×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако трябва, ще затворим молове и фитнеси в Бургас


Ако трябва, ще затворим молове и фитнеси в Бургас
Ако някой поставя изборите пред здравето на хората, той ще бъде временно в политиката, категоричен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов
Тема в развитие
Официално: Маските задължителни в Бургас, тийнейджърите с вечерен час - до 20 часа Извънредно! Обсъждат нови мерки за Бургас - маски на открито и вечерен час за ученици Идва ли пълен локдаун? Вижте вариантите Важно! Стана ясно кога ще продължи масовата ваксинация в Бургас Какви решения взе Щабът в Бургас днес Казаха кога ще затворят моловете, фитнесите, детските градини и заведенията в Бургас На живо във Флагман.бг! Решенията на Областния щаб: Ще има ли затягане на мерките в Бургас Извънредно! Областният щаб в Бургас заседава. Затяга ли мерките? Последно: Няма да глобяват, ако сте без маска на главната ул.“Александровска“ в Бургас Кога трябва да носите маска и при какви случаи ще ни глобяват Ново ограничение в Бургаско: Сватби и погребения с до 10 човека Бургаските болници вече са пълни с ковид пациенти, увеличават спешно леглата до 500 Извънредно! Няма да затварят молове и фитнеси в Бургас Живко Табаков бесен: Изгониха ме от Щаба заради страх от изнасяне на реална информация Ако трябва, ще затворим молове и фитнеси в Бургас Извънредно! Новите противоепидемични мерки в Бургас На живо във Флагман.бг: Какво реши Общинският кризисен щаб в Бургас Започна заседанието на щаба в Бургас. Ще има ли локдаун? (Обновена)
виж още
скрий
10 Март 2021, Сряда, 14:10 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Предложените нови мерки вероятно ще влязат в сила от петък, за да може системата да се подготви, каза здравният министър Костадин Ангелов

Ще се прилагат локални мерки за борба с пандемията, обобщи здравният министър проф.д-р Костадин Ангелов, който днес участва в заседанието на Общинския противоепидемичен щаб в Бургас. След срещата, която продължи час и половина, той обобщи и основните акценти:

-Г-н Ангелов, ще предприемете ли допълнителни мерки в борбата срещу коронавируса във връзка с предизборната кампания? Например ограничаване на срещите на закрито.

-Срещите на закрито са ограничени така или иначе. Няма смисъл какво повече да коментираме. Всеки един човек, който мисли и го е грижа за здравето на хората, трябва да се съобразява с това, че изборите идват и си отиват, а хората остават. И ако някой поставя изборите пред здравето на хората, той ще бъде временно в политиката. 

-Обсъждат ли се мерки на национално ниво?

-Срещата, която проведахме в София с областните директори на РЗИ беше насочена в посока на това дали трябва да има мерки на национално ниво или да останат на локално. Имаме места в страната, където заболеваемостта е под 50 души на 100 000 за 14-дневен срок. Има и такива, където заболеваемостта е над 500-550 за същия период. Това означава, че ако се въведат национални мерки решението няма да е справедливо за всички в страната. Започваме с локални мерки. Идеята е да ограничим разпространението на местата, където заболеваемостта има изключително заплашителни размери. След като това даде резултат, продължаваме по начина, по който сме започнали. Ако преценим, че ситуацията се влошава, мерките могат да бъдат въведени и на национално ниво. 

Пак да повторя: Няма мярка, за която да се поколебаем да въведем, когато залогът е живота и здравето на хората. Лечебните заведения в тези области, в които днес ще бъдат заседанията на Областния щабове, са под изключително сериозен натиск, така че ние сме длъжни да се съобразим с това и да дадем глътка въздух на колегите в болниците.

-Взето ли е решение за туристите, които се връщат от Занзибар?

-Не, още няма такова за тях. Разпоредил съм на Дирекция „Здраве и контрол“ да намерят всички необходими научни източници, които можем да ползваме при вземането на това решение, за да можем да бъдем максимално коректни към всички, които ходят там. Единствено имаме сигнали за това, че от Африка може да бъде внесен на територията на страната вариант на вируса, който да е резистентен на ваксината и това ни води във вземането на решенията. Именно затова нашите разсъждения са в тази посока – тогава, когато има необходимост, веднага ще се наложат мерки или рестрикции.

-Има сигнали за опашки от лични лекари, които чакат ваксини.

-От всички ваксини, които влизат в страната ни, 50% се разпределят при личните лекари. Радваме  се, че има такъв интерес сред джипитата и им благодаря. Системата за електронно записване ще стартира ваксинацията утре. Направено е необходимото преразпределение на ваксини така, че да могат да бъдат задоволени нуждите на всички желаещи да се ваксинират в утрешния ден. Започва в момента смяна и приемането на допълнителни членове в Секционните избирателни комисии, които да се включат – те също ще бъдат имунизирани и това вероятно ще стане с продукта на Pfizer/BioNTech, за да се достигне максимален ефект – втора доза – преди датата на изборите. Ваксини има за всички, записани в системата. До края на месеца очакваме още 500 000 дози и те ще бъдат достатъчни. До края на деня ще издам заповед, с която ще забраня износа от страната на миорелаксанти и нискомолекулярни хепарини с оглед на подготовката на здравната система за реакция в сегашната ситуация.

-Как ще определите ситуацията в страната? Какъв „праг“ трябва да преминем, за да се обявят мерки на национално ниво?

-Прагът от 300 на 100 000 човека за 14 дни, по национални данни вече е преминат. Това е по наши изчисления. Ще изчакаме официалните данни на Европейския център по контрол на заболяванията, но за да бъдат предприети такива мерки, е необходимо този праг да е преминат навсякъде. За голяма радост областите, в които това се случва, не са повече от 10. Там ще започнем с действия и впоследствие при преценка на ситуацията ще решаваме какво да се случва на национално ниво.

-Какво означава "ограничаване на работата на молове и фитнеси"?

-Нека да приключи заседанието на Областния кризисен щаб днес, където да се обсъдят всички мерки с кметовете и здравните институции. Ако трябва тези обекти да бъдат затворени, ще бъдат. Важно е да се знае какво е положението. Има локални специфики, които трябва да бъдат взети под въпрос. Нека не бъдем колебливи и да казваме истината такава, каквато е. Колегите в Бургас днес разказаха за случаи на 8 март, когато в заведенията е имало явно неспазване на мерките. Затова когато казваме, че искаме да контролираме дадена епидемия, очакваме всички да проявяват разум. Благодарни сме на администрациите в моловете, фитнесите, ресторантите, заведенията, институциите, че спазват мерките, но не навсякъде е така. Там, където не е така, нямаме друг избор освен да наложим мерки.

-От кога препоръчвате да бъдат наложени ограниченията в критичните области?

-Предложихме да бъдат въведени от петък – все пак да има възможност системата да се подготви. Надявам се, че всичко ще премине гладко.

-За детските градини? 

-Там имаме места, където има заболели деца и учители. Там, където това е така, ще взимаме локални мерки. За останалите, които не са засегнати от заразата, няма да въвеждаме ограничения. Решението ще се взима от директора на РЗИ-Бургас. 

В интервюто са използвани въпроси и от други медии
 


В категории: Бургас , COVID-19


31
Коментара по темата
31.
Бай Шиле до 24
10.03.2021 21:24:57
1
1
Ваксинацията за Туберкулоза, Полиомелит, БЦЖ, Тетанус как е задължителна, даже родителите подлежат на съдебна отговорност. Над половин милион държавни хрантутника сте, дето Ви обгрижва Буци с бонуси и повишения, хората им съсипаха бизнесите, хвърлиха някакви мижави компенсации дето ги чакаш 2-3 месеца и то не за всички. Като ревете за още пара че сте били на първа линия - ваксинация да се предпазите, ако не както написах-отдел кадри/личен състава, рапорта за напускане, обходен лист, сдаване на длъжноста и заповядай в частният сектор и на пазара на труда-в България или в ЕС. Ма там трябва дупе, друго си е в кабинета или по цял ден пред дюнерите и баничките.
Само че ЕС натиска за електронно правителство и съкращаване на администрацията иначе помощи за възстановяване йок. Тъй че Буци ще не ще ще почне оптимизациите-поне за част от паразитите на държавната софра.
30.
Браво флагман!
10.03.2021 19:43:15
0
8
След ПИК вие сте следващите, които усърдно манипулират общественото мнение в полза на ГЕРБ и сателитете им!
29.
*********
10.03.2021 17:00:29
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
До 24
10.03.2021 16:47:07
2
4
може, може, както имаше задължителни концентрационни лагери за инакомислещите!
Ще има и ваксинация и чипове, и скафандри и забрана за излизане от дома!
Ако нарушиш - изстрел в тъпата глава!
Демокрацията свърши, идва ред на реда с големи букви!
НЕЩАСТНИЦИ ИНФАНТИЛНИ!
27.
*********
10.03.2021 16:39:01
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
Защо
10.03.2021 16:38:58
0
4
въвеждат полуцялостни полумерки тези управляващи? Защото са полуумни ли?
25.
87000 лекари?
10.03.2021 16:27:49
3
2
Ти това видео гледа ли го бе сминдух? И английски разбираш ли? То като почнем че били лекари и сестри и кой ги знае какви и кой ги знае колко са. И излиза и говори някаква кака дето не прави разлика между коронавирус какъвто е SARS CoV 2 и парамиксовирус каквито са грипните вируси. Фейкнюз от подобаващ сайт. Смешници.
24.
до Бай Шиле
10.03.2021 16:18:04
5
9
Не може да има задължителна ваксинация. Няма такъв филм бе човек. По конституция аз си решавам дали ще се ваксинирам. Ще ме задължиш ТИ ама друг път.
23.
Тук
10.03.2021 16:17:06
0
15
На 4 април ГЕРБ и флагман на боклука
22.
питай бе дуде
10.03.2021 15:50:19
0
24
Няма правно основание да се налагат маски на открито! Глобите паднаха в съда!
21.
7654989
10.03.2021 15:15:13
4
15
Бургаските мазници докато решат дали е изгодно на главната тиква да се минава на онлайн обучение в София вече имат конкретни мерки !
20.
87000 лекари се изправят срещу ПЛАНдемията ковид
10.03.2021 15:13:40
6
16
вижте това видео 87000 лекари са се подписали против измамата ковид и против ваксинация с фалшивите ваксини които са генна терапия. Видео:
bitchute.com/video/V9epnCfRUQxU/
19.
Тракийски
10.03.2021 15:04:21
7
43
Никога България не е имала толкова прости управници. Затваряме и отваряме обекти, все едно са част от социален експеримент. Играем си с прехраната на хората . Цар Плъх смело твърди, че управлява с желязна ръкавица, но в нея се крие ръката на подлизурко. Единственото хубаво в предложените мерки, е че е напълно възможно след като бъдат изпълнени най-накрая няколко стотин хиляди души да свалят това покварено правителство.
18.
xx
10.03.2021 14:51:29
2
25
....държавните институции са гръбнака на ГЕРБ.....само хрантутници....700000
17.
NN
10.03.2021 14:47:31
5
42
Що не затворите държавните институции и ги пусните както всички други на борсата , та да видят как е без пари, също и ти наборе !
16.
xx
10.03.2021 14:47:04
7
26
....целта е въвеждане на извънредно положение ...за да няма избори на 4.04.21...
15.
Пипи Чорапчето
10.03.2021 14:44:00
3
33
Колегите в Бургас днес разказаха за случаи на 8 март, когато в заведенията е имало явно неспазване на мерките. Затова когато казваме, че искаме да контролираме дадена епидемия, очакваме всички да проявяват разум. Благодарни сме на администрациите в моловете, фитнесите, ресторантите, заведенията, институциите, че спазват мерките, но не навсякъде е така. Там, където не е така, нямаме друг избор освен да наложим мерки."

Днес има чудесен снимков материал и от София! Там ще затваряш ли, като си толкова принципен?
И друг въпрос - защо, при положение че в Бургас заразяемостта е ПОД тази На Кюстендил, Враша, Плевен и София - ще слагаме пак намордниците на открито, а в Кюстендил например - ги свалят?!
Там пък сигурно кметът им ще им вдига пейките - това ноу-хау на нашия кмет няма ли да го приложите тук и там?;)
Махайте се с нефелните си мерки, че вече неаме нерви!
14.
xxx
10.03.2021 14:42:30
1
20
Пазете плеймейтките,те са бъдешето,те ше носят свежи пари от арабските държави хахахахаха
13.
*********
10.03.2021 14:40:00
9
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Смях
10.03.2021 14:31:34
6
34
Фитнесите ... къде на ден влизат я има я няма 50 човека, и са винаги едни и същи.

В същото време заведения и ресторанти остават отворени, къде на седмица ще превърти 1500 човека седнали един до друг.

Пълен смях е цялата ситуция и пълен абсурд.
11.
ХАХА АКО ТРЯБВА??????????????????????
10.03.2021 14:30:13
4
35
ЩЕ ЗАТВАРЯМЕ МОЛОВЕ И ФИТНЕСИ –––А КРЪЧМИ И ЗАВЕДЕНИЯ ЩО НЕ !!!!!!!!СТАНА КАТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА С МУСТАЦИ МОЖЕ С БРАДИ НЕ ХОХОХО!!!!!!!!!!НЕОСВИДЕТЕЛСВАНИ ЛУДИ ИДИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ !!!!!!!!!!!ДА ГИ ПРАТИМ ТАМ И ПРИ БАЙ СТАВРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.
12
10.03.2021 14:28:06
19
19
Развъдника са училищата.
9.
777
10.03.2021 14:27:26
8
36
Изроди! Трябва си вече бой! До кога ще ги търпим! До кога?
8.
Лъжец
10.03.2021 14:24:26
1
23
При личните лекари няма ваксини.
7.
ТОВА Е ГАВРА
10.03.2021 14:22:42
3
48
НА ОТКРИТО С МАСКИ/морска градина/ВЪВ ФИТНЕСИ И КРЪЧМИ БЕЗ !!!!!!!!!!!!!АЙ СИКТИР БЕ ИДИОТИ
6.
Kuche
10.03.2021 14:20:26
26
27
Абсолютно най-големия развъдник са моловете!!!
От февруари като ги отвориха и месец след това вече цъфнахме
5.
Бай Шиле
10.03.2021 14:19:05
26
37
Задължителна ваксинация за държавната администрация и служители на първа линия и в критичната инфраструктура-тоест всички служители на МВР,МО,НАП,Болнична и До-болнична помощ,Учители и целият педагогически и помощен персонал и всичката друга държавна и общинска администрация.
Който не желае-отдел Кадри/Личен състав,рапорт за напускане,обходен лист ,3 дни за сдаване на длъжноста и да заповяда на пазара на труда и частният сектор.И без това са много-в целият ЕС е въведено електронно правителство и one-desk service.
4.
АЛО тролАДМИНИСТРАТОРА
10.03.2021 14:18:50
8
35
ЗАЩО СЛЕД КАТО РЕГИСТРИРАХ ПОЛОЖИТЕЛЕН ВОТ НА КОМЕНТАР №1 ИЗСКОЧИА 3 ОТРИЦАТЕРНИ ????????????ВИЕ СТЕ ЛЪЖЦИ!!!!!!!!!!
3.
A
10.03.2021 14:15:47
9
42
Тебе трябва да затворим....боклук нещастен....
2.
(@)(@)
10.03.2021 14:14:53
13
28
Имайте малко разум и топки. Мерки се взимат превантивно. Следварително само се действа и то с максимална решителност.
Колкото и да ни се иска да няма вирус, той е тук. Това да няма място за болен човек в медицинските заведения е катастрофа.
1.
Ако трябва ще ви изметем от властта?
10.03.2021 14:14:23
11
53
А трябва ли? Защо не споделиш малко данни, на които се базират тези изводи?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори