.Както и започнаха да се оекват.
23.
бай Брадър
08.04.2021 17:56:56
0
6
Те още не са влезли в парламента и се хванаха за гушите. Интересното сега започва. И тази стара мома Дончева и тя излезе от нафталина. Мале, мале тези две свраки не ги виждам като екип. Добре, че комеди трагедията ще трае няколко месеца до новите избори. И тогава тези сега дето се напъват, всички ще бъдат изметени. Народе, народе докога ще те подвеждат такива мишоци.
22.
Ежко
08.04.2021 17:29:08
2
7
Щом започнаха да си говорят по микрофоните ......работата отива към тотален разпад.
Само не ми е ясно гласувалите за това трио в какво съотношения са вътре?
А този мухльо ХаджигеЙ, голямато добро утро! Щял да свиква да вика "колега" на неюристи. И ко? Инженер и лекар, историк, политолог психолог .....някакви нисши същества, попаднали в парламента. Не разбрах ккави огромни юридически успехи има.
Щяла да чака господин Трифонов. До вчера муговореше пренебрежително на Слави и Дългия, днес стана господин. Утре и ръчичка ще му целува, а даже и на друго е готова, да я държи във властта!
21.
до 15
08.04.2021 17:12:57
6
2
Валери ще прави партия ''Изправи се Гора от Украйнска Стомана''-ИГУС от Одеса ще кове партийни структури после като един Ботев ще се спусне по Дунава ще акостира на Козлодуй ще развее байраци с надпис ''ЧАЛГА или СМЪРТЬ'' ''ТИШИНА за Болгария''
20.
истината
08.04.2021 16:35:48
4
6
ГЕРБ вече я играха тази мръсна игра с Реформаторския блок, разцепиха го в края на 2016 година като съботираха и не приеха основната съдебна реформа на Христо Иванов, заради което още черпим негативи в ЕС, Сега опипват пак почвата, да видят кой ще поддаде на изкушението за власт и пост. Не си научиха урока от историята някои хора и ще се повтаря едно исъщо, докато не го научат, че трябва принципи и морал в политиката.
19.
хахаха
08.04.2021 16:26:20
1
6
Eeeeй ще ги скарат, ще си "купят" депутати, някои ще се продадат за някой държавен пост и власт, после ще го употребят, натопят и ще го дадат жертвено агне да го съдят, ще го оправдаят поради липса на доказателства ... този филм сме го гледали вече.
18.
Ех, Майче,
08.04.2021 16:22:10
3
6
Простата аритметика показва, че ако не вземете подкрепа от ГЕРБ и ДПС, то ще трябва да вземете такава от....БСП !
30 гласа не ви достигат, от къде ще ги вземете? Остават само БСП, защо се боиш да го заявиш публично?
Може би защото Славчо пък няма да иска ортаклък с БСП-то, или пък Демократите няма да искат ?
Колкото до това, че няма даприемеш подкрепа от други депутати , ако случайно гласуват за теб...? Ето това наистина е несериозно за някой , който се пише политик?!
17.
ало ФЛАГМАН СТИГА С ТЕЗИ ПРОСТОТИИ!!!!!!!!!!!!!!!!
08.04.2021 16:20:55
4
2
ХАЙДЕ ПО СЕРИОЗНО СТИГА С ТЕЗИ ИБРИКЧИИСКИ И ЗА ГРОБ ДЕБИЛИТЕ СТАТИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Я ПОМЕСТЕТЕ СТАТИЯТА """"""Битуваме в политически КЕН ЛИИЙЙЙ имек вариант на cosa nostra който приемаме за нормален""
16.
Ще
08.04.2021 16:19:36
4
9
Хубава работа, ама българска!
Майчето МАЗЕН лешик, а на другия самото име сякаш показва,че е търгаш!
Ами онзи къде се засра- баба -ли, барбаяни ли, бабикяни ли....
15.
Флагман?
08.04.2021 16:19:25
6
6
Я кажете нещо за НФСБ,с кого ще се коалират,ще се разцепят ли?Демек от 10 на 2 Х 5 :)
14.
Gt
08.04.2021 16:14:28
16
6
Следваштата стъпка на народа е да се бори за президентска република
13.
Топър
08.04.2021 16:13:16
4
7
Мая e sexy ... много искам да я изпраскам ... и да ми купи подарък :D
12.
*********
08.04.2021 16:08:23
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
7887
08.04.2021 16:03:52
8
9
Най-добрият вариант е коалиция ГЕРБ-ИТН. Коалиция с опозиция вътре. Министър от едните,зам. от другите и ето ти директен контрол. Всички други партии ми идват too match. От нови избори ще спечели само ГЕРБ. Слави ще се съгласи на това ако избирателите му го натиснат. хаха
10.
Горски дух
08.04.2021 15:50:54
1
21
ХаджигеЙОВ е сам по себе си образ и диагноза на алтернативо надарените протестъри. Става въпрос за това, че ХаджиГЕЙОВ е колкото тъп, необразован и посредствен, толкова нагъл и алчен. Човечецът няма търпение да осребри прохода си във властта. ХаджиГЕЙОВ инстинктивно чувства, че шансът за нови парламентарни избори е съвсем реален и ако се случи, то ХаджиГЕЙОВ ще гледа тогава парламента от градинката на "Кристал", в компанията на столични хомосексуалисти. Така че ХаджиГЕЙОВ е готов да се продаде на всеки; но какво да се очква за яростен борец за правата на ЛГБТ и педофилията? Абе, ХаджиГЕЙОВ...
9.
Pitagot
08.04.2021 15:46:13
7
21
Само колко е долна твар... Благодарение на триото влезе в парламента, сега ще ги уволнява.
8.
BTG
08.04.2021 15:40:32
1
32
Новите упраеленци, още не са влезли в Парламента и се разпадат. Ха ха ха. То да плюеш и да хвърляш яйца, домати и стотинки е лесно. Но, да си Управленец-не е като да гориш маски! Чака ни огромна шоу програма. Жалко за България! Жалко!
7.
Хахаха
08.04.2021 15:38:57
5
28
Майче, пчеличке сладка ,кацаща от цвят на цвят, ти и мъжа ти не бяхте ли от БСП. Колко години отлежавахте в парламента. Кой те направи омбудсман- ГЕРБ . Смешна си! Само посмейте да се коалирате с ГЕРБ , с БСП може. Ще сте окончателно изметени.
6.
ГДБОББ
08.04.2021 15:38:23
2
27
Тия ше се пръснат още преди да са се събрали аххаххаа. Орел, рак и щука, и Мая
5.
Мая
08.04.2021 15:31:41
9
19
Единствено мога да лапам на бойко.
4.
111
08.04.2021 15:29:45
11
9
Флагман, търсете под вола теле ... явно сте слушали какво казва Хаджигенов, но нищо сте чули и разбрали, ама какво да очаква човек от вашия сайт ...
3.
Пдрсти сър
08.04.2021 15:25:10
3
14
Какво да очакваш от човек със силен афинитет към лгбтДГД общността. А беше симпатичен човек преди особено при Сашо Диков.
2.
gdfg
08.04.2021 15:25:10
2
23
почна ламтенето.
1.
с тия
08.04.2021 15:17:01
3
17
двете,рейтинга на НС ще се вдигне до небесата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център" Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Маргините вдигат сватба - Мария Маринова се сгоди Племенницата им Мария се похвали с диамантеното бижу за над 5000 лева
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори