×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дончев предлага Слави Трифонов за премиер, а Корнелия Нинова за икономически министър


Дончев предлага Слави Трифонов за премиер, а Корнелия Нинова за икономически министър
Не ни е страх от служебно правителство, каза вицепремиерът Томислав Дончев
08 Април 2021, Четвъртък, 08:56 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Бихме дали знакова подкрепа на Трифонов, ако не му достигат 3-4 гласа, каза той

Нека времето за приказки свърши за тези, които се хвалят, че са измели ГЕРБ, да си правят правителство и да управляват! В името на това България да не се втурва в политически хаос сме готови да ги подкрепим с 3-4 гласа. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Два дни ни бяха нужни, за да направим анализ на изборните резултати. Чувам, че всички били спечелили. Един бил моралният победител, а друг – с 5%, трети – с 10. Някои говорят, че били измели ГЕРБ от властта. Чудесно, но ако имаме такова мнозинство, времето на приказките свърши!“, добави той.

„Какво пречи да си направят правителство с премиер Слави Трифонов? Корнелия Нинова може да се върне в Министерството на икономиката, а Христо Иванов – на правосъдието. Мая Манолова може да стане социален министър и всичко ще се уреди“, заяви Дончев. 

„Политиката не е само говорене пред публика и колективно забавление, както си я представят някои. Тя е преди всичко носене на отговорност и работа“, добави той.

„Понеже носим отговорност за тези 840 000 души, които ни подкрепиха, би било безотговорно да кажем „нека дадем старт на втората фаза от конституционната процедура, защото няма достатъчен парламентарен ресурс“. Може да няма голям потенциал в това, но сме длъжни да минем през тази процедура“, изтъкна вицепремиерът. 

„Ако не се състави правителство, ще има предсрочни избори. Лятото не е най-подходящият сезон за това, но никой от нас не може да ползва пълноценно ваканцията си“, добави той.

„Не ни е страх от служебно правителство. През 2017 г. изборите бяха организирани от кабинета, назначен от президента Радев“, припомня Дончев. 

Има много възможности за състава на кабинета, добави той.

„Важно е България да има стабилно правителство, което да работи. Трябва да се продължат мерките за подпомагане на хората. Нужни са нови мерки за бизнеса. Това чака едно ново правителство“, изтъкна вицепремиерът. 

„По принцип е редно всеки, който е получил достоен резултат от изборите - първият, вторият, третият, даже четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че лидерите на двете партии (ГЕРБ и „Има такъв народ”) са се чули. Казах кои са добрите политически нрави, които в последните години не се следват”, добави той. 

„Нека, който иска, да си прави ревизии! Затова не е нужно да си депутат. Това си е традиционен репертоар. 2013 година положението беше същото. Парламентът беше заприличал на трибунал. Едни анкетни комисии имаше“, припомня Дончев. 

Нужда от конституционна реформа има, но каква ще е тя е въпрос на преговори, добави той.

„Може да водим разговори с всички, но когато става дума за промени в Конституцията, политиците не трябва да се държат като инатливи малки деца. Нужен е консенсус. Основният закон на републиката не може да бъде променен от една политическа сила. Трябва да се намери по-широк консенсус в парламента“, коментира вицепремиерът. 

"Ако знам, че народът иска мажоритарна избирателна система, съм склонен да подкрепя промяната, макар че не ми е известно как гледат на това другите политически сили. Ако тези избори бяха мажоритарни, вероятно щяхме да имаме 60% мнозинство в парламента, гледайки резултатите по области", каза още той.

 


В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
40
Коментара по темата
40.
Дончев, закъде си се разбързал?
08.04.2021 16:44:37
2
2
Нищо не пречи да си направят правителство с премиер Слави Трифонов, но хората обмислят как да ви наврат в на кучето темната дупка и затова няма да го направят. Сега като си изиграете театрото за една седмица и следва служебно правителство, а след него Герб ще се минало. На следващите избори ще се около 10% и това ще е краят ви
39.
да
08.04.2021 15:24:55
2
1
Кой е Томислав Дончев,че да предлага депутати от други партии за разни постове!ГЕРБ са първа политическа сила вместо Бойко Борисов да раздава депутати на другите партии явно имат капацитет и добри специалисти по-думите на Борисов не виждам какъв е проблема да си направят правителство.Ако не могат да го направят да се запитат защо са игнорирани от всички партии.Ако са си вършели качествено работата през годините сега щеше да има наплив от желаещи да работят с тях вероятно и суверенна щеше да се обърне по-ласкаво към тях на изборите.
38.
????
08.04.2021 12:56:45
0
0
ДО XX 37 ,? ТЪПАНАРРРР!!!
37.
ХХ
08.04.2021 12:11:12
4
5
от 2 години е ясно, че борисов не иска да е премиер. за него е важно да не влезе в затвора.
отделно, слави си е учиндолски европеец и няма да е по-различен от борисов в подмазването.
36.
*********
08.04.2021 11:22:21
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
35.
*********
08.04.2021 11:17:47
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
34.
ВЕНЦИ
08.04.2021 11:14:29
6
8
Слави поне не е бил. Ами тъпаците който гласуваха за Манолова - Галева и онези ДС измамници от Да България.
33.
ОФ
08.04.2021 11:05:32
3
13
Всички от Отечествен фронт трябва да са в министерствата. 1-Слави- Премиер,2-Корнелия-министър на икономиката/била е там знае как стоят нещата,нищо че Станишев я изрита за корупция3Мая-социалното министерство,със заместник Вапцаров,двамата най-добре знаят за системата,Христо-правосъдието бил е там,нищо че го изгониха за некадърност,Атанасов генерал,МВР,Шивиков генерал-отбраната,Карадъйуглу-външните работи,Бабикян на културата Мика представителен председател на НС,на вяроизповеданието попДионисий,след 2 години наистина ще трябва да свалим шалтера.
32.
Емигрант
08.04.2021 11:03:41
5
13
Защо всички се еВаВат със Славчо? Та нали ГРОБ спечелиха изборите?Нали Бочето казва, че е първа политическа сила, и то със 10% горница над останалите!? Хайде Дончев покажи 12г стил и политеска класа и нека вожда съставе правителство! Защо хвърляте топката към Слави, че да прави правителство. Ся вярно, че чалга=политика/политика=чалга но българския народ въведе този стил на мислене, хранене, пиене, обличане, харчене, живеене и т.н. И сега си “бере плодовете от социума, който сътвори за 30г”.
Не са виновни ГРОБ, ИТН, ДБ, БСП и т.н.
Дано да не ви ПРИседне!
31.
Нека изясним
08.04.2021 11:02:55
8
6
Измислената пландемия и тя ли е в политическия живот.
Ръководните кадри в цял свят си плюли в устата да поддържат лъжлива и геноцидна теза за пландемия...ей това не разбираме.
Хора умират а наказани няма че здрави хора влизат в болници а излизат след ден два затворени в ковчези.
Направете разследване как умират хората...ей малоумни журналя това е човек не журналист!!!!
С интриги и клюки + непотвърдени новини си вземате долните заплати.Това не е професия това е проституция вашето
30.
Тодоров
08.04.2021 10:54:37
11
12
Не са си взели поука, че заради арогантност, високомерие и далавери, българския народ ги освирка и им показа червен картон.
29.
Hfvhfc
08.04.2021 10:54:03
6
6
Интерестно е че всички очакват Слави и неговото обкръжение да са министри и с по една дебела сопа да ходят и да бият непослушните.Последното е особено важно са хората които са гласували за него.Уви но няма да е така , депутатите се видя кои ще са има ги в листите.Само че ако Слави прави кабинет министрите ще бъдат съвсем други хора които сега не се споменават .А те ще са бивши хора от СДС ,НДСВ , БСП дори от ДПС И ГЕРБ.Имена като Даниел Вълчев, Паси , обкръжение от царя и Кунева ,Паскалев от БСП , отцепели се преди време от ДПС. Това ще са реалните министри.
28.
_nib_
08.04.2021 10:51:39
4
14
Да бе...само това остана.На чалгаристан,чалгаджия да е премиер.
27.
ГЕРБ трол
08.04.2021 10:49:45
7
10
Flagman, за пореден път ви казвам да забраните коментарите под подобни новини!
Виждате, че с колегите не смогваме! Плюем, плюем Слави, но хората, мразещи ГЕРБ винаги са повече! Забранете коментарите, че не издържам на това напрежение!
26.
Vvv
08.04.2021 10:42:59
2
13
Някой да е виждал валерИ ???
25.
гражданин
08.04.2021 10:42:41
15
18
Че какво му е наглото на Дончев. Правилно казва да вземат властта и да управляват. Ама на Слави не му стиска. Въобще не се показал, а пчеличката Мая пърхали пърха с крилца. Споко, скоро истината ще лъсне и тогава уважаеми оплюващи ГЕРБ ще видите "кон боб яде ли". Да ви са честити новите управници.
24.
митко
08.04.2021 10:40:28
10
16
Много прост народ има в страната, Съжалявям ги нито са постигнали нещо в живота нито образование като хората само чалга и гюбеци и ракийката със салатката вечер, Е да ама политиката е съвсем друго нещо, Отговаряш за цяла страна в пандемия и икономическа криза в която всеки иска пари за бизнеса а приходи малко, Нямам нищо против нека си поиграят малко на управление но всичко ще се стовари на нашите глави, Всички тука искат да осъдят Борисов и само това, Ами държавата никой не мисли за нея, Несериозно и некомпетентно, Дончев ако сте го слушали внимателно не го каза на сериозно и че едно е да крещиш на площада и друго да застанеш като отговорен политик за държавата и народа,
23.
Динко
08.04.2021 10:40:18
13
18
Оффф,хайде Слави да става премиер и да се приключва вече,поне да се знае,че България е задраскана от картата.Наркомана три дни се крие като мишка,голям разцвет ни очаква хаха ужас
22.
1
08.04.2021 10:19:17
14
19
До днес си мислех че Томислав е възможен лидер след ерата Борисов, но уви оказа се доста арогантен и надменен човек, като мишка притисната в ъгъла и хапе ли хапе да се съпротивлява до последно. Ами няма ли един да застане като мъж ами само п..... Дано и с Митко Николов не е същата ситуацията, че трябва да се закрива тази партия.
21.
Едно Ферари с цвят червен
08.04.2021 10:15:42
5
25
Едно за теб и две за мен.
Дойде време разделно.
Или прави правителство или отива на бунището.
С криене не става вече.
Време е за политика. Ясно е,че това е друга манджа,не е да хвърляш гюбеци.
Хайде Славчо, ти си на ход.
20.
Observer
08.04.2021 10:02:06
8
19
Не се страхуват, но са приклещени в клещи и им е много некомфортно. Току виж Прокуратурата вземе, че си промени мнението и възкликне : Яаа пистолет !
Яаа чекмедже! И пари в него!
19.
Кап. Петко Войвода
08.04.2021 10:01:05
1
21
Ето, няма турчин да ни натиска. А що се хванахме гуша за гуша родни братя. Сдавихме се като кучета за кокала. Защо? Ще ти кажа защо. От лакомия за кокала, от надпревара кой от кого повече да има. Ей това е, което разваля света.

- Опустялата пара, дето дава сила на този и онзи изедник да ни слага чатала на врата. Няма да има мир и управия и човещина, додето не се намери на тази пуста пара колая.
18.
ГЕРБ трол
08.04.2021 09:39:19
5
16
Флагман, забранете веднага коментарите, че нямаме толкова много хора и не можем да ги наводним с наши хора! След изборите някои от колегите се уплашиха, а други помислиха че парите ще свършат и вече не щат да плюят по опозицията на ГЕРБ!
МОЛЯ ВИ, ЗАБРАНЕТЕ ВЕДНАГА КОМЕНТАРИТЕ ЗАЩОТО ЩЕ ЛЪСНЕ КОЛКО МНОГО НИ ОБИЧАТ ХОРАТА!
17.
короня
08.04.2021 09:36:48
17
21
тея от герб са мега нагли, мислят си все още че те са шефовете и те ще казват какво що, ебати наглите
16.
Б
08.04.2021 09:30:50
9
8
Луд умора няма Флагман Флагман кога ще спрете членоразделните излияния.Като 10-тия и подобните нему недоразумения.Говоря за всички,не само за недоразуменията,както направиха други сериозни сайтове.Печелите от простащината им,или какво.
15.
хаха ПОДЛОГАТА /администратора/!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
08.04.2021 09:29:30
3
4
ЩО ИЗБУХА 10 ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ НА КОМЕНТАР 2 А БЕ ЛЪЖЕЦ ???????????????НЕ СИ ДОБРЕ ГЪЛТАЙ СИ ХАПОВЕТЕ /в коментар 7 добре си описал собствените си ШИЗОФРЕННИ СИМПТОМИ ХАХАХА!!!!!!!!!!!!
14.
Острието на Хунтата ГЕРБ
08.04.2021 09:27:28
9
16
Тома Биков
Имаме в ГЕРБ Пет човека готови да станат
Премиери...
Медиапул
13.
Б
08.04.2021 09:26:27
22
8
До 1-та тиква тролеща,тиква на тебе лично,какво ти открадна Томислав?Ако нещо ти е откраднал,значи че си пълен прафан,знаещ само да троли и другите да са му постоянно виновни.
12.
111
08.04.2021 09:25:42
15
24
А кой сте Вие г-н Дончев, че да определяте и/или разпределяте министерски постове?
11.
*********
08.04.2021 09:25:22
2
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
123
08.04.2021 09:23:15
18
22
Томи идва при "ИТН". Ще те направим помощник на Ванката. Ще има за теб много работа работа работа
9.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
08.04.2021 09:21:54
6
13
ЧЕТЕТЕ статията """Първи опит за покушение срещу Слави Трифонов ""!!!!Тя дава обеснение за ЦЕЛТА НА РАЗПОСТРАНЯВАНЕ НА ПОДОБНИ """ПЛЮВНИ""ОТ ВЕРНИТЕ МУ МЕДИИНИ ИБРИЦИ /флагман/!!!!!!!!!!НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГНУСОТИИ НАЙ ЛЕСНО СЕ ПРЕКАРВАТ!!!!!!!!!!
8.
Народът на Бг
08.04.2021 09:21:50
20
29
Борисов е БОЛЕН от Шизофрения и Hарцистичното личностно разстройство.
Те са психически заболявания, които се характеризират с раздвояване на личността, нарушение на мисловните процеси и емоционалните реакции. Заболяването най-често се проявява с фантасмагории, налудничевост, честа промяна на мнението, дезорганизираност на мисленето и значителна социална дисфункция.
7.
Кондйо
08.04.2021 09:15:57
4
4
Много лош момент европа натиска боце да си изпълни обещаното,нато с бай дон нема нужда от други в момента иска да си поиграе на война а то те ти булка червена на балканския фронт- как баце ще излезе от този възел да му мисли,шиши плаче ще трябва да продава а сега копувачи нема и цените са ниски
6.
mimi
08.04.2021 09:14:09
17
34
Тебе къде те срещнаха в Габрово, да не е на някой разклон, че те качиха на стоп? Въшки! Наистина, трябва на всеки четири години да ги сменят и да нямат право втори път да са там, че много започват да си вярват.
5.
Б
08.04.2021 09:12:39
10
13
Флагман кога ще спрете членоразделните излияния.Като 1-вия,2-рия и подобните нему недоразумения.Говоря за всички,не само за недоразуменията,както направиха други сериозни сайтове.Печелите от простащината им,или какво.
4.
.
08.04.2021 09:10:37
12
32
И в трите национални тв, трима гърбави по едно и също време. Свобода на словото...?!
3.
Гербаджия
08.04.2021 09:10:36
21
34
Акъл не се набива Томислав на такива като вас друго им се набива. Хаха
2.
ХАХА ТЕЗ НЕ ОСЪЗНАХА ЛИ ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
08.04.2021 09:07:24
33
37
ЧЕ ВЕЧЕ СА НИКОЙ ЗА ДА КАЗВАТ КОЙ КАКЩЕ КАРА ВЛАКА ????????????АМА И ПОДЛОГИТЕ ФЛАГМАН ПРОДЪЛЖАВАТ ВЯРНА ДА ИМ СЛУЖАТ РАЗПОСТРАНЯВАЙКИ ПЛЮВНИТЕ ИМ ХАХАХА!!!!!!!!!!!!
1.
Един нормален
08.04.2021 09:05:14
36
52
Какво доживяхме- крадлив ГЕРБераст да нарежда кой ще бъде министър-председател и кои министри!

Май се е объркал с неговата партия, където всичко става с нареждане и заплахи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори