×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ и България безсилни пред Замунда


22 Март 2021, Понеделник, 17:48 ч.
Автор: Флагман.БГ

Родни магистрати също свалят съдържание от пиратския сайт

Световната сила САЩ и България вече много дълго време не могат да спрат пиратския сайт Замунда и скоро службите на двете страни ще станат за смях на цял свят. Преди повече от месец България поиска от САЩ да спре 4 сайта за торенти, за чиито сървъри се смята, че са зад океана - Zamunda.net, ArenaBG.com, Zelka.org и RARBG.to.

Молбата е отправена от прокуратурата и е насочена към Департамента по правосъдие на САЩ. До ден днешен резултат няма. Напротив, създателите на Замунда продължават да обновяват сайта с нови и нови пиратски заглавия, напук на всички опити торент сайта да бъде затворен. Затварянето на сайтовете е част от ангажимента на страната ни за борба с пиратството. До 2018 г. България бе в т.нар. “черен списък - 301” за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.

След редица акции на отдел “Киберпрестъпност” в ГДБОП бяхме извадени от него. Американците обаче посочили, че сайтове като Zamunda.net трябва да бъдат спрени. Миналото лято, когато Софийската районна прокуратура образува четири отделни досъдебни производства срещу Zamunda.net, ArenaBG.com, Zelka.org и RARBG.to. Всички сайтове са обвинени в нарушаване на авторски права.

Миналият ноември въпросът бил обсъден на най-високо дипломатическо ниво, съобщава сайтът Тorrentfreak.com. По време на телефонно обаждане представител на високо ниво от Държавния департамент на САЩ информирал българския посланик в САЩ, че преследването на Zamunda.net и ArenaBG.com остава ключов въпрос. До ден днешен обаче нито американци, нито българи се справят със ситуацията. Въпреки тези действия Zamunda, ArenaBG и другите торент сайтове остават онлайн и днес.

Правоприлагащите органи обаче не са се отказали. Ако се стигне до спиране на сайтовете, това ще е пореден удар срещу тях. Прeз 2006 г. бяхa първитe aкции и aрecти нa coбcтвeницитe нa Аrеnа.bg, кaтo тe прoдължихa прeз 2007 г. c тeзи нa Zаmundа.nеt. Именно след операциите на отдел “Кибепрестъпност” двата сайта се изнесоха на сървъри в чужбина.

После става ясно, че въпреки шумните акции от 2006-та година, родни магистрати сваляли пиратски филми и програми от Замунда. Създателите на сайта така добре се скриха и защитиха системите си, че до ден-днешен България и САЩ са безсилни да се преборят с този проблем.


В категории: Животът


9
Коментара
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 1
Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
9
Коментара по темата
9.
_nib_
22.03.2021 21:44:42
0
1
Мента....тии облака си го прави за себе си...Явно не си внимавал особенно в последно време,та да знаеш колко облачни услуги дадоха фира.Аз си ги имам на хардове....външни.И не,нито един филм или програма не съм ПРОДАВАЛ или презаписвал с цел финансова облага.Сийдвам...шервам в P2P мрежите.....Това е.Е,има и тарикати....донякъде....примерно от щатите,паразити без грам споделено инфо....Германеца го разбирам,там за сваляне не му правят проблем.Но за ъплоуд....ги друсват със солени глоби даже и за мижави мегабайти.
8.
Мара Батала
22.03.2021 21:43:42
4
0
Айде ва,спирай те ги тея,че да ми дават мильони за дет ма опъват дъртаци в разни умрели филми
7.
всичката втасала че замунда
22.03.2021 20:53:45
2
4
Кога тукашните пудели ще поискат да се затвори нещо в сащ? Купени политици, купени магистрати и купени медии.
6.
Наско Ментата
22.03.2021 19:35:56
6
3
Спряла работа.Иди им обяснявай,че за 100 $ годишно,може съвсем легално да гледаш всеки нов филм а не бозите от националните телевизии.Иди обяснявай,че бота от Спотифай ми пуска добър джаз вместо олигофрени,защото от години го обучавам.
Хората искат да е на аванта,да си го запишат/не в облак-на диска ко може/
Иди обяснявай,че на облака няма как да го игубиш
Лоша,много лоша работа.
5.
пецата
22.03.2021 19:17:12
5
13
първо замунда а после ракията и шкембе чорбата и на тая проклета земя нищо повече няма да остане с което да ни задържи, ще останат цигани и политици и всичко заради европейските субсидии
нашите любими политици ще продадът и майките си за 2 лева какво говорим за народа си
4.
00
22.03.2021 19:06:53
2
6
то в тази световна криза - май е по добре да си останат поне още 4-5 години
3.
Наско Ментата
22.03.2021 19:05:10
3
5
Следя темата със смесени чувства. От една страна заради тарикати и фриилоудъри Амазон спря преди няколко години Бг субтитрите в Amazon Video. А колкото и да знаем английски не ни е майчин. От друга страна,принципно всеки може да споделя квото реши. От третата страна споделянето се опорочава. Пример - на круизните кораби има кифли с тарифа да поръча колкото иска, съответно поръчва половината меню и кани куцо, кьораво ,сакато. Така и с Замунда- от споделяне с близки се превръща в мазало.
От четвърта страна,трогателни са опитите на ведомствата да проследят крайния потребител. Даже мярнах споделена книга за калашници ( съвременните гангстери не са помирисвали казарма и яко теглят такова ако) И други и други трикове да следим крайните 2-3 милиона потребители.
Междувременно всеки може посредством смартфон и външен диск да хоства торентите от Македония,от Сърбия,от където и когато му е кеф. Няма съмнение че може да се засече и без IP адреса,и т.н. ,и мога и да обяснявам до утре как... Ама кво като засекат някой малолетен. ? Ще сменят страната и имената на сайтовете,а не всяко правителство ще се съгласи да му следят овцете.
2.
Xaxaxaxaxaxaxa
22.03.2021 19:00:39
1
9
Xaxaxaxaxaxaxa
1.
Ами...
22.03.2021 18:18:14
2
20
Чудесно! Радост за целокупния български народ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Според държавния глава законодателството трябва да позволява бързо и качествено изграждане на важните за България обекти Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Заповядайте на 14 май 2024г., вторник, от 19.30 ч. на площад "Тройката", ще има много музика, игри и изненади
Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори